home > koncert > 20 godina Terapija.neta - Kranks, Žblj Mozaik, ČudNoReĐe, Tidal Pull @ Grof Melin, Zagreb, 11/12/2021

kontakt | search |

20 godina Terapija.neta - Kranks, Žblj Mozaik, ČudNoReĐe, Tidal Pull @ Grof Melin, Zagreb, 11/12/2021

Dvadeset godina je prošlo od kad smo lansirali "terapiju" u svijet interneta i vjerujem da tada nit Sale, nit Dejan nit ja, niti itko oko nas, nismo niti u najluđim snovima mislili da će to ime dvadeset godina kasnije još uvijek letjeti internetskim bespućima. I stvarno moramo biti ponosni na sve koji su dali doprinos da se ta naša mala ideja zadrži, a lista je svakako podugačka, i da idem sve nabrajati sigurno bi nekog zaboravio. Stoga ću samo ovdje ovo staviti, pa nek se pronađu svi koji žele. Hvala svima!

Iako nismo svake godine proslavili rođendane, iako ih ne slavimo u isto vrijeme, jer nitko se više ne sjeća točnog dana lansiranja, kad slavimo onda su to derneci, kak spada. I na tim našim proslavama prošlo je podosta bendova, od potpuno nepoznatih do stvarno vrlo poznatih. I opet da nekog ne izostavim, fejzbuk sve pamti, pa si i to možete pogledati. I njima svima hvala, jer su najčešće svirali za dž.

I ove godine smo skupili dosta respektabilnu ekipu, iako Vam se to možda po imenima ne čini. No, kad baba Karleuša tako kaže, morali smo joj vjerovati. I dobro da jesmo, jer prepun Melin je jasno rekao da nit baba nit mi nismo pogriješili.

Priliku za otvaranje dobili su Tidal Pull. Bend čini petorka koja je nastala na ruševinama benda Hana ne zna da se šali i ako se ne varam bilo im je ovo prvo "izlaženje iz prostorije za probe" i mogu samo reći da su me baš dobro otpuhali. Indie pop-rock izričaj najbliži brit bendovima uz pjevanje na hrvatskom, vjerojatno bi i malo bolje profunkcionirao u boljem prostoru i s boljim toncem, ali to te večeri nije bilo nikog briga. Zahvalna publika ih je nakon njihovih pola sata nagradila ogromnim pljeskom i pozivom na bis, ali zbog ostatka programa to nije bilo moguće. U svakom slučaju, nemojte ih nikako propustiti kad čujete da sljedeći puta sviraju u Vašem gradu.

Drugima po redu, Kranks-ima, ovo je također bio prvi koncert, no oni imaju malo više utakmica u nogama i rukama, s obzirom da su 90ih godina prošloga stoljeća žarili i palili scenom u bendovima s varaždinskog područja. Prvenstveno su tu legendarni krankenHaus, na čiju se ostavštinu i naslanjaju i to na način da su neke pjesme tog benda prearanžirane za ovu postavu, koju čine ritam sekcija - bas i bubanj, te truba i sax. Već Vas ovo može pripremiti na to što ste mogli čuti da ste se kojim slučajem našli te večeri u Melinu, a momci su osim čudne muzičke postave odlučili nastupati u "peaky blinders" outfitima, pa su i po tome malo odskočili od ostatka te večeri. Energično, brzo, moćno ili ukratko "jungle punk" kako oni nazivaju svoj izričaj, upravo je dobar naziv za ono što smo dobili u tih pola sata svirke. Najbliža usporedba bila bi Miladojka Youneed Vs RFTC. Nostalgično i na neke druge načine sam vezan uz njih i spomenute krankenHaus, pa neću previše o njihovoj svirci, osim da bi ih ja uvijek zvao na rođendane, pa ih možda pozovem i na svoj, a tome su i posvjedočili posjetitelji u prvim redovima koji su pogali dobar dio svirke.

Uslijedio je naš dugogodišnji urednik i za ovu priliku solo trubadur, Čudnoređe, koji je podgrijanu publiku samo još više zagrijao i zasluženo odsvirao bis. Mislim da su i oni koji nisu upoznati s Ogijevim opusom ostali otvorenih ustiju na Stevu Čokrlića, Youtube party ili Ferragosto.

Za kraj su ostavljeni Žblj mozaik, koji su započeli svoj performans (i završili) podugačkom psihodelično-krautovskom pjesmom u kojoj se naravno istaknuo njihov "pjevač" i naš suradnik, Ujak Stanley. Kako je već bilo kasno, približavao se fajrunt, tako su i Žblj završili ovu turbulentnu večer naprasno prekinuvši svoj nastup i počeli spremati stvari, ostavivši mnoge u Melinu u čudu. Vjerujem da će drugom prilikom nastaviti gdje su stali.

Eto, toliko… vidimo se na 21om rođendanu!

pedja // 13/12/2021


PS: Fotke, nadam se, stižu uskoro... a ako ima zainteresiranih za majice, ostalo ih je još nešto, pa se slobodno jave da dogovorimo trampu!
Share    

> koncert [last wanz]

cover: Sir Bob Geldof & the Boomtown @ Tvornica, Zagreb, 26/04/2024

Sir Bob Geldof & the Boomtown @ Tvornica, Zagreb, 26/04/2024

| 28/04/2024 | pedja |

>> opširnije


cover: Godspeed You! Black Emperor @ Tvornica, 23/04/2024

Godspeed You! Black Emperor @ Tvornica, 23/04/2024

| 26/04/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*