home > njuz > NOVA IZDANJA - Nemanja, Repetitor, Cinkuši i Picksiebner, Luka Tomas, Lynch, Elisha, Hibrid, etc., The Red Roosters, Kaschade

kontakt | search |

NOVA IZDANJA - Nemanja, Repetitor, Cinkuši i Picksiebner, Luka Tomas, Lynch, Elisha, Hibrid, etc., The Red Roosters, Kaschade

01. NEMANJA - NOVI ALBUM!

nemanja je projekt iza kojeg stoji Luka Šipetić, pulski autor i glazbenik aktivan u bendovima NLV i Para Lele, koji je upravo izdao svoj album "Tarot Funk".

Album Tarot Funk je Šipetić sam snimao, producirao i miksao u kućici nedaleko od Pule u siječnju 2019. Album predstavlja svojevrsni hommage zvuku Thai funka, Afro-funka, anatolijskog (turskog) rocka sedamdesetih i kambođanskog psych rocka šezdesetih, isprepletenog sa simbolima Tarota. Ovaj eklektični pravac autor naziva jednostavno - Tarot funk.

Specifičnost albuma je ta da su pjesme pisane za posebno odabrane Tarot karte, čija simbolika, zajedno s glazbom i tekstualnim vodičem (koji dolazi uz download albuma), tvori priču o nizu događaja koje su se dogodile nemanji u zadnjih godinu dana. Kako bi slušatelj otkrio priču, mora ući u interakciju sa simbolima Tarota, te dopustiti svojoj mašti da upotpuni praznine.

Na slušatelju je, da uz pomoć dane glazbe, karta i vodiča, sam složi dijelove u cjelinu i stvori svoju interpretaciju događaja povezujući simbole sa sličnim obrascima i primjerima iz svog života. Samim time slušatelj, a ne autor, stvara cjelokupnu priču i određuje o čemu album "govori" te koje su njegove teme. Tarot Funk stvara sam slušatelj iznova svakim novim slušanjem, kaže Luka Šipetić.

Album Tarot Funk najavljen je singlom "The World" za koji je animaciju napravila Noemi Ribić. Na albumu gostuju Nikol Ćaćić (NLV) i Leo Beslać (Mangroove , Peglica i Komandos, Pseća Plaža) dok dizajn covera potpisuje Dino Santaleza (Pridjevi, Para Lele, Vila Propuh Studio), a mastering albuma potpisuje Luka Čapeta (Duo Chapetlewsky, Truth is not equal Tribe, Mary May).

Album možete preuzeti na sljedećem linku https://nemanja.bandcamp.com/



02. REPETITOR - NOVI SPOT!

Beogradska grupa REPETITIOR objavila je novi spot za pesmu ,,Ekspedicija", koji je snimljen tokom jedne od mnogobrojnih evropskih turneja.

Ovaj tročlani alternativni rok sastav poznat je po tome da svira veliki broj koncerata širom regiona, ali i po Istočnoj i Zapadnoj Evropi, a stigli su čak i do Rusije i Kine. Bilo je i logično da jednu od turneja ovekoveče videospotom.

,,Kako retko uopšte spavamo kod kuće, hteli smo da zabeležimo taj život na točkovima", kaže gitarista i pevač benda Boris Vlastelica.

,,Spot je sniman pre nekoliko godina kada smo putovali Istočnom Evropom. Kadrovi u 'Ekspediciji' zabeleženi su u Varšavi, Berlinu, Krakovu, Lincu, Beču, ali i u gradićima poput Breclava ili Trenčina koji se nalaze u Češkoj i Slovačkoj. Te turneje koje su 'dan za danom' su vrlo zabavne ali i izuzetno naporne: malo se spava, dosta putuje, što se i vidi na našim licima u spotu... Od toliko vremena provodenog zajedno uvek se dešava neko novo ludilo i glupiranje koje je naš drug Nikola Hajduković lepo 'uhvatio', pored same atmosfere na koncertima", priseća se Boris putešestvija na koje su poveli Nikolu i njegovu staru "Sony" kameru, koja je i dokumentovala sve što može da se vidi u novom spotu.

Kadrove je pažljivo probrala i dinamično izmontirala Mina Nenadović.



03. CINKUŠI I PICKSIEBNER - NOVI SINGL I SPOT!

Uspješna dugogodišnja suradnja dvaju bendova, Cinkuša i Picksiebnera, urodila  je i prvim zajedničkim singlom "Vođe", čiji tekst i glazbu potpisuju Marko Bregant i Zoran Perić.

Singl je u srijedu, 27.3. premijerno predstavljen u emisiji Music Pub Zlatka Turkalja, a jučer, 8.4. je u Vijestima CMC televizije premijerno prikazan i spot.

