home > koncert > VŽ rock pozornica br. 3, Kučan Marof, 21/09/2002.

kontakt | search |

VŽ rock pozornica br. 3, Kučan Marof, 21/09/2002.

U 19h kada je treća VŽ ROCK POZORNICA trebala početi slutila sa katastrofa, jer ni stejdž ni razglas nisu bili postavljeni, klinci nisu hteli platiti upad jer im je 10 kn (6 kn piva + 4 kn upad) bilo previše (a i "nije pisalo na plakatu"), uz sve to ni kiša nije bila sigurna dal bi ili nebi, a svi znamo da je događaj ove godine dislociran iz grada u dvorište Rikijeve pivnice "Kahli". (Nema veze s kahlicom, nego se Riki preziva Kahlina!).

U 21h je konačno počel svirati prvi bend, prostor se poprilično napunil, kiša nije padala, ali je nakon dva žešća gitarska akorda izbacilo sklopku i nestalo je struje. Kad su "meštri" zamijenili osigurač, a bend počel svirati "prdnulo" je bas pojačalo, no i tome su dosjetljivi organizatori doskočili i dalje je sve teklo ko "po loju", s jednim problemom u mislima, a taj je bil da dozvola za svirku vredi do 23h, kaj je u prevodu značilo da 3 od 7 bendova nebudu uspjeli odsvirati koncert (jer su gosti bili planirani da odsviraju unutra). No, vrijeme će pokazati svoje.

Dakle, počeli su FOOL'S TOP, koji sviraju neki pank i imaju textove vezane za alkohol, drogu i parkić, a cijeli njihov razred zna textove.
Drugi su bili BABA DROGA iz susjednog razreda, koji su me u jednom trenutku podsjetili na SEX PISTOLSe, jer su za njih pričali da ne prvim koncertima nisu znali svirati, a da Džoniju baš ni pjevanje nije išlo. Oni su mi bili skoro najsimpatičniji.
[ BABA DROGA ]

BABA DROGA   © pedja

APPLEBITE se furaju na PERL JAM i pjevač ima šal oko vrata (KUL!), a i njihov razred je bil tu.

ELEKTRIK BUTTSHAPERZ se nimalo nisu uklapali u ovaj okoliš (neko je u publici izjavil da imaju godina ko svi ostali bendovi skupa). No, oni su, nakon iscrpljujuće ljetne "motorijada" turneje (Veliki Bukovec - Mursko Središće - Mihovljan) standardno otprašili svoj rock'n'roll program, i na taj se način predstavili potencijalnom izdavaču (a nije GREENCAJG RECORDS).

Tu su trebali doći policajci (s..... ... .. ....i) i rasterati ovaj skup, no oni se nisu pojavili tako da je sve krenulo dalje s grupom ECHO. Oni su me se dojmili, jer nisu pank, nisu hardkor, nisu hevimetal, ne ruže po gitarama i imaju ideje. Pjevač im se malo fura na kombinaciju MORRISSEY/MORRISON s čikom u ruci, a muzika im je negde između FELTa, SMITHSa, CUREa i tako to. Još kad im neko objasni kak na dobar način koristiti dve gitare... Ima nade!
Kad su se prijatelji iz ECHO razreda razišli, u prvi red su stali dugokosi mladići i djevojke u crnim majicama s raznim natpisima i strašnim slikama na njima, postavljale su se dvoje klavijature i uskoro su trebali zasvirati SACRED SERENITY. Oni sviraju simfometal (or samting). Sasvim slučajno sam ove godine slušal NIGHTWISH, a oni bi vjerujem hteli tak zvučati. No, djevojko iz SACRED SERENITY moraš znati da je teta koja pjeva u NIGHTWISH školovana operna pjevačica!
Iza njih se program trebal prebaciti u unutarnje prostorije pivnice, ali s obzirom da se policija još nije pojavljivala, na stejdž su se popeli zadnji varaždinci te večeri (FUCK) PARENTAL ADVISORY, koji su imali zanimljiv imidž. I samo to!
[ fuck PARENTAL ADVISORY ]

fuck PARENTAL ADVISORY   © pedja

Kao gosti, iz Zagreba su stigli LOU PROFA i ZDENKO FRANJIĆ. Kako je već bilo kasno, malo su skratili svoje programe, no svojim su dolaskom uljepšali i osvježili tu večer.
[ LOU PROFA on stage ]

LOU PROFA on stage   © pedja

LOU PROFA nas je u par pjesama proveo kroz njegovu bogatu karijeru od početaka panka, boravka u Australiji i SADu, pa do prelaska na folk. On je i jedini te večeri izašao na bis. Zasluženo!
Zdenko je otkril MAJKE, BAMBI MOLESTERSe, HUMPERSe, pa i LOU PROFU, raspustil LOŠE DEČKE i sad nastupa kao LUTAJUĆI DJ ZDENA, a to znači muzika s cda i on čita/pjeva nove/stare textove. Tak nekaj može si priuštiti samo "Španski brijač". Zdenko je imal i štand s cdovima, pa ko nije tam kupil ništ, nek si pogleda cijeli katalog i naruči nekaj na imejl zfranjic@globalnet.hr.
[ lutajući DJ zdena ]

lutajući DJ zdena   © pedja

Fešta se završila iza 1h u noći, a zaboravil sam spomenuti da su se po zidovima u popodnevnim satima trsili i grafiteri (pa ako ima neko neku sliku nek pošalje).

Treba pohvaliti i sve te maloljetnike koji su peške došli do Kučan Marofa videti uživo svoje idole; pa Moranu koja je super zanimljivo i pripremljeno vodila cijeli program i podizala atmosferu; Rikija i osoblje pivnice na dobroj pivi, kobasicama i prostoru, i sve ostale koji su prisustvovali tom događaju.
NE treba pohvaliti onoga ko mi je skinul ratkape s GOLFa, i ako ga je sad jako sram nek mi ih vrati, pa da popijemo po koju i sve bude OK!

Do VŽ ROCK POZORNICE br.4 pozdravlja Vas, lutajući pisac pedja!

pedja // 24/09/2002

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 01/04/2024 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> izdvojeno
Tu sad treba pohvaliti organizatore (Haxa i Fićija), koji su se, po dobrom starom običaju, celu večer živcirali, da bi na kraju, po starom dobrom običaju, sve dobro prošlo - prodalo se više od 200 karata, a došli su i VTV i TERAPIJA.
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*