home > mjuzik > The Last Sucker

kontakt | search |

MINISTRY: The Last Sucker (13 Planet Records, 2007)

U 26 godina postojanja stigao je koncem prošle 2007. tek 11. album. S obzirom na Al Jourgensenovu skoro petnaestogodišnju nezainteresiranost da prodre u sam mainstream koji mu se debelo smiješio koncem '80-tih i početkom '90-tih zadovoljava se uspjehom soundtrack skladbi koje su uvrštavane na megatiražne filmske uspjehe poput "Escape From L.A." (1996), "Speed 2: Cruise Control" (1997), "Urban legend" (1998) ili "Matrix" (1999). U 21. stoljeću premda Ministry nemaju niti desetinu nekadašnjih tiraža svojih najprodavanijih albuma "The Land Of Rape And Honey" (1988), "The Mind Is A Terrible Think To Taste" (1989), "Psalm 69" (1992) ili "Flith Pig" (1996) koji su dosezali i milijunske naklade, ipak je njihov prepoznatljivi industrial/trash-electro metal/hc ostao privrženom kulisom za brojne akcijske i horor filmove kojih u karijeri imaju čak 17 komada, od čega u 21. stoljeću 9.

Kako god, Ministry ovim albumom završavaju angažiranu trilogiju bijesa na George W.Busha (vidi omot) koju su otvorili na albumu "Houses Of The Mole" (2004), a nastavili na "Rio Grande Blood" (2006), te se ovim bjesomučnim radom drvljem i kamenjem obrušavaju na militarističku politiku nagovještavajući njezin konačni zalazak. Album ima 11 naslova od čega je i jedan već uobičajeni cover, a ovaj puta u njihove šake masakra uletio je "Roadhouse blues" The Doorsa. Pojašnjavati glazbu na albumu uopće nije potrebno jer se zvučno nisu nimalo promijenili nakon mega uspješnog albuma "Psalm 69", što znači da su i dalje prisutne žestoke trash-metal gitare, brzi repetativni čekičarski taktovi ritam mašina i prljavi krvavi crust vokali koje je Jourgensen u nekoliko brojeva obogatio gostovanjem Burton C.Bella iz zvučno bratskih Fear Factory. Kao singl objavljen je "Let's go" koji se kao i svi njihovi singlovi unazad desetak godina nije pojavio na zvaničnoj USA top listi što dovoljno govori da se interes za njihov odavno eklektičan i hibridan stil preselio u duboku marginu. Ipak jedini izuzetak čini završna skladba, 10 minuta dugačka "End of the days part two" u kojoj su na relativno lakši i umjereniji tempo samplirali govor nekadašnjeg predsjednika USA Dwight Eisenhowera koji upozorava na opasnost militarističke politike i utrke u naoružavanju.

ocjena albuma [1-10]: 6

horvi // 18/02/2008

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Duh znatiželje, daleko od iznenada, budući da ne znam kada sam bila bez njega

MORE BLACK THEN GOD & MORS MEA: Duh znatiželje, daleko od iznenada, budući da ne znam kada sam bila bez njega (2019)

| 18/08/2019 | horvi |

>> opširnije


cover: Live From The Artists Den

SOUNDGARDEN: Live From The Artists Den (2019)

| 17/08/2019 | horvi |

>> opširnije


cover: Pozdrav iz Karina

EDVIN ČANDIĆ: Pozdrav iz Karina (2019)

| 09/08/2019 | horvi |

>> opširnije


cover: Dead Lotus

MERZBOW: Dead Lotus (2019)

| 05/08/2019 | horvi |

>> opširnije


cover: Na vrućem krovu

MARINADA: Na vrućem krovu (2019)

| 30/07/2019 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: The Last Sucker
  • With Sympathy (1983)
  • Twitch (1986)
  • The Land Of Rape And Honey (1988)
  • The Mind Is A Terrible Think To Taste (1989)
  • Psalm 69 (1992)
  • Flith Pig (1996)
  • Dark Side Of The Spoon (1999)
  • Animositisomnia ((2003)
  • Houses Of The Mole (2004)
  • Rio Grande Blood (2006)
  • The Last Sucker (2007)

> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*