Za audio produkciju singla zaslužan je, više puta Porinom ovjenčani producent, Dragutin Smokrović - Smokva, a spot je režirao Tomislav Fiket s kojim su Cinkuši već surađivali.  Pjesma "Vođe"nastala je pod utjecajem svakodnevnog zavirivanja u "televizijske izloge", a uloge bendova u pjesmi smišljeno su podijeljene. Tako je uloga Picksiebnera više narativnog karaktera te su zaduženi za glazbenu pratnju i dočaravanje specijalnih efekata u pjesmi, dok su Cinkuši, na sebi svojstven način, odgovorni za vokalnu izvedbu refrena. Sam refren pjesme ujedno je i oda "Velikom vođi", a tko je Vođa, on, ona ili oni, na svakome je od vas da to otkrije i zamisli.



04. LUKA TOMAS - NOVI ALBUM!

Kaže Luka sljedeće:

"Prošle godine, sporadično sam snimao novu glazbu sa producentom i prijateljem Markom Mrakovčićem s kojim sam surađivao na svom Ep-u 2008. godine. Ponovo provodeći vrijeme skupa zaprimila se ideja da ćemo snimiti album, što smo i učinili. Odmakli smo se od standardnih akustičnih pjesama koje sam uvijek radio i aranžirali smo ih u kreativnije pop aranžmane.

Oduvijek sam radio glazbu na engleskom jeziku pod svojim imenom i također nekoć bio član benda Kinoklub. Kao solo glazbenik nikad nisam imao prisutnost na socijalnim mrežama i svoju glazbu najčešće sam promovirao i svirao uživo. Ovim putem htio bih podijeliti s vama album koji sam napravio."



05. LYNCH - NOVI SINGL I SPOT

Slovenska izdavačka kuća KAPA Records i grupa Lynch u premijernoj suradnji ponosno predstavljaju novi singl [Post-sup Revival]!

Ljubljanska petorka klizavog glazbenog izraza Lynch jedna je najaktivnijih mladih grupa slovenske alternativne scene. Od ranih početaka 2012 odsvirali su bezbroj domaćih i stranih koncerata na kojim njihove drske izvedenice elektrificiranih gitarskih žanrova, prerušene u uzbudljiv paket daleko od tradicionalne rokerske poze, stvarno zažive. Post-sup.

Pred vama se nalazi prvi singl [Post-sup Revival], istraživačka kompozicija s puno obrata, zaokreta i post-melodičnosti koju možete po principu "plati koliko želiš" preuzeti na službenoj Bandcamp stranici Kapa Records, a možete ju pronaći i na svim glavnim streaming platformama
.
Za skladbu, snimljenu na Radiju Študent i u Studiju Toms, snimljen je i videospot koji prati čudnovati ples protagonista (Jan Rozman) i njegovog najboljeg prijatelja pneumatika. Post-prijateljstvo. Video potpisuje mladi redatelj Juš Jeraj, kamerom je rukovao Sašo Štih.



06. ELISHA - NOVI SINGL

Povodom sve bližeg datuma izlaska njegova drugog albuma Chaos Buddy, Elisha(Eliša Papić) je izbacio noseću pjesmu albuma, koja je, kao i ostatak albuma, inspirirana jednom muzom.

Musings of Muses rock je himna iz dva dijela (The Muse i Chaos Buddy) u cjelokupnom trajanju od 11 minuta i 47 sekundi i konceptualno sumira priču iza albuma. U pjesmi se mogu čuti odjeci bendova poput Led Zeppelina, Rage Against the Machine, Queens of the Stone Age i mnogih drugih, a snimanje, produkciju i mix/master potpisuje sam Elisha.

"Chaos Buddy" album izlazi u digitalnom obliku na iTunesu, Amazonu, GooglePlayu 05. svibnja, 2019. godine.



07. HIBRID, ETC. - NOVI SINGL I SPOT

Hibrid, etc. predstavljaju novi video spot za pjesmu Ne Mogu Da Zaspim, koja je ujedno i druga najavna pjesma nadolazećeg albuma.

Nakon objaviljivanja svog prvog albuma Izgubljeni, Hibrid predstavlja svoj novi projekat u saradnji sa gitaristom Adnanom Salihovićem, pod nazivom Hibrid, etc. Projekat je zamišljen kao spoj elektronske muzike i različitih stilova, a ono što ga čini posebno interesantnim je kreativni doprinos mnogobrojnih muzičara.
Hibrid, etc. u Sarajevu će se premijerno predstaviti u sklopu otvaranja muzičke konferencije BAM-C, koja će se održati 25. aprila u Brew Imperial Society.

Video spot je realizovan u produkciji labela Podmornica / Submarine Vibes, a režiju, kameru i montažu potpisuje brazilski umjetnik Gui Castor, koji će u Galeriji Brodac, 18. aprila premijerno predstaviti i svoju izložbu fotografija pod nazivom "Still Life Sarajevo". Glavnu i jedinu ulogu u spotu igra studentica Akademije likovnih umjetnosti, Esma Hajrić, dok je za kostimografiju i šminku zaslužna Enida Delimustafić (Eye Contact).
Umjesto narativa, video spot se oslanja na apstraktnu formu koja vuče inspiraciju iz muzike dok u isto vrijeme samoj muzici daje vizuelnu podlogu.

Sarajevska etiketa, Podmornica, nakon objavljivanja izvrsnog albuma ambijentalne muzike Daniela Galića (Dreamonaut), najavljuju još nove muzike u nadolazećem periodu.
Podmornica za cilj ima promociju alternativne i eksperimentalne muzike s posebnim fokusom na kreativni rad lokalnih muzičara i bendova.

Domaće umjetnike možete podržati kupovinom pjesme na servisu Bandcamp, a album će biti dostupan na svim digitalnim muzičkim prodavnicama.



08. THE RED ROOSTERS - NOVI SINGL I SPOT

Konačno smo dočekali i službeno hrvatsko izdanje singla "You Can't Keep A Good Man Down" osječkog rock sastava "The Red Roosters". To je pjesma u izvornom rock'n'roll stilu, a govori o ustrajnosti i neodustajanju unatoč svim preprekama. Autor glazbe i teksta je Ljudevit Laušin, gitarist i glavni vokal benda. Snimljena je u zagrebačkom studiju poznatog bubnjara, beatboxera i producenta Ante Prgina "Surke". Sami kažu da je to njihova najspontanija, najžešća i najbrže dovršena studijska snimka do sada. Cijela je snimljena u jednoj večeri (zadnje dionice snimljene su pri svijetlu prvih zraka jutarnjeg sunca), te se ta neposrednost i intenzivna energija svakako mogu osjetiti u samom zvuku i energiji pjesme.

The Red Roosters je bend koji je sklon izvornom zvuku i organskoj produkciji. Njihov je stil mješavina raznih utjecaja, od starog rock and rolla i bluesa, preko soula te Dylanove fuzije folka i rocka, do žešćeg zvuka garažnog rocka.

Video spot je snimao i montirao Mario Miloloža, a za koncept priče odgovoran je Ivan Kristijan Majić. U spotu glumi mlada osječka glumica Lovorka Trdin, a za poseban retro touch zaslužan je i old timer Ford Mustang iz '63.

Video je sniman u Baranji i Osijeku, a završni kadar na krovu jednog od najviših nebodera u Osijeku.

Nakon objavljivanja singla za etiketu Intek Music, bend The Red Roosters svakako planira dovršiti album tijekom ove godine, a na njemu će se naći stilski raznolik glazbeni materijal.

Roostersi su svoju reputaciju stekli prvenstveno zbog svojih odličnih nastupa uživo i fenomenalne energije koju znaju podijeliti s publikom. Izlazak singla i video spota, te najava albuma svakako će biti povod za još veću koncertnu aktivnost tako da planiraju još više koncerata i druženja s publikom .

Uživo ih se može čuti već 4. svibnja u Osijeku gdje će zasvirati u sklopu Osijek Craft Beer Festivala.



09. KASCHADE - NOVI SINGL I SPOT

Posle dve i po godine muzički projekat Kaschade objavljuje singlove za svoj sledeći studijski album koji bi trebao da izadje krajem ove ili početkom sledeće godine. Uz singl "Nightmares" dolazi nam i "Peppermint Pub" koji je snimljen kao eksperimentalni video spot.

"Hteo sam da umesto klasičnog video spota, prikažem experimentalni video. Dosta je šaren, isprekidan, razdragan i što šta. Kao i u svim video spotovima, nalazi se ta subkultura koja je ispod površine. Isto tako, sa ovim video spotom, najavljujem novi muzički album. Za sad, album ima radni naslov "Architecture" i obojen je raznim žanrovima. Od ambijenta do elektro punka. Može se nazvati i psihodelični elektro punk. Singlove "Nightmares" i "Peppermint Pub" možete slobodno konzumirati na datom linku. 4. aprila 2019 u Beogradu imam audio-vizualni nastup koji se zove "Muzika za snove". U planu su i ostala mesta. Isto tako voleo bih da održim performans u ambulanti ili u neuropsihijatriji, ako mi dozvole", izjavljuje za naš portal Kaschade.

promo guy // 15/04/2019

Share    

> njuz [last wanz]

cover: SaKaC :

SaKaC : "Experiments Within Chaos", novi album na Crime:Scene Records

| 26/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*