home > njuz > MRT su objavili kompilacijski album povodom 15 godina postojanja

kontakt | search |

MRT su objavili kompilacijski album povodom 15 godina postojanja

Novosadski indastrijal projekat MRT ove godine slavi 15 godina aktivnog postojanja na sceni pod tim imenom. Projekat započinje krajem 2007. kada ga osnivaju Inquisitor (dreDDup, Mefisto, Cutnpaste) i BB, izbacujući prvo EP pod nazivom 'Nightmare' www.terapija.net/mjuzik.asp?ID=5644.
[  ]

Početkom 2008. izlazi prvi studijski album 'Love After Eath' www.terapija.net/mjuzik.asp?ID=6696 i ta postava ostaje nepromenjena do početka 2010. U njoj je snimljen i naredni album 'Friends' www.terapija.net/mjuzik.asp?ID=7837, kao i dva kolaboracijska EPja sa projektima Stezhica http://terapija.net/mjuzik.asp?ID=8871 i Franja Kluz. Prve studijske radove MRT-a odlikuje korišćenje više akustičnih instrumenata.



Krajem 2010, Inkvizitor nastavlja projekat kao one-man bend a na vokalima mu se pridružuje Simby Lee, izlazi treći MRT album '3' www.terapija.net/mjuzik.asp?ID=10043 u potpunoj indastrijal formi. Naredna dva albuma su konceptualna 'inTERRiOR' (2011) www.terapija.net/mjuzik.asp?ID=11834 semplovan i sviran na predmetima iz Inkviztorove sobe a nakon toga i album 'exTERRiOR' (2012) www.terapija.net/mjuzik.asp?ID=15796 rađen isključivo od semplova zvukova prirode i ljudskih zvukova. Na vokalima se na 'exTERRiOR'u pridružuje kultni andergraund pesnik i pisac Dalibor Radovanac.

2013. godina donosi album sa obradama nazvan 'Kingdom for a Whore' www.terapija.net/mjuzik.asp?ID=17408 na kojem se mogu naći obrade bendova poput Big Black, Throbbing Gristle, Skinny Puppy, SeXa, Satan Panonski, Nick Cave....

Novo MRT ostvarenje dolazi 2014. album 'Grnda' i produkcijska igra sa tapemusic i glitch industrial formama i projekat počinje da nastupa uživo pred publikom, na vokalima je Dalibor Radovanac, Inkvizitor na semplerima i elektronici a na perkusijama Marta Čor (Vrisak Generacije, Detonatori, ZBL, ).

Već naredne godine izlazi album 'Cyclopa' koji u celu priču uvodi sintisajzere i projekat se okreće melodičnijem zvuku na kratko. Projekat se okreće muzici za dokumentarne filmove i predstave, na kratko praveći pauzu sa albumima. Postava za žive nastupe se menja i na mesto vokala sada dolazi dr.Death (Tentacle Wizard, Lednik).
[  ]

Poslednja dva izdanja MRT su album 'Sneep' www.terapija.net/mjuzik.asp?ID=26900 iz 2017. snimljen uživo na koncertu u klubu CK13. i poslednji album iz 2019. pod nazivom 'Urwell' www.terapija.net/mjuzik.asp?ID=30626 gde se MRT okreću agresivnijem industrial zvuku osamdesetih. Kako bend iza sebe ima 10 studijskih albuma i 3 EP-ja, ovim novim kompilacijskim albumom 'FIFTN' žele publici da predstave svoj višegodišnji rad, na albumu se nalazi 20 pažljivo odabranih numera od koje su 3 do sada neobjavljene. Ukoliko se nikada niste susreli sa projektom MRT, ovo je najbolji način da se sa njima upoznate.

Album možete u celosti preslušati i kupiti preko MRT bandcamp stranice.

link ka albumu na Crime:Scene records etiketi: crimescenerecords.bandcamp.com/album/dsr162-mrt-fiftn-experimental-industrial

sve najbolje,
Crime:Scene Records

"If something is actual, there's really no need to believe in it. You only have to believe something if it isn't true, because if it were, belief wouldn't be necessary."

promo guy // 11/01/2022

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Mattiel su predgrupa TAME IMPALA

Mattiel su predgrupa TAME IMPALA

| 17/05/2022 | promo girl |

>> opširnije


cover: INMUSIC 2022 - Popunjava se lajnap

INMUSIC 2022 - Popunjava se lajnap

| 16/05/2022 | promo guy |

>> opširnije


cover: Kriva Istina - novi EP

Kriva Istina - novi EP

| 13/05/2022 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Puste navike" i ritam gradskog betona u novom singlu Rebel Stara

| 12/05/2022 | promo guy |

>> opširnije


cover: čestitka Terapiji za 20. rođendan od benda KAMÄRADI!

čestitka Terapiji za 20. rođendan od benda KAMÄRADI!

| 11/05/2022 | terapija |

>> opširnije


> chek us aut!
> izdvojeno
Diskografija:

Nightmare EP (2008)
Love After Eath (2008)
Friends (2009)
Live In Space with Stežica (2010)
3 (2010)
inTERRiOR (2011)
exTERRiOR (2012)
Kingdom For A Whore (2013)
Grnda (2015)
Cyclopa (2016)
Sneep, live (2017)
Urwell (2020)
FIFTN (2022)
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*