home > njuz > Novi izvođači na Glory Dayz Festivalu - Lollobrigida, Rebel Star i Pink Studio!

kontakt | search |

Novi izvođači na Glory Dayz Festivalu - Lollobrigida, Rebel Star i Pink Studio!

Lollobrigida, Pink Studio i Rebel Star nova su glazbena imena koja smo pridružili line upu prvog Glory Dayz Festivala na kojem su već najavljeni: Saint Etienne, Spiritualized, Peter Hook & The Light, Kitty, Daisy & Lewis, Cults, Josh T. Pearson, Svadbas, Nipplepeople, Pavel, Intruder, Kimiko, Darkwood Dub i New Wave Syria i Goribor!

Ova šarolika lepeza izvođača nastupit će 28. i 29. rujna na dvije pozornice Zagrebačkog velesajma, a više o Festivalu potražite ovdje.

Lollobrigida je nedavno objavila album Pilula (Menart), održala fantastičan koncert na Exitu, pjevačica Ida Prester upravo se vratila iz Rusije, a radijski eter i publiku osvojila je pjesma "Ja se resetiram"! Veliku je pažnju privukao i spot za njihovu istoimenu pjesmu. Posebno su ponosni na to što su ovaj put sav posao odradili sami članovi benda - Ida & Kleemar; spot je snimljen mobitelom, na lokacijama u Zagrebu, Velenju, Ljubljani i Murskoj Soboti, a ispričan je očima banda.



Pjesma "Ja se resetiram" nalazi se na njihovom aktualnom albumu "Pilula" (Menart) koji sadrži trinaest disco plesnih pjesama, a njegov divlji i poprilično žestoki zvuk osigurao je slovenski producent Gregor Zemljič.

Pink Studio je nedavno izdao novi album Pink album (Menart) kojeg su najavili singlom "Želim ti reći". Album nam donosi jednako prepoznatljiv power pop zvuk banda i moderne produkcije koja slobodno može stati uz bok svjetskih power-pop izvođača. Na "Pink albumu" radili su Shot i Erol iz Elementala, a uključuje 12 novih pjesama! Sve su karakterizirane melodičnim Ivaninim vokalom koji finim premazima klavijatura i čvrstom ritam sekcijom daje pravi štih njihovom sad već prepoznatljivom stilu.
" Nastojimo napraviti što je moguće veći odmak od svega što imamo priliku čuti u Hrvatskoj, pa autorski i produkcijski pratimo svjetske trendove u našem žanru. Imperativ benda je otpočetka bila originalnost u pogledu tekstova i glazbe." - istaknuli su članovi Pink Studija.
Njihovi stariji hitovi s prvog studijskog albuma "Ne/staješ" i "Infra Inga" još se uvijek emitiraju na radijskim postajama u regiji, a pjesma "Jutro poslije" bila je jedna od najtraženiih pjesama hrvatskog radijskog etera u prvoj polovici 2010. godine.
[ Pink Studio ]

Pink Studio

Rebel Star novi album u izdanju Dancing beara izdaje ujesen, a najavili su ga singlom ˝Anđeli˝ . Na singlu gostuje Ivana Smolović iz grupe Intruder (koji također nastupaju na Glory Dayz Festivalu) pa se nadamo da ćemo "Anđele" čuti i u njihovoj zajedničkoj live izvedbi na Festivalu! Album koji dolazi, snimljen je na unikatnoj opremi skupljanoj po istočnoeuropskim pustama, aranžiran do savršenstva, odrastao ali energičan, ozbiljan s osmijehom na licu.
Nekoliko su puta mijenjali postavu da bi se danas skrasio s bubnjarem Atilom, britanskim pojačanjem Ashleyjem i Mikeom na gitari, klavijaturama i basu, te Milanom Glavaškim kao autorom, gitaristom, vokalom, glavom, srcem i dušom benda. Rebel Star sada djeluju u najboljoj maniri CSNY-a .
Rebel Star su tijekom šest godina zabilježili tri nosača zvuka. Nakon uspješnog EP-a iz 2007., nekoliko koncerata i mnogo studijskih sesija, Glavaški i prijatelji su odlučili da krajem te iste godine objave album 'SO' koji slovi kao jedno od napriznatijih izdanja u regiji tijekom prošle dekade. 'SO' je objavljen i u digitalnom izdanju te s vinyl singlom za pjesmu 'Staklo'.
Ni dvije godine kasnije, svijet je ugledala i 'Kalifonija', album okrenut vintage zvuku zapadne obale USA kasnih šezdesetih i ranih sedamdesetih.
Rebel Star su neobična pojava na našem tržištu. Momci zavidnog staža po značajnim bendovima, s internacionalnom reputacijom i neobičnom biografijom; bend koji će novoj diskografskoj sceni ponuditi pop rock album ukorijenjen u američko nasljeđe i pjesme koje ćemo dobro razumijeti!
[ Rebel Star ]

Rebel Star

Cijene ulaznica za dvodnevni Glory Dayz Festival:

Do 1. rujna cijena karte iznosi 270 kuna. Nakon toga cijena se penje na 290 kuna!

Ulaznice su u prodaji u sustavu Eventima i na www.eventim.hr.

Vidimo se!

promo guy // 24/07/2012

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


> chek us aut!
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*