home > mjuzik > - Brlog Records/ S.K.Z., 13. dio

kontakt | search |

RAZNI IZVOĐAČI: - Brlog Records/ S.K.Z., 13. dio (Brlog Records, 2012)

[  ]

ČOPOR - Pjesme iz hotelske sobe 611 (2012, Brlog Records/ S.K.Z. 065)

Rekao je Čopor da više neće snimati albume, no nakon 'povratničkog' "Menok i getah", snimio je još jedan, 17. po redu, ovaj puta u hotelskoj sobi u Nici.

Njegov rad konstantno ima dvije strane: lošu i dobru. Ona loša je štura, monotona, repetativna i jednolična glazbena shema ponavljanja jednih te istih akustičnih inverzija u vokalno linearnom izdanju koje se gotovo po ničemu ne razlikuje od pjesme do pjesme. Nevjerojatno je da autor niti nakon ovolike gomile albuma nije napravio ama baš nikakav glazbeni pomak, iskorak iz klišeja u kome se zarobio ponavljajući apsolutno statičan legato koji dojadi već nakon 5-6 udaraca po žicama uglavnom naplavljenih tugaljivim molovima.

A dobra strana, frapantno drugačija i fascinantna su stihovi. On redovito piše jednu od ponajboljih lirika u domeni domaćih kantautora ispisujući privatne memoare i zapažanja, dnevnike vlastitih strahova i strahota, uzbuđenja i ponosa, metafora i ironija, boli i sreće, tuge i veselja, mrakova i svjetla, ponora i vrhunaca, ljutnje i emocija... Iz njegovih stihova izbijaju šokantni prizori i slike - psihodelične, nastrane, bolesne, (nad)realistične, sive, tmurne. Uglavnom, manje-više neoptimistične. Misaone i olovno emotivne u fahu najmračnijih mračnjaka rock poezije.

Zato je njegove radove u principu jako teško uzeti zdravo za gotovo jer nikako ne može spojiti te dvije krajnosti u jednu adekvatnu cjelinu. Cjelinu koja u njegovom slučaju neprekidno oscilira fascinacijom riječi i tupim sirovim akordima akustične gitare koja se čak niti ne trudi ponuditi nekakvu najjednostavniju melodiju. I sad, on i nadalje pravi strašnu zbrku da mu ono što se podrazumijeva pod terminom uglazbljena pjesma ne odgovara performansima 'pjesme'. Pogotovo karakteru 'dobre pjesme'. Njegove pjesme služe samo da se slušaju i tumače uistinu fenomenalni stihovi, no na ostatak infrastrukture uopće ne treba obraćati pažnju jer u njoj nema ama baš ništa zanimljivo, a još manje uzbudljivo. Ogoljena je i siromašna, predvidljiva i još se koliko-toliko giba do polovice kompozicije, no drugi dio aranžmana je uglavnom posve nepotreban jer se svodi na besomučno repetiranje jednih te istih stihova u jednom te istom tonalitetu. Kada se sklada ovakav minimalistički jednostavan obrazac sa dugotrajnim 'krešendima', tada valjda svatko imalo kreativan pokušava upravo s tim repeticijama podići dinamiku, naglasiti tok, tempo, period, terce, ubaciti se u neki trans i izvesti taj 'krešendo' da ima neki smisao. Barem promijenama vokala ili nekakvim dodacima, efektima, malčice izmjenjenim zvucima ili nekakvim, bilo kakvim dosjetkama.

No, Čopor tvrdoglavo i besomučno ponavlja jedne te iste mane degradirajući time vrijednost vlastitih stihova u gotovo svakoj pjesmi. Primjerice, u uvodnoj "Kiše sudnjeg dana" završne stihove 'više kiše nisu kao prije/ spuste se sa neba kao sudnji dan' ponavlja od 2.45 sve do konca, tj. do 5. minute. Tu je trebalo barem onda gitarskom staccato tehnikom dočarati nekakve kapljice kiše, prolom oblaka, oluju, uragan, nekog đavla, s nečim obogatiti taj bespotrebni pokušaj 'grande finala'. Nadalje, u narednoj "Sam i umoran" stihove 'sam i umoran u lutanjima svojim, o Gospode primi me za ruku' ponavlja od polovice kompozicije do kraja, pa onda u "Krv krvi" se ista stvar dešava sa 'zagonetni osmjeh dječaka na ulici netremice me gleda dok otvara kišobran', pa sa stihovima 'u koljevci oceana nema stopa u pijesku' u "Mehanički snovi" i tako redom... Čemu to? Zašto? Posve je bespotrebno kad se ništa time nije postiglo osim da odreda sve pjesme dobiju strahovitu monotoniju statike zabetonirane u molu. A tek posljednja "Ruka" u trajanju od punih 8 minuta koja mantra stihove 'tvoja ruka na meni/ vraćam se sebi' u nevjerojatno dosadnom i neinventivnom izdanju... Joj, joj, joj...

Čopor bi kao gazda Brlog Records morao biti uzor, lider, idol, ideal, primjer, vođa, idejni i glazbeni kreativac svim tim autorima s akustičnom gitarom koje okuplja oko sebe. Ali on je baš upravo suprotnost koja je primjer kako pjesme ne treba raditi. Ruku na srce, gotovo svi su ga pretekli; umiju pjevati i svirati, raditi konkretne i uzbudljive pjesme u kojima se osjeća da ne bacaju svoj potencijal u vjetar. No, malo tko od njih se može sa Čoporom mjeriti po snazi i dubini ove lirike, a to je jedini iole vrijedan moment u ovome suhoparnome i dosadnom, jednom od najmonotonijih albuma koje je napravio.

Naslovi: 1.Kiše sudnjeg dana, 2.Sam i umoran, 3.Krv krvi, 4.Mehanički snovi, 5.Noge diva, 6.Zaboravi, 7.Ruka

Ocjena (1-10): 4
Web: www.myspace.com/copor

Diskografija:
Gomila slika (2006)
San o velikom bijegu (2006)
Imitacija života (2007)
Girl Wich Name Begins With S - Totaba (2007)
Priča o dobrom ludilu (2008)
Ubojica u meni ubija polako (2009)
Sjećanje na snove (2009)
Čopor & Stipe (Nas dva) - Svatko je jedinstven (2009)
Staklene oči klauna (2009)
Čopor & Stipe (Nas dva) - Pogled sa stabla (2009)
Čudnovato beskrajno putovanje počinje opet... (2010)
Život počinje u četrdesetoj (2010)
(mea culpa)... rebro (2011)
(mea culpa)... limb (2011)
(mea culpa)... in memoriam (2011)
Menok i getah (2012)
Pjesme iz hotelske sobe 611 (2012)
[  ]

LICE MISTA - Lice mista (2012, Brlog Records/ S.K.Z. 066)

Za širi auditorij bend Lice Mista iz Preka (otok Ugljan) su novina, no njihovi korijeni sežu u 1997. kada je osnovana grupa Brižno Grilo (na ugljanskom: zrikavci) čiji su tekstovi bili na dijalektu. Po nekima su slovili za jedan od najboljih zadarskih sastava.

Ovdje su transformirani navodno u trojac kome se po potrebama pridružuju gosti, a žanrovski se deklariraju kao eksperimentalni bend. U 6 pjesama uistinu obiluju sa stilskim različitostima iz krajnosti u krajnost. Od akustike s referencama Pink Floyd i Bowieve "Space oddity" u uvodnoj "Križ sa zida", klasično mračnog minimalističkog neo-folka "Sloboda" i "Zlok" (nije daleko od Death In June, Cawatane, Angels Of Light, Teatro Satanico ili Current 93), preko nešto vedrijih nota s prizvukom trubadura s mediterana ("Bonaca"), sve do post-punk/no-wave rokačine (loša live snimka "Marangun") i iznenađujućeg electro-industriala ("Križ sa zida/ elektrokriž").

Posebnost njihovog izraza je mračan vokal s lirikom u dijalektu koja im daje autohtonost i unikatnu originalnost spram provjerenih, uglavnom neo-folk parametara s kojima obiluju u glazbenom pogledu. U svakom slučaju su jedno fino iznenađenje prikladno po mjeri ljubitelja žanrova koji uključuju simbolizam gothica i folka uronjenog u psihodeliju. Jako dobro!

