home > njuz > Nova izdanja - ŠTAJNER BEND, SARA RENAR, BIG STRIP GORILA, GRETTA, NEOZBILJNI PESIMISTI. NEŽNI DALIBOR, DOSH LEE & MAŠINKO, ACHROMATIC ATTIC

kontakt | search |

Nova izdanja - ŠTAJNER BEND, SARA RENAR, BIG STRIP GORILA, GRETTA, NEOZBILJNI PESIMISTI. NEŽNI DALIBOR, DOSH LEE & MAŠINKO, ACHROMATIC ATTIC

Stigla nova runda spotova, singlova, albuma...

Štajner Bend

Mudra izreka kaže: "Brzina sviranja Štajner Benda jedna je od ključnih nepoznanica koje dokazuju mentalnu nerazvijenost modernog čovjeka..."

Međutim, (krnji) Štajner Bend svojim drugim singlom skida mistiku s ove nepoznanice.



Pjesma "Brzina sviranja ŠB-a" praćena je spotom koji se ne preporuča epileptičarima!

Štajner Bend je rock 'n' roll trio iz Zagreba, koji u posljednje vrijeme djeluje kao duo - (krnji) Štajner Bend. Štajnerovim odlaskom u emigraciju, Sivonja i Stanko nastavljaju svirati te se na probama rađa niz "štajnero-centričnih" pjesama koje se počinju snimati sredinom 2016. u improviziranom studiju "Red Wednesay". Na dan izborne šutnje, (krnji) Štajner Bend izbacuje prvi singl "Apolitičan ŠB", a ubrzo i spot za stvar "Brzina sviranja ŠB-a". Obje pjesme naći će se na mini-albumu koji neće biti objavljen dok ne bude snimljen...

Sara Renar

Nakon intrigantnih i autentičnih singlova i spotova "Notturno" i "Dani bez sjena" glazbenica Sara Renar trećim singlom/videospotom "Tišina" najavila je istoimeni, novi studijski album koji je dostupan od danas, a na kojem je ponovno snage udružila s producentima Konradom Mulvajem i Edijem Cukerićem.
[  ]

"Tišina" je pjesma koja ujedno otvara album, mračna atmosfera i mantrično pulsiranje slušatelja vodi na unutarnje putovanje kroz potpuni kaos do konačnog smirenja. "Dani bez sjena" pjesma je o nemiru, na individualnom i kolektivnom nivou, a tako i o onoj vanjskoj "klimi" koja neminovno oblikuje našu privatnu stvarnost. Pjesma "Laž" fantastični je glazbeni intermezzo u "režiji" Zdeslava Klarića i Anžea Kristana. Ako je na prethodnom mini albumu "Jesen" najavila vješto igranje s elektronikom i beskompromisno stvaranje svježeg, začudnog i unikatnog žanra na novom albumu svoje je umijeće dodatno potvrdila u pjesmama "Prije nego umrem" i "Čuvaj svoje pjesme". "Samo je vjetar" stih je iz središnje pjesme zbirke "Najbolje godine naših života" pjesnika Zvonka Karanovića, još jedna (eksplozivna) lirska minijatura koja prirodno vodi do završnice albuma, pjesama "Notturno", hommage velikom Tinu Ujeviću, i zaključnoj "Gdje povlačiš crtu", koja je izvorno nastala kao rezultat suradnje s bendom "Plastic Knives".

Tekst svih pjesama, izuzev "Notturna", potpisuje Sara Renar. Glazbu također Renar, s tim da glazbu za "Prije nego umrem" supotpisuje Konrad Mulvaj, a za "Samo je vjetar" Luka Geček. "Laž" je djelo Zdeslava Klarića i Anžea Kristana.

na albumu su svirali:
Zdeslav Klarić - klavijature, klavir
Konrad Mulvaj - klavijature, beatovi
Luka Geček - električna gitara
Anže Kristan - perkusije
Sara Renar - vokali, gitare, loopovi

Dizajn omota: Marko Mihaljević & Sara Renar

Nakon hvaljenih albuma "Djeca" i "Jesen" ovo je treće studijsko izdanje Sare Renar koja u ovom trenutku predstavlja nove pjesme na regionalnoj turneji.

Službena promocija albuma bit će održana 4. studenog u zagrebačkom klubu Vinyl.
https://www.facebook.com/events/325344961158338/

Album "Tišina" potražite u Aquarius Music Shopovima u Zagrebu (Varšavska 13 i Branimir centar) i na www.cedeterija.com.

Big Strip Gorila

Nakon niza fantastičnih singlova koji su ga najavljivali tijekom zadnje dvije godine, konačno je objavljen jedan od naših najiščekivanijih debitantskih indie-rock albuma, "Moment" sjajnog mladog zagrebačkog benda Big Strip Gorila.
[  ]

Sniman u suradnji s producentom Borisom Fischerom, "Moment" donosi svih pet singlova kojima su se Big Strip Gorila nametnuli kao jedan od najperspektivnijih ovdašnjih sastava - "Negacija savršene priče", "Dresden", "Bermudski trokut", "Što sada kada smo zaspali" i "Bez treme" - te čak sedam novih pjesama kojima samo potvrđuju ono što su u tom razdoblju kontinuirano dokazivali: da je, unatoč njihovom svježem stupanju na scenu, riječ o svirački i autorski izuzetnom bendu.

Na tu zajedničku kreativnu energiju ukazuje činjenica da glazbu za svaku pjesmu potpisuju svi članovi - Mateo Patekar (bubnjevi), Marko Jankek (vokal i gitara), Mate Palestrina Mazić (gitara) i Tomislav Čanković - dok prepoznatljiv glas pjesama jamči Jankijevo pisanje, koje je zaslužno za sve tekstove, osim za "Bermudski trokut", koju potpisuje Palestrina Mazić. Aranžmane je, pak, sastav izradio u suradnji sa svojim vrsnim producentom, što "Moment" čini pravim zajedničkim glazbeno-produkcijskim podvigom. Naslovnu ilustraciju albuma potpisuje Krunislav Stojanovski, fotografije Toni Mijač, a likovno oblikovanje albuma Jana Dabac.

Uzevši u obzir rad Big Strip Gorile, ovaj album uistinu dolazi kao kruna njihovih fantastičnih uspjeha koje, čini se, neprekidno nižu. Njihov singl "Bez treme" (https://www.youtube.com/watch?v=eLDTUv23YFk) zavladao je MTV-jevom regionalnom top-listom, zasjevši na prvo mjesto, a bend je ranije ove godine dobio i jedno od najvećih mogućih priznanja vlastitih kolega: članovi legendarnog Bijelog dugmeta snimili su s njima pjesmu "Zar ne vidiš da pravim budalu od sebe".

Da niz njihovih sjajnih uspjeha ne pokazuje nikakve znakove posustajanja - štoviše, da Big Stripovci nezaustavljivo rastu - pokazuje i njihov sjajan nedavni nastup na prvoj finalnoj večeri ovogodišnjeg Karlovačko RockOff festivala, koji je ujedno i njihov drugi nastup na tom važnom glazbenom događaju.

Za sve one koji su tom prilikom propustili čuti kako vrhunski, mladi i energični indie rock zvuči uživo, Big Strip Gorila pripremaju i koncertnu promociju "Momenta", koja će se održati u srijedu, 7. prosinca, u zagrebačkoj Tvornici kulture.

U međuvremenu, ovaj fantastičan bend će vas zagrijavati za predstavljanje svojim novim spotom, snimljenim za novi singl s ovog albuma, "Sudar s istinom", koji će biti premijerno prikazan sljedećeg ponedjeljka, 31. listopada, na CMC TV-u i portalu Muzika.hr koji je medijski pokrovitelj albuma.

Više o sastavu doznajte na njihovoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/bigstripgorilaband/about/.

Album "Moment" dostupan je po cijeni od 69 kn na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na:

Webshop: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=861380
iTunes: http://itunes.apple.com/us/artist/big-strip-gorila/id748713686
Amazon: http://amazon.com/dp/B01MFC441R/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1477388565&sr=8-1&keywords=big+strip+gorila
Deezer: http://deezer.com/album/14399206

Gretta

Zagrebački rock kvartet Gretta predstavlja videospot aktualnog singla "Tobogan". Zabavan i pomalo nostalgičan spot sadrži brojne fotografije članova benda iz raznih perioda njihovih života - od ranog djetinjstva i mladosti, preko teenagerskog razdoblja, sve do današnjih dana. Autori spota su Luka Hrgović, Boris Petrlić i Dino Julius iz Julius Filma & Studija SKALPEL.



"Tobogan" je prvi singl s nadolazećeg, petog studijskog albuma Grette. Nova pjesma donosi i nekoliko noviteta, koji su osvježili prepoznatljiv Grettin zvuk - svestrani Chubi uz pjevanje i sviranje gitare ovaj put svira i synth, a Gretta je u ovu pjesmu uključila i za njih potpuno novi instrument - ukulele. U pjevanju pratećih vokala je sudjelovao i Suba iz Hladnog piva, prijatelj benda, koji je pjevanjem uljepšao pjesmu. A svojom nevjerojatno pozitivnom energijom, snimanje je učinio nezaboravnim. Još jedna posebnost "Tobogana" je to da je cijeli bend pjesmu snimao zajedno i uživo.

Glazbenu produkciju potpisuje Srđan Sekulović Skansi, koji je zajedno s Stuartom Martinom u New Yorku napravio i miks, a autor fotografije s naslovnice singla je Fulvio Vidić.

Gretta iza sebe ima četiri studijska albuma te brojne uspješne singlove i spotove. Osvojili su Porin, dva puta nastupili u zagrebačkom Domu sportova i održali prvi regionalni silent koncert (umjesto razglasa, glazba se čula isključivo na bezičnim slušalicama). Aktualni su pobjednici Karlovačko RockOff festivala.

Neozbiljni pesimisti

Neozbiljni pesimisti objavili spagetti vestern tačno u podne!

Baš kao što je Gari Kuper imao okršaj kod OK Korala tačno u podne, tako su i Neozbiljni pesimisti pre dva dana tačno u podne, ali po engleskom vremenu, na OK fejsbuk stranici objavili kratki film spagetti vestern umesto spota za pesmu "Escape From Poverty (Bežim iz bede)" kojim najavljuju treći po redu album. Kako Neozbiljni pesimisti nisu običan bend, sasvim je bilo očekivano od njih da urade nešto što do sada niko nije uradio a to je da objave remix pesme koju još zvanično nisu ni objavili!



Remix pesme "Bežim iz bede" koji je uradio dugogodišnji prijatelj benda Aleksandar Vaci Shazz, najavni je singl novog albuma koji će se zvati "Pametovanje iz provincije". Na tekst Borisa Mišića i Branislava Baturana muziku su uradili Neozbiljni pesimisti.
"Tokom snimanja novog albuma u studiju je bila sjajna atmosfera, moglo bi se reći nikada bolja, pa tako i naša očekivanja idu u istom pravcu a to je da i reakcija publike bude nikad bolja", rekao je za Remix Press bubnjar benda Davor Demonja.

"Nove pesme koje će se naći na albumu 'Pametovanje iz provincije' su nešto sasvim novo, neki novi pesimisti a u isto vreme uspeli smo da ostanemo dosledni sebi i zvuku i tekstovima po kojima nas publika prepoznaje. Dugo smo radili na novim pesmama koje su rezultat jedne potpuno nove kreativne energije koja nas je pratila u nastajanju pesama. Mi smo prezadovoljni rezultatom a nadamo se da će biti i publika", rekao je Demonja.

Nakon nekoliko promena u bendu Pesimisti su izveli i poslednju u kojoj je dosadašnjeg gitaristu Zoltana Katonu koji je napustio bend zbog privatnih obaveza, odlično zamenio Somborac Robert Budai za kog Pesimisti, ali i mnogi drugi muzičari imaju samo reči hvale. Robert važi za vrsnog muzičara ali i veoma kreativnu osobu što se pokazalo i u ovom kratkom filmu u kom je Robert učestvovao kao snimatelj i montažer. Mnogima je poznat i kao član bendova Jam Display, Headliners i Line Out.

Nakon veoma uspešne mini letnje turneje u Grčkoj i Poljskoj koju su imali krajem avgusta i početkom septembra, Neozbiljni pesimisti se spremaju na još jednu turneju u Poljskoj u kojoj su velike zvezde. Kako je Evropa prepoznala njihov kvalitet mnogo pre, Pesimisti u narednom periodu planiraju nastupe širom Evrope. Početkom oktobra zajedno sa grupom S.A.R.S. bili su jedni od specijalnih gostiju na proslavi 260. godina apatinske pivare, a prvi sledeći nastup na kom publika u Srbiji može da ih vidi i čuje je u Bačkoj Palanci 05. novembra u klubu Viveur.

Spagetti vestern je samo jedan deo i početak onoga što Neozbiljni pesimisti pripremaju za novi album. I zato, pratite ih na njihovoj zvaničnoj facebook stranici kako biste u svakom momentu bili u toku svih zbivanja.

Nežni Dalibor

Bend Nežni Dalibor objavio je novi singl "Godinu dana" sa novog albuma "U slojevima", a u subotu, 29. oktobra, grupa će nastupiti u beogradskom klubu Elektropionir.

"U susret beogradskom koncertu nastavljamo da u slojevima otkrivamo pesme sa predstojećeg albuma. Pesma se zove 'Godinu dana' i četvrta je po redu koju smo objavili. Biće dostupna za download za cenu po želji (moći ce i besplatno) na našem Bandcamp profilu (http://neznidalibor.bandcamp.com). Sledeći singl, spot i objavlivanje albuma planiramo za feburar sledeće godine", kaže Ivica Marković, gitarista i pevač Nežnog Daibora.

U novom singlu "Godinu dana" osobena estetika Nežnog Dalibora, koju je neko kratko nazvao "divna melanholija", sreće zarazni surf-rock rif preispitujući prolaznost života i ispraznost svakodnevnih kurtoaznih razgovora.



Pesmu "Godinu dana" možete preslušati / kupiti / preