home > njuz > NOVA IZDANJA: Pajperov smijeh, Detmeć, dreDDup, M.O.R.T., Gatuzo, Maximum the Hormone, Ti, ja i moja mama.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Pajperov smijeh, Detmeć, dreDDup, M.O.R.T., Gatuzo, Maximum the Hormone, Ti, ja i moja mama.

01. PAJPEROV SMIJEH - MAXI SINGL!

Banjalučki alternativni rok bend Pajperov smijeh objavio je maxi singl pod nazivom "MoStar Trek" na kojem se nalaze dvije nove numere - "Svjetla su daleka" i "Zupčanik". Kako se iz naziva singla maxi singla može zaključiti, pjesme se naslanjaju na teme naučne fantastike, koje su, zapravo, iskorištene kao alegorija za neke životne situacije.



02. DETMEĆ - NOVI SINGL I SPOT!

Samo tri mjeseca nakon prvijenca "Dijelimo se", požeški rap-rock bend s boravištem u Zagrebu, Detmeć, predstavlja novi singl "Mnogo jak"!

"I ovoga puta za zvučni dio pobrinuo se mađioničar za pultom Hard Work studija - Ante Akrap. Nastavili smo i suradnju s Tvrtkom Barišićem Vidokkom koji je realizirao videospot, nešto drugačiji i vedriji u odnosu na "Dijelimo se".

"Mnogo jak" oslikava osobna propitkivanja i dubioze autora kojeg vrijeme polako udaljava od komforne zone i mladenačke bezbrižnosti. Pjesma, koja nosi prilično mračnu i tešku notu preživljavanja, nedostatka odgovora te trenutnih osjećaja moći i bespomoći, prošarana je šalama na vlastiti račun te pogledima na svijet oko sebe. Borba u kojoj jednog trenutka misliš da si svemoguć, a već drugog shvatiš da ne znaš napisati ni refren vlastitog života, ipak na kraju donosi optimizam i želju za vedrim pogledom na svijet.



03. DREDDUP - NOVI ALBUM!

Posle skoro tri godine studijske pauze, novosadski indastrijal rokeri dreDDup, objavili su svoj osmi po redu album! Konačno, 'SOYUZ' album je tu pred vama! Album sadrži 15 potpuno novih pesama koje se stilski veoma razlikuju ali opet imaju dreDDup pečat u sebi. Balans između DIY estetike i komercijalnog zvuka je ponovo prisutan. U moru kratkih albuma, čija dužina ne prelazi 30 minuta, dreDDup se odvažio i uradio jedan dugosvirajući album od punih sat vremena.

"Iako su danas moderni mali zalogaji za slušaoce, mi smo rešili da ipak napravimo dugačak album jer smo idalje verovanja da pravimo muziku za ljude koji je slušaju te nisu od onih koji je gledaju." - kažu iz benda. Teme tekstova pesama na 'Soyuz'-u su raznolike - neke govore o odlasku kralja, neke o izdajstvima prijatelja, o sado mazohizmu, o sveprisutnijoj odsutnosti ličnosti pojedinaca, o hodočašćima buke kao i putevima ka onostranom i želji da se ne učestvuje u kolektivnom ludilu. Album je u potpunosti vanžanrovski, sa jakim temeljom industrial elektronike.



04. M.O.R.T. - NOVI SPOT!

Sinjska rock četvorka M.O.R.T. predstavila je videospot za novi singl "Draga majko" ukupno šesti skinut s aktualnog albuma "Tužna kocka".



"Spot vodi kroz upadanje i ispadanje iz svjesti u kojoj se ne može razlikovati što je java a što mora, nije jasno gdje jedno počinje a drugo završava, te koje od tih stanja je bliže "stvarnosti" i što se za nju nagovještava" - objasnio je režiser videa Toni Mijač, izuzetno talentirani umjetnik koji je radio spotove za grupe Darkvud i Big Strip Gorila te pjevačicu Anu Opačak.

Inspiraciju za singl bend je objasnio riječima: "Pjesma je nastala prije par godina u jutarnjoj tjeskobi oko budućnosti koja se sukobila sa ekspolozijom boja na slici u Milinom kućnom boravku. Egzistencijalna kriza sa sjećanjem na dragu majku. Razmišljanje o buđenju iz lošeg sna. Putovanje od nevinosti do iskustva".

05. GATUZO - NOVI SPOT!

Novi, peti studijski album Gatuza zove se "Van kontrole" i biti će objavljen početkom 2019. godine. Novo izdanje najavljuju singlom "Mogao bih". Damir Trkulja - Šiljo, vokal i gitarist Gatuza, kaže: "Meni osobno teško je odlučiti koju pjesmu pustiti za singl i u kojem trenutku, svaka pjesma s albuma nosi neku svoju emociju i zbilja ne znam kojim principom se odlučiti. Izbor je pao na "Mogao bih" i rekao bih to je ta pjesma, ali u krivom vremenu. Zašto u krivom vremenu? Zato jer danas nije bitna poruka i sadržaj. Definitivno nismo slijedili trendove i radili kompromise na ovom albumu, a što se tiče ove pjesme zvukovno je definitivno u prošlom stoljeću.".