Naslovi: 1.Križ sa zida, 2.Sloboda, 3.Zlok, 4.Marangun, 5.Bonaca, 6.Križ sa zida (elektrokriž)

Ocjena (1-10): 8
Web: http://www.facebook.com/lice.mista

Diskografija:
Lice mista (2012)
[  ]

MOR KROM KINSKI III - Fonometar (2011, TVK Netlabel/ N.I.R./ Brlog Records/ S.K.Z. 049)

S debelim zakašnjenjem od pune 2 godine evo konačno i recenzije prvog albuma Mor Krom Kinskog III, odnosno solo projekta Stipeta iz Olovnog Plesa snimljenog na Tri kralja (6.I 2011). Razlog je jednostavan - tek sad sam ga dobio. Interesantno, objavljen je osim na Brlogu i na još dvije etikete - australskoj TVK Netlabel i N.I.R. iliti Nikad Izdano Records koji, hm, još uvijek ne postoji, a kako stvari trenutno stoje, nikad niti neće zaživjeti.

Ako se od Stipeta očekivala 'olovnjačka' akustika u ovome radu, onda malo brus. Ovo je elektronski eksperimentalni album koji povlači i konotacije suvremenog post-industriala sa strukturno izgrađenom etikom od koje može stati dah i nekim provjerenim adutima žanra na ovim prostorima. Poslužio se nekolicinom tekstova A.G.Matoša, I.G.Kovačića, F.Kafke, Mihael Pintera i Erika Satiea, oca avangardnog i nekonvencionalnog pristupa ka kompoziciji (svi tekstovi su na hrvatskom). Kroz spoken-word tehniku s veoma zanimljivim i intrigantnim tekstovima, Stipe je nanizao čitav serijal čudnovatih eksperimenata, minimalističkih elektronskih sekvenci, tromih ritmova, noise efekata, samplova, te se poslužio ponekim dosjetljivim zahvatima dokazavši da i blues može jako dobro kotirati u ovakvoj glazbi. Točnije, u obradi čuvene 'olovnjačke' "Matošev blues" koja u ovoj verziji djeluje poput prvog albuma Suicide, potom u minimalističkoj mantri "Tko je bio Raymond Scott?" i fikcijskoj "Planiram s tobom noć pijanstva". Nađe se i dubstep eksperimenata u posve šašavoj "U svim trakama slovo K" po interviewu kojeg je dao Paul Simon 1972. magazinu Rolling Stone, a jedini otklon od elektronike upriličen je u amplificiranom noise/bluesu "Sigurno sam češće griješio nego ispravno postupao" kojeg potpisuju Olovni Ples, a vjerojatno je idejno iznikao iz onog eksperimentalnog albuma "Rovovska akustika".

Naposljetku, Stipe riječima Erica Satiea iz knjige "Tajna povijest rocka" pred sam konac albuma u najduljoj kompoziciji "Čovjek u baršunastom odijelu" donosi na vidjelo mistifikaciju ovog rada, a i općenitog pojma avangardnog u glazbi: 'svatko će reći kako ja nisam glazbenik i to je točno. Od početka svoje karijere sebe sam smatrao fonometrografom, odnosno snimateljem jačine zvuka'.

Svaka od priloženih 14 kompozicija stoje same za sebe i nemaju neku uočljiviju zajedničku poveznicu osim nepredvidivosti radnje poput starih noir filmova u kojima se pojavljuju cameo uloge s neobičnim meditacijama i fabulama. Kad je već riječ o neobičnosti, najčudnija je Stipetova tema "Na stražnjem dijelu glave nosim lice žene" s gotovo paranoičnim prikazima raskola ličnosti.

U kompletu ovaj album sadrži sve esencijalne preokupacije vodećih majstora žanra od Throbbing Gristle, Coil do Davida Tibeta koji su mahom zalazili u ezoteriju, mistiku i neobične zvučno-lirske metamorfoze i eksperimente. Kod nas se ovakav pristup rijetko rabi; konstantan je tek kod srpskih izvođača Tearpalm, Third I i Mrt, ali uglavnom u instrumentalnom obliku. Tim više je progresivniji učinak Mor Krom Kinskog III budući da je cijelom ovom 'domaćem' izrazu podario jasniju viziju protkanu apstrakcijama, fikcijama i (nad)realizmom. Katkad čisto, katkad maglovito, a katkad posve sofisticirano u artističku igru baratanja riječima i zvukovima.

