home > interwju > Intervju: Gretta & Lili Gee

kontakt | search |

Intervju: Gretta & Lili Gee

[  ]

Povodom nastupa na Velikoj Rock Eksploziji #12 napravljen je intervju s Lili Gee koja će 28/09/2019 nastupiti u Routeu66 i Grettom koja 27/09/2019 s Nenom Belanom nastupa u Boogaloou.

GRETTA:
[ Gretta ]

Gretta

1. Možete li u nekoliko rečenica predstaviti vašu glazbu i bend našim čitateljima?

Gretta je skup četvorice najboljih prijatelja koji se nevjerojatno dobro zabavljaju.
Osnovani smo 2004., sviramo rock glazbu, objavili smo 5 studijskih albuma, svirali gdje god se pružila prilika te popili hektolitre piva.

2. Gdje vidite svoj bend za pet godina? Razmišljate li toliko daleko?

Naravno, razmišljamo čak i dalje od toga. Za pet godina se vidimo na turneji kojom ćemo dostojno proslaviti 20 godina benda i na kojoj ćemo promovirati sedmi ili osmi album. Za 35 godina nosimo perike te radimo turneju po toplicama i staračkim domovima. Turneja će se zvati "Gretta 50" i nitko mlađi od 50 godina neće imati pravo pristupiti koncertima. Bilo bi nam neugodno blamirati se pred unucima. Za 350 godina će na zemlji ostati samo žohari i Gretta.

3. Koliko su važni tekstovi u vašoj glazbi? Želite li publici prenijeti neku poruku?

Tesktovi su važni koliko i sama glazba, a poruke su univerzalne - ljubav, mir, prijateljstvo, tolerancija...

4. Nabrojite pet (vama osobno) najdražih domaćih albuma.

Oko ovog pitanja bi vijećali 3 probe, potrošili lovu na 3 gajbe i nikad se ne bi dogovorili. Na primjer, rasprava oko "najboljih 11 nogometaša svih vremena u formaciji 4-2-3-1" je počela na putu za Vodice prije nekoliko godina, još nije završena, a u raspravi sudjeluju samo dva člana benda. Još dan-danas se ne mogu složiti tko je zadnji vezni… Postoji gomila fenomenalnih albuma, a glazbeni interesi članova benda sežu od rocka, punka, metala, funka, jazza, psihodelije, elektronske glazbe, sve do klasike. Jedan član je "ispalio": "To je barem lako: "Disciplina kičme - Zeleni zub na planeti dosade", "Hladno pivo - GAD", "Kud Idijoti - Glupost je neuništiva", "Azra - Ravno do dna"…".Međutim, ostali članovi se nikako nisu mogli složiti oko ova četiri albuma, a on se sam sa sobom nije mogao složiti oko petog. Ako postoji Kvisko na ovo pitanje, ulažemo ga odmah.

5. Koliko koncerata brojite iza sebe? Koji Vam je ostao u posebnom sjećanju?

Nažalost, nemamo točnu evidenciju. U najboljim godinama bi svirali 60-70 koncerata, u najgorima samo 10-ak. Neki odokativan prosjek je 25 koncerata godišnje, ako to pomnožimo s 15 godina, dolazimo do brojke 375. Jbg, do brojke smo došli matematičkom operacijom iz osnovne škole, ali to je manje-više to. Najdraži koncerti su nam oni koji nam iz raznih razloga nisu uopće ostali u sjećanju pa ih se prisjećamo "usmenom predajom", koja s vremenom prerasta u legendarne priče dostojne grčke mitologije.

6. Uključujete li svoje fanove u rad benda? Slušate li njihove komentare, dojmove i prijedloge?

Naravno, uvijek vrlo rado poslušamo komentare, sugestije i primjedbe fanova. Svega se tu nađe, to je poput rubrike "Mali oglasi" - ima nevjerojatno inteligentnih prijedloga, ali ima i onih koji bi završili u emisiji "Na rubu pameti", samo da je Krešimir Mišak tako nazvao emisiju.

7. Jesu li festivali poput "Velike rock eksplozije" potrebni našoj sceni? Što mislite o festivalima čiji je cilj prvenstveno promocija mladih bendova?

Itekako su potrebni i uvijek ih maksimalno podržavamo. "Veliku rock eksploziju" na neki način smatramo "svojim" festivalom; Gretta je jedan od tri (uz Dosh Lee i Gatuzo) benda koji su pokrenuli cijelu priču i iznimno nam je drago da festival živi i raste već punih 12 godina. Vezano uz pitanje broj 2., na "Velikoj rock eksploziji #362" će nastupiti Gretta i žohari. Pošto vjerojatno nećete toliko živjeti, vidimo se ove subote u Boogaloo-u, gdje nastupamo s Nenom Belanom.

LILI GEE:
[ Lili Gee ]

Lili Gee

1. Bend Lili Gee postoji oko dvije godine, u lipnju smo objavili prvi album Predigra za Aquarius records/Spona. Stilski smo pop rock bend s utjecajima ska, reggae i funka. Sviramo posvuda gdje postoje ljudi koji još vole ovakvu glazbu i zadovoljni smo. U bendu su Lili -vokal, Miro -gitara, Krešo -bas i Goran - bubnjevi.

2. Za pet godina vidimo se u revitaliziranom Kulušiću kako sviramo svoj best of.

3. Tekstovi su nam važni bez obzira kojeg je žanra pjesma. Posebno nam je važan tekst u našoj pjesmi Volim, koja progovara protiv rastuće mržnje i hejterstva pa je tako u pjesmi stih: "Na zidovima piše UBI i ja ga mjenjam u LJUBI"!

4. Azra- sunčana strana ulice, Bijelo dugme- Doživjeti stotu, Psihomodo pop- Godina zmaja, Haustor- Treći svijet, Majke- Razdor.

5. Oko stotinjak koncerata, a posebno pamtimo nastupe u Route66-u, Pločniku (Zagreb),King bar-u (Đakovo), GROCKS (Gospić) te nastup na splitskoj Rivi.

6. Da, važno nam je što misle i udovoljimo im kojim coverom na nastupu, ali ih držimo podalje od autorskog dijela.

7. Velika rock eksplozija je značajna jer daje šansu i otvara vrata onima koji dolaze , stoga je to izuzetno važno i evo - već 12 godina traje.

promo guy // 26/09/2019

Share    

> interwju [last wanz]

cover: Simon Bonney (Crime and the City Solution)

Simon Bonney (Crime and the City Solution)

| 30/11/2023 | pedja |

>> opširnije


cover: ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

| 21/11/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

| 17/09/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

| 04/02/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: Ben Ward (ORANGE GOBILN)

Ben Ward (ORANGE GOBILN)

| 30/01/2023 | terapija |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*