home > najawa > GONE BALD (Nizozemska) & MARINADA (Rijeka) @ Klub Place, Rijeka, 19/05/2011

kontakt | search |

GONE BALD (Nizozemska) & MARINADA (Rijeka) @ Klub Place, Rijeka, 19/05/2011

Distune Promotion
predstavlja:
GONE BALD (Nizozemska)
nosie- rock

MARINADA (Rijeka)
acoustic-ambient-avantgard pop

četvrtak,19.5. 2011.
@Klub Place,
upad:20,00kn,
početak:22h

GONE BALD
www.myspace.com/gonebald

"On će umrijeti za noise-rock!!""
Ovim riječima se Nik, član kultnog benda Sexa, ironično osvrnuo na Ivičin stav prema svom bendu - svom životu. U tom trenutku smo se svi smijali, malo zbog njegovog afektiranja, malo zbog situacije, ali uglavnom svi zato što je to prokleta istina.

Ivica Kosavić aka Razorblade Jr je jedan od rijetkih ljudi za koje se bez oklijevanja može reći da je "punk-roker" u doslovnom smislu. Razorblade Jr., sad već skoro 15 godina, na životu održava noise-rock sastav Gone Bald (a i obratno), i nema namjeru odustati. Devedesete su mu dale do znanja da Hrvatska nije mjesto za njegov moto s početka, pa je preselio u Amsterdam. Unatoč surovosti sredine, iskonska potreba za stvaranjem davala je snage Razorbladeu da ustraje u ideji, i održi na životu trenutno drugi najdugovječniji amsterdamski alter sastav. Prvi su The Ex!

I u trenutku kad smo svi mislili da priči dolazi kraj, nakon pregenijalnih albuma "Soul Vacatioon in rehab clinic", "Exotic Klaustrofobia", i zamalo posthumno izdatog "100 ways to become Cool" (bend se, nakon neuspješnog pokušaja da pronađe izdavača za ovo remek djelo, doslovce ugasio. Butros Bubba i Stanley Disko su se jednostavno umorili, okrenuli privatnim životima i manje zahtjevnim glazbenim prijektima), i nakon neuspješnih pokušaja za pronalaženje novih članova, Razorblade Jr. se vraća sa svojim stavom!!! "Ja ću umrijeti za noise-rock!!" Vjerovatno bi većina smrtnika prije i umrla, ali ne i on.
Našiljio je gitaru, iskopao partnera za tango, i sada Sultan Battery i Razorblade praše najbizarniji rocken-roll u svemiru. "Waiting it out" je novi album snimljen u suradnji sa noise-guruom naših prostora, Mexom iz Pitch Pit i Tankera.
I Gone Bald ide dalje, a ovo je već druga turneja po našim prostorima na kojoj sa svakim novim koncertom pokazuju da se ne treba ismijavati njihovom stavu. I zato će Gone Bald trajati vječno.

Reci Nik, jesi li ikad doživio gramofon u plamenu? Up yours!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=0SD34DKpOM0
http://www.youtube.com/watch?v=XumunLKaJuE&feature=related

MARINADA (Rijeka)

http://www.manufaktura.hr/marinada/
http://www.myspace.com/marinadahr

Marinada je autorski projekt Marina Alvira, člana kultnih Zona Industriale, koji su djelovali početkom 90tih godina. Također, veći dio svog "radnog staža" proveo je stvarajući sa Franci Blaškovićem, te činio pregenijalnu Partijsku Ćeliju (zajedno sa Josipom Maršićem i Nenadom Tubinom)...
2007 godine pokreće grupu Marinada, upravo sa članovima Partijske Ćelije, koja je u početku bila orijentirana na electro-noise, da bi se vremenom i s promjenom članova, okrenula prema apsolutnom LO-FI minimalističkom konceptu, koji su zadržali i do danas.
Marinada je jako hvaljena od strane kritike, a među publikom je dosegla status avantgard-pop pionira u Rijeci, a i šire, te svojim beskompronisnim i marljivim stvaranjem oduševljava iskrene ljubitelje alternativne glazbe.
U rasponu od kvarteta do dua i natrag, sa mnogobrojnim suradnicima, kako na instrumentima, tako i na vizualnom definiranju nastupa, Marinada svaki svoj nastup prezentira kao neponovljivo umjetničko dijelo, te ih je kao takve šteta propustiti.
[  ]

distune promotion // 05/05/2011

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Wilhelmina Agnes @ Boogaloo, Zagreb, 16/05/2024

Wilhelmina Agnes @ Boogaloo, Zagreb, 16/05/2024

| 22/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Boris Štok @ Vintage Industrial Bar, 25/04/2024

Boris Štok @ Vintage Industrial Bar, 25/04/2024

| 21/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: OCEAN OF ANOTHER + SURVIVED BY NOTHING @ Vintage Industrial Bar, 24/04/2024

OCEAN OF ANOTHER + SURVIVED BY NOTHING @ Vintage Industrial Bar, 24/04/2024

| 21/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

| 17/04/2024 | ivana |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*