Naslovi. 1.Ljudi su ljudi kad su ljudi (A.G.Matoš), 2.Na uvjetnoj, 3.Posljednji dani, 4.Otečeni od teškog nakita (A.G.Matoš), 5.Matošev blues (A.G.Matoš), 6.Tko je bio Raymond Scott, 7.Kafka na liniji (F.Kafka), 8.U svim trakama slovo K, 9.Planiram s tobom noć pijanstva, 10.Sigurno sam češće griješio nego ispravno postupao (Mihael Pinter), 11.Sve što je život sijo (I.G.Kovačić), 12.Na stražnjem dijelu glave nosim lice žene, 13.Čovjek u baršunastom odijelu (Erik Satie), 14.Televizijski nokturno

Ocjena (1-10): 8
[  ]

MOR KROM KINSKI III - Ljubičini soneti (2012, Brlog Records/ S.K.Z. 063/ Slušaj najglasnije)

Eh, sad... Ovaj Mor Krom Kinski III mogao bi u budućnosti zadati mnogo glavobolje oko kataloškog pregleda, a jednu od zbrka činim upravo i ja. No, pokušati ću to ovako...

Prvi album bio je gore navedeni "Fonometar", potom je slijedio već ranije recenzirani "Veliki dani" objavljen i za Slušaj najglasnije (http://www.terapija.net/mjuzik.asp?ID=14564), zatim "Blok kolovoz" (također i na Slušaj najglasnije), a onda ovaj nazvan "Ljubičini soneti" izašao 31.X 2012.

Za razliku od eksperimentalnog prvijenca, svi ovi naredni su povratak na prepoznatljivu akustiku s tek ponešto otklona u zvučne egzibicije. Nadalje, na svima su isprepletene neke zajedničke pjesme - "Jednoj Malabrežanki", "Kao po cvijeću", "Usnom razum srce pita", "Lavska gordost", "Vi znate da sam udata", "Eli II"..., a neke su uvrštene i na album Olovnog Plesa "Živog sina tvoga" (http://www.terapija.net/mjuzik.asp?ID=15481) posvećenom Ivici Stankoviću.

I sad se tu stvara jedan popriličan nered koji nalikuje na 3-4 vrlo slične kompilacije s tek nekoliko 'novih' pjesama. Ako sam dobro analizirao, ovdje su do sada neobjavljene "Budi moja noć" (tekst Josip Pupačić) sa country prizvukom, obrada Partibrejkersa "Prsten" uz pratnju drombulja, snena "Sirija" i završni blues/noise "Hidden track (Mir svoj gubim)" po tekstu Kiril Hristova. "Ispucane usne" su sa "Rovovske akustike" Olovnog Plesa, a ostatak materijala od 12 pjesama je već ranije porazbacano, što po MKK III, a što po 'olovnjačkom' repertoaru poput sirovog demo snimka "Ljubice draga".

Zanemari li se taj čušpajz odakle je koja pjesma i za što je priređena, ovaj skup je čista zbirka ljubavnih komada; od razdraganih i senzibilnih, do onih u kojima je osjetna frustracija i samotnjaštvo kao refleksija na neuzvraćene emocije i slomljeno srce. Melodramatično.

Naslovi: 1.Jednoj Malabrežanki, 2.Kao po cvijeću, 3.Usnom razum srce pita, 4.Lavska gordost, 5.Budi moja noć, 6.Ugašena svijeća, 7.Prsten, 8.Daj mi malo vjere, 9.Ispucane usne, 10.Moja ljubavi, 11.Sirija, 12.Vi znate da sam udata, 13.Ti divna si, 14.Ljubav X, 15.Eli II, 16.Ljubice draga, 17.Hidden track (Mir svoj gubim)

Ocjena (1-10): 6
[  ]

MOR KROM KINSKI III - Ljubav XVII (2013, Brlog Records/ S.K.Z., 067)

Uh, uh, uh... Ovdje ga je Stipe uistinu preć'ero...

Čak 17 verzija jedne te iste pjesme "Ljubav" EKV je uistinu previše. Akustične, amplificirane, u country, blues, americana, bluegrass, hillbily, shoegaze, indie/dream-pop varijantama, pa malo s drombuljama, pa s naglašenim basom, pa u cinematic baroque-pop, komornom lo-fi, jazzy, neo-classical, latino... i još 'malom milionu' izdanja. Slušajući ove akrobacije (a i eksperimentalizacije) u trajanju od punih sat vremena nameće se pitanje - da li Stipe radi sprdačinu ili je uistinu toliko obuzet tom pjesmom. Nemam pojma. Ali da je naporno, jeste brate.

Ocjena (1-10): 4
Web: http://freemusicfrombrlogrecords.blogspot.com/

Diskografija:
Fonometar (2011)
Veliki dani (2012)
Blok kolovoz (2012)
Ljubičini soneti (2012)
Ljubav XVII (2013)
[  ]

PULSEVE - Magnet, EP (2012, Brlog Records/ S.K.Z., 057)

Dvojac iz Torina kojeg čine Diego Franchino (bubnjevi) i Maurizio Veglio (bas) svoj debitantski rad objavio je za Brlog, no po performansima djeluje kao da je došao s Matador, Sargent House, Drag City, Thrill Jockey ili neke razvikanije etikete koja ima vodeće lidere math-rocka.

Oslonjeni na instrumentalni koncept koji služi za razbijanje glave što je glazbenik ustvari izrazio, njihov zvuk nije samo čista math-rock igra bubnja i basa. Ima tu i još nekih elektronskih efekata s mnogo reverba, te mada ne navode, koriste i klavijature, kao i mnoštvo nadosnimljenih bas linija. 4 priložene kompozicije su klasičnih aranžmana s okusom progressiva, svirka kompaktna, a zvuk veoma čist mjestimično potkrijepljen noiseom i distorzijom. Uvodna "Kissing like piranas (self destruction disguised as love)" se bazira na utabanim repeticijama osnovnog melodijskog motiva kojeg su tek u finišu obogatili psihodeličnim backgroundom. Za ovako dugačku skladbu (8 minuta) s predvidljivim razvojem evidentno manjka vokal i tekst; dušu je dala za to. Otprilike slično se može reći i za "The last bullfight (ultimatum por el matador)". Prednost "Night skydiving (desire to men is gravity to earth)" i "Vulchaos (chill magma before use)" je u tome što su znatno kraće (5 minuta) i nešto raspoloženije za jazzy-rock elemente s kojima podižu nivo zavodljivosti.

Kažu da istražuju krajnosti tišine i buke vjerujući da s ta dva ideala zvuka otvaraju vrata noćnih mora i dnevnih sanjarenja svakim tonom potvrđujući da sve što postoji ima svoju idealnu i apsolutnu suprotnost. Međutim tu ideju još nisu dovoljno razvili - ovih 27 i pol minuta se giba u toj sredini bez naglašene buke i tišine, bez tih kontrasta koje su popunili melodijama i igrama.

Za predstojeći opsežniji rad morali bi se više potruditi oko aranžmanskih struktura i nadogradnji koje bi obuhvatile ono što tradicionalno u rocku pripada vokalu. Slušati instrumentalni rad s čestim repeticijama odsviranih sekvenci zna biti dosadna dokolica.

Naslovi: 1.Kissing like piranas (self destruction disguised as love), 2.Night skydiving (desire to men is gravity to earth), 3.The last bullfight (ultimatum por el matador), 4.Vulchaos (chill magma before use)

Ocjena (1-10): 6
Web: http://www.pulseve.com/sito/

Diskografija:
Magnet, EP (2012)
[  ]

SMZ OSMJEH - Pogledaj kroz prozor (2012, Brlog Records/ S.K.Z. 060)

Još jedan novi kantautor koji se priključuje 'odmetnicima' i Brlogu dolazi iz Čakovca. Pravim imenom Robert Marčec zvanično se prvi puta oglasio 2012. retrospektivnim albumom "Moja si".

Na ovom radu od 42 minute šara jednostavnim troakordnim pjesmama u legatu, kadkad i predugačkim s obzirom na izostanak melodične igre, solažice ili staccato tehnike tako da se nakon 4-5 pjesama već može predvidjeti kako će svaka naredna zvučati. Ajde-de, jedine u staccatu su "Samoća" i "Epitaf", ali kad se do njih dođe (10. i 12. po redu), treba prevaliti gomilu repetativnih šablona. Lirika mu je senzibilna, emotivna, čak i dječje nevina i naivna, te premda ima suptilan osjećaj za pjevanje, glas mu je isuviše samozatajan i mekan (osobito izgovor palatala č, ć, đ, š i ž) kao da ga se plaši podići, barem u nekim stihovima koji bi se trebali bolje naglasiti. Osvježenje se jedino pruža u uvodnoj "Samo meni osmjeh znan", "Znam samo" i obradi "Neka moja ljubav otvori vrata" ("Let my love open the door" Pete Townshed) u kojima se pojavljuje ženski prateći vokal, te u pjesmi "Krugovi" gdje je malčice podigao glas.

Pjesmice su inače ok, a da im se dodalo pratećeg instrumentarija ili barem nadosnimila solo gitara, te da se daleko više radilo na boji i intenzitetu vokala, izgledale bi daleko konkretnije od ovog ogoljenog kostura. Jedina velika greška se nalazi na poleđini omota krivo ispisanog svetog imena Townsand. O, joj, joj. Možda su krivci slagači slova u tiskari...

Naslovi: 1.Samo meni osmjeh znan, 2.Hvala ti, 3.Moj prijatelj i ja, 4.Plesači na žici, 5.Jutro je od večeri mudrije, 6.Znam samo, 7.Ogledalo, 8.Nije daleko, 9.Krugovi, 10.Samoća, 11.Neka moja ljubav otvori vrata, 12.Epitaf

Ocjena (1-10): 5
Web: http://www.myspace.com/smzosmjeh

Diskografija:
Moja si (2012)
Pogledaj kroz prozor (2012)
[  ]

VODA NAD VODAMA - Pre Amerike (2012, Brlog Records/ S.K.Z. 056)

Opa! Post-punk na Brlog Records! Pa jel' to moguće?

Ovaj rad daleko više bi se uklapao u fonoteku izdanja Moonlee Records jer po ničemu ne sugerira na etiku 'odmetnika' i kantautora iz Brloga. Riječ je o bendu nastalom u Novom Sadu 2007. kroz kojega je prošla nekolicina muzičara poput Ivana Čkonjevića, Predraga Vernačkog, Ivana Karanovića, Petra Dabića... Na ovom albumu snimljenom 2010. (studio Kameleon, Novi Sad) postavu su činili Zoran Padežanin (vokal), Dragan Radić (gitara), Marian Tader (bas) i Boris Malinović (bubnjevi).

Igru razvijaju u klasičnom post-punk maniru kakvog su svirali mnogobrojni ex-Yu new-wave bendovi s početka 80-ih godina, posebice gomila onih koji su bili zastupljeni na kompilaciji "Artistička radna akcija" (Jugoton, 1981). Što će reći - melodičan bas s dosta funk elemenata, rastrgana i neurotična gitara, jednostavan plesni, katkada obredni ritam i razvučeeeeni arogantni vokalizmi specifični za žanr. Oni koji se sjećaju Winston Tonga, prvog vokaliste Tuxedomoon ("No tears") znaju o čemu se radi. Inače navode utjecaje Swans, Nick Cavea & The Bad Seeds, Joy Division, Crime And The City Solution, The Cure... Sve je to u njihovom kontekstu vrlo blisko povezano, mada malčice zasmeta što gitarske eksperimentalije nisu detaljnije izgrađene jer je očito da Radić umije zarolati solidan noise/no-wave koji do punog izražaja dolazi u posljednjoj, uživo snimljenoj "Avantura".

Brzi uvodnik sa prvim singlom "Raspadanje Pariza" više nego solidno raspiruje vatru da nas ovdje čeka sijaset uzbuđenja, ali prije nego što bi se očekivalo, cijeli tempo albuma se prebacuje u tromije ritmove. Tek sa skladbama "Mrtva priroda" i "Alergija" na sredini albuma taj tempo se neznatno pojačava da bi se u punu snagu vratio pretposljednjom i najžešćom "Strojevi i mašine" koja po vokalnoj melodiji podsjeća na prvi singl Prljavog kazališta kada je Rinči urlao 'televizori brujeeeee'.

Uz spomenute karakteristike, posebnost albuma je metaforička lirika, vrlo ogoljena i sirova mahom u simbolici otuđenja i morbidnosti. Kratki stihovi koji se ponavljaju stvaraju dinamiku sugestivnom vokalnom izvedbom, a po dva priložena završna live snimka izgleda da bend puno bolje funkcionira uživo djelujući pomalo nalik starim Trobecovim Krušnim Pećima. Dobar retro.

Naslovi: 1.Raspadanje Pariza, 2.Fotoni, 3.Gde si ti, 4.Avantura, 5.Mrtva priroda, 6.Alergija, 7.Ponekad, 8.Strojevi i mašine, 9.Loša navika (mamut), 10.Angel struck, 11.Kiša nad Palankom (live), 12.Avantura (live)

Ocjena (1-10): 8
Web: http://www.facebook.com/pages/Voda-nad-Vodama/167035286642412

Diskografija:
Pre Amerike (2012)
[  ]

TIM WYKES - Honours Off, EP (2012, Brlog Records/ S.K.Z. 055)

Kanađanin Timothy Wykes iz Bracebridgea (Ontario) je klasičan kantautor koji idealno 'sjeda' u društvo Brlog ekipe. Homemade lo-fi rad s električnom gitarom, pomalo raštelani 'plim-plom' zvuk s ponešto distorzije i udaljeno-sneni vokal nalik na zaboravljenog Dean Warehama (Galaxie 500, ako se više itko sjeća tog benda).

O ove tri kratke pjesme u kojima i background šum sobe ima svoju ulogu ne može se ništa osobito reći osim da su jednostavne, obične i ispodprosječne očito urađene 'at first take', pa što bude... Jedino što su dodani žamori ženskog vokala iz obližnjeg kafića, s ulice ili nečeg sličnog, ali baš ništ interesantno. O nekim skrivenim tajnama je riječ, a mili Bože čuda velikoga, takvih tajni, oli tanjih ili debljih ima svatko. Jako slabo.

Naslovi: 1.Spaces, 2.When we met, 3.Honours off

Ocjena (1-10): 3
Web: http://timothywykes.bandcamp.com/

Diskografija:
Antennae, EP (2006)
At The Smoking Room, Phoenix 1988, EP (2011)
Honours Off, EP (2011/2012)
Resembles Me, EP (2012)

Sva dosadašnja izdanja Brlog Records:

ČOPOR - Gomila slika (2006, Brlog Records/S.K.Z. 001)
DR.AGO - October Star (2006, Brlog Records/S.K.Z. 002)
ČOPOR - San o velikom bijegu (2006, Brlog Records/S.K.Z. 003)
DR.AGO - 98_00_12 (200?, Brlog Records/S.K.Z. 004)
ČOPOR - Imitacija života (2007, Brlog Records/S.K.Z. 005)
GIRL WICH NAME BEGINS WITH S - Totaba (2007, Brlog Records/S.K.Z. 006)
RAZNI IZVOĐAČI - Šta se to ovdje kuha, porcija prva (2007, Brlog Records/S.K.Z. 007)
REAL LIVE TIGERS - This Is Sometimes A Riverbed (2008, Brlog Records/S.K.Z. 008)
ČOPOR - Priča o dobrom ludilu (2008., Brlog Records/S.K.Z. 009)
IZMENA VREMENA - Hajde pođi da vidiš ribarske mreže (2008, Brlog Records/S.K.Z. 010)
MESTA - Bez dna tajni (2008, Brlog Records/S.K.Z. 011)
PRKOS DRUMSKI - Vreme ispred nas (2009, Brlog Records/S.K.Z. 012)
ČOPOR - Ubojica u meni ubija polako (2009, Brlog Records/S.K.Z. 013)
ČOPOR - Sjećanje na snove (2009, Brlog Records/S.K.Z. 014)
SNOW CREATION & TRUMPETMAN - Trees. Nest. Happiness (2009, Brlog Records/S.K.Z. 015)
JAHRTAL - Lichtbuch (2009, Brlog Records/S.K.Z. 016)
ČOPOR & STIPE (Nas dva) - Svatko je jedinstven (2009, Brlog Records/S.K.Z. 017)

ČOPOR - Staklene oči klauna (2009, Brlog Records/S.K.Z. 019)
ČOPOR & STIPE (Nas dva) - Pogled sa stabla (2009, Brlog Records/S.K.Z. 020)
OLOVNI PLES - Gnijezdo bez sokola (2009, Brlog Records/S.K.Z. 021)
BIG SPIRIT & AARON GODWATER - Split album (2009, Brlog Records/S.K.Z. 022)
RAZNI IZVOĐAČI - Gledajući unatrag vidim naprijed (2010, Brlog Records/S.K.Z. 023)
OLOVNI PLES - Proljeće u decembru (2010, Brlog Records/S.K.Z. 024)
ČOPOR - Čudnovato beskrajno putovanje počinje opet... (2010, Brlog Records/S.K.Z. 025)
VARIOUS ARTISTS - ??? (Brlog Records/S.K.Z. 026)
OLOVNI PLES - Rovovska akustika (2010, Brlog Records/S.K.Z. 028)
NEVJERNI TOMO - Pogled z drugog brega (2010, Brlog Records/S.K.Z. 029)
IZMENA VREMENA - Pirinčana jutra, EP (2010, Brlog Records/S.K.Z. 030)
ČOPOR - Život počinje u četrdesetoj (2010, Brlog Records/S.K.Z. 031)
RAZNI IZVOĐAČI - Novi odmetnici (2010, Brlog records/S.K.Z. 032)
IVAN ŠKRABE - EP (2010, Brlog Records/S.K.Z. 033)
(IZMENA VREMENA) - Razlika je svetlosna (2010, Brlog Records/S.K.Z. 034)
JAHRTAL - William Blake - Lieder von Unschuld und Widerfahren (2010, Brlog Records/S.K.Z. 035)
MIKI SOLUS - Muzika sumnjive kvalitete (2011, Brlog Records/S.K.Z. 036)
OLOVNI PLES - Ludilo (2011, Brlog Records/S.K.Z. 037)
ČOPOR - (mea culpa)... rebro (2011, Brlog Records/S.K.Z. 038)
MUMBLE MUMBLE MUMBLE - Blank (2011, Brlog Records/S.K.Z. 039)
PHIL THE TREMOLO KING - Live At Wtul (2011, Brlog Records/S.K.Z. 040)
ČOPOR - (mea culpa)... limb (2011, Brlog Records/S.K.Z. 041)
IVANA PICEK - Ludo djevojče (2011, Brlog Records/S.K.Z. 042)
VARIOUS ARTISTS - Nasiono Records Sampler vol.1 (2011, Brlog Records/S.K.Z. 043)
STRANDED - Archetype (2011, Brlog Records/ S.K.Z. 044)
ČOPOR - (mea culpa)... in memoriam (2011, Brlog Records/ S.K.Z. 045)
EMANUIL - Mesta gde ne mogu sam (2011, Brlog Records/ S.K.Z. 046)
NOVI ODMETNICI - Devojka koja voli život (2011, Brlog Records/ S.K.Z. 047)
MUMBLE MUMBLE MUMBLE - The Hayakutaro (2011, Brlog Records/ S.K.Z. 048)
MOR KROM KINSKI III - Fonometar (2011, Brlog Records/ S.K.Z. 049)
DLAKE - Dlake (2012, Brlog Records/ S.K.Z. 050)
ISIDOR & AKUSTOSI - Uživo u galeriji (2012, Brlog Records/ S.K.Z. 051)
ZVONIMIR VARGA - Ispod kože (2012, Brlog Records/ S.K.Z. 052)
SMZ OSMJEH - Moja si (2012, Brlog Records/ S.K.Z. 053)
MOR KROM KINSKI III - Veliki dani (2012, Brlog Records/ S.K.Z. 054)
TIM WYKES - Honours Off, EP (2012, Brlog Records/ S.K.Z. 055)
VODA NAD VODAMA - Pre Amerike (2012, Brlog Records/ S.K.Z. 056)
PULSEVE - Gravitacija je ples po žici (2012, Brlog Records/ S.K.Z. 057)
MOR KROM KINSKI III - Blok kolovoz (2012, Brlog Records/ S.K.Z. 058)
ČOPOR - Menok & Getah (2012, Brlog Records/ S.K.Z. 059)
SMZ OSMJEH - Pogledaj kroz prozor (2012, Brlog Records/ S.K.Z. 060)
MIKA MALE - Bijelo (2012, Brlog Records/ S.K.Z. 061)
IVANA PICEK - Oči ti bježe (2012, Brlog Records/ S.K.Z. 062)
MOR KROM KINSKI III - Ljubičini soneti (2012, Brlog Records/ S.K.Z. 063)
OLOVNI PLES - Živog sina tvoga (2012, Brlog Records/ S.K.Z. 064)
ČOPOR - Pjesme iz hotelske sobe 611 (2012, Brlog Records/ S.K.Z. 065)
LICE MISTA - Lice mista (2012, Brlog Records/ S.K.Z. 066)
MOR KROM KINSKI III - Ljubav XVII (2013, Brlog Records/ S.K.Z. 067)

Besplatni download svih albuma: http://www.freemusicfrombrlogrecords.blogspot.com/

horvi // 26/12/2012

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Banished by Sin

DEICIDE: Banished by Sin (2024)

| 27/04/2024 | marko šiljeg |

>> opširnije


cover: Deathtrance Parable

HUNTING ASH: Deathtrance Parable (2024)

| 26/04/2024 | edo žuđelović |

>> opširnije


cover: Extremities

TROCAR: Extremities (2024)

| 25/04/2024 | marko šiljeg |

>> opširnije


cover: Fenix

GORDI: Fenix (2024)

| 24/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Wenn die Engel Sterben

VARIOUS ARTISTS: Wenn die Engel Sterben (2024)

| 23/04/2024 | edo žuđelović |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: - Brlog Records/ S.K.Z., 13. dio
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*