home > koncert > Rebel Star @ Vintage Industrial Bar, 11/10/2023

kontakt | search |

Rebel Star @ Vintage Industrial Bar, 11/10/2023

NA SEDMOM NEBU

Što možete očekivati ako sjajan bend promovira sedmi po redu studijski album prigodnog naziva "Sedmo nebo"? Dobre vibracije, sreću, ljubav i radost davanja i dijeljenja. Jer stvaranje glazbe a pogotovo sviranje iste uživo upravo to i jest. Davanje i dijeljenje, razmjena energije između izvođača i publike, odlazak na sedmo nebo.
[ rebel star ]

rebel star   © pedja


Na sedmo nebo se u srijedu navečer uspio ugurati lijep broj poklonika Rebel Stara. Mnogo veći nego na zadnjem koncertu u "Močvari" kada su u isto vrijeme svirali "The Cure" u Areni. Iako "The Cure" i "Rebel Star" nemaju toliko stilskih poveznica ipak ciljaju na sličnu publiku. A tu publiku čine mahom sladokusci u srednjim godinama, ljudi koji su čitali istu glazbenu lektiru. Moram privatizirati osvrt i napomenuti da su među njima i oni koji već godinama svojim entuzijazmom i donkihotstvom održavaju ovaj portal znakovitog imena Terapija na životu. Jer od glazbe bolje terapije nema.
[ rebel star ]

rebel star   © pedja

Aktualnu petorku košarkaškog kluba "Rebel Star" čine playmaker Milan Glavaški na dobrom glasu i gitari, od dijela publike obožavani bek Goran Ritoša na basu, krilne pozicije zauzimaju Zvonka Obajdin na klavijaturama i Ernest Džananović na bubnjevima te dvometraš Daniel Rodik na poziciji centra i druge/prve gitare. Koncert su otvorili tercetom pjesama s novog albuma. Jedna od njih je "Prolećno smeće", netipična pjesma u kojoj su se najviše približili bluesu i klasičnom rocku. Kao kontrapunkt "Prolećnom smeću" s novog su albuma i odsvirali i mnogo optimističniju stvar "Prolećna jutra". Bilo je i zborskog pjevanja, posebno stihova "rado ću priznati da smo svi, odavno, zajebali se" na "Industriji". Nisu svirali moj osobni favorit "Nema kantrija za starce" (očekivao sam tu pjesmu kao posvetu nedavno preminulom Cormacu McCarthyju, autoru romana "Nema zemlje za starce" po kojoj je pretpostavljam pjesma dobila ime). Na kraju su odsvirane dvije najpoznatije pjesme Rebel Stara "Početak i kraj" i "Anđeli". Obje pjesme, kao i za posljednji singl "Mesec", trebale bi biti u rotaciji svake radio postaje koja imalo drži do sebe i svojih slušatelja.
[ rebel star ]

rebel star   © pedja

E da, uspjeli smo i razriješiti pitanje koje nas je proganjalo prije početka koncerta - je li Daniel Rodik rodbinski vezan s Davorom Rodikom, jednim od rodonačelnika country glazbe u Hrvata i gitaristom "Plave trave zaborava" i "Majki"? Oba visoka, kuštrave kose, sviraju slide gitaru - tu mora biti nečega pomislili smo … Poslije koncerta smo dobili potvrdu da je gitarist Rebel Stara mlađi brat gitariste Plave trave zaborava. Genetika rijetko griješi a možda nam i Svemir šalje neku poruku. A u Svemiru je Daniel zajedno svirao s klavijaturisticom Zvonkom Obajdin. Pjevač Rebel Stara se zove Milan, a svi znamo koji je bend u svome članstvu imao pjevača/ gitaristu Milana i ženu na klavijaturama. Ili kako kažu Rebel Star u pjesmi Krug - Možda vraćamo beskrajni dug, pravili smo jedan veliki krug. A i onaj drugi Milan je imao pjesmu Krug … Je li glazba taj veliki krug koji nas može sve povezati?
[ rebel star ]

rebel star   © pedja

Na stranu moja naklapanja, u svakom bi slučaju bilo lijepo kada bi Rebel Star napokon uspio ustaliti postavu jer je ova ekipa uigrana i svirački moćna. Sve dosadašnje postave, barem tako mislim, bile su kolateralne žrtve Milanovog života na raznim adresama. Nadam se da će Milanov nemirni duh, koji se istovremeno i njegova pokretačka snaga, sve učestalije mir nalaziti na obalama Save i uspjeti održati ovu postavu živom. Na radost svih nas koji plovimo sedmim nebom čekajući novo, osmo čudo.

beer baron // 13/10/2023

Share    

> koncert [last wanz]

cover: Godspeed You! Black Emperor @ Tvornica, 23/04/2024

Godspeed You! Black Emperor @ Tvornica, 23/04/2024

| 26/04/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*