Singl "Mogao bih" prati energičan spot, koji je snimio i režirao Dinko Pasini (Klikam studio):



Karijeru Gatuza obilježili su brojni uspjesi - objavili su četiri studijska albuma ("Noge/ruke/glave" (2007.), "!" (2009.), "Gdje idemo" (2013.) i "Megalomania" (2014.)) te osvojili mnoge nagrade, među kojima se ističu Porin za najbolji alternativni rock album, nagrada Status za najbolji mladi rock sastav te pet nominacija za Porin u raznim kategorijama. Poznati su u cijeloj regiji po nevjerojatno energičnim nastupima, a surađivali su i s velikanima domaće glazbene scene Goranom Baretom i Sašom Antićem iz TBF-a. Svoj neuobičajeni glazbeni stil i način sviranja nazivaju eksplozivni rock koji krase sirovost, originalnost i podsvjesna ovisnost o bluesu.

Uz Gatuzo, Šiljo je svirao i u kultnom sastavu Majke (2009.-2012.) te snimio album "Teške boje" (2011.) koji je proglašen albumom godine, a isto tako je i autor pjesme "Teške boje", koja je osvojila Porin (2012.) za hit godine i pjesmu godine.

06. TI, JA I MOJA MAMA - PRVI ALBUM!

Nakon odličnog debitantskog EP-a "Gurni me u valove", zagrebački bend Ti, ja i moja mama predstavlja album "Teška kao dno" koji se od danas može pronaći u svim boljim prodavaonicama te na online servisima.

Album "Teška kao dno" donosi deset pjesama snažne atmosfere sa egzistencijalističkim tekstovima koji propituju prolaznost, rastanak, osjećaj besmisla, pa na kraju i strah od smrti. Ovo je na trenutke težak introspektivan album, kako i sam naziv sugerira. Produkcijski i atmosferski album je na tragu prvog EP-a ("Gurni me u valove") ali donosi bend u jednom čvršćem i odlučnijem izdanju ponajviše zbog izvrsnog bubnjara Berka Muratovića koji se bendu pridružio nedugo nakon izdavanja prvog EP-ja.



Glazbu potpisuju Ana Opalić i Sandra Sobočanec, i taj ženski autorski dvojac značajna je specifičnost ovog benda. Ove žene ne romantiziraju ljubav nego se bave egzistencijalnim pitanjima iskreno i žestoko. Aranžmane potpisuje cijeli bend zajedno, a produkciju Dražen Gavrilović, Sandra Sobočanec i Berko Muratović.

Bend čine - Martina Zvonić (pjevačica), Ana Opalić (klavijature, druga gitara, prateći vokal), Sandra Sobočanec (električna gitara), Helena Ernoić (bas) i Berko Muratović (bubanj i perkusije).

Album je snimljen u Funhouse studiju u Zagrebu, miksan u studiju Pod.room, a mastering potpisuje Pavle Miholjević.

07. MAXIMUM THE HORMONE - NOVI SINGL I SPOT!

Šećer na kraju! Kako bismo rubriku koja uglavnom promovira domaće i regionalne izvođače osvježili pokojim innozemnim imenom, izdvojit ćemo japanski Maximum the Hormone. Od 1999. naovamo izdali su 4 albuma i 4 EP-ja, a pripremaju peti dugosvirajući uradak s kojega je "Maximum the Hormone II - Let's Talk about Menkata Cottelee" drugi singl.

Ne da mi se prevoditi s engleskog, ali o novom pjesmi iz benda kažu ovako: "Maximum the Ryokun (a.k.a. Ryo Kawakita - gitarist, jedan od tri lead vokala i glavni songwriter benda, op.ur.) was diagnosed as complication of lifestyle-related diseases and warned that he was going to die if he wouldn't change his lifestyle by a medical doctor. So Maximum the Ryokun started diet and exercise, lost weight and got well. Fans were totally shocked by his lean body and have been complaining "We liked him FAAAAAT!!". Yes, this is the answer song to such fans. What does the subtitle which is the same as the title of the next release item mean? This song was composed as "Part II" of the song, "Maximum the Hormone" released 7 and a half years ago. Maximum the Hormone 2nd brand new music video dedicated to all the gouty people (calorie mates)! Eat it with your eyes and ears!!"

Inače, bend nazivaju japanskim System Of a Down-om, iako MtH barata širim dijapazonom stilova kojeg su kadri inkorporirati u svoj izričaj. U ovoj pjesmi ćete naći nu metala, mathcorea, punk rocka, disco/popa i još kojekakvih sitnica. Iako pjesma (a i bend općenito) zvuči kao da slušate 5 bendova odjednom, prijelazi iz stila u stil su vrlo tečni i logični te u svakom trenutku je jasno da to ne može biti niti jedan drugi bend doli Maximum the Hormone.

promo girl // 28/11/2018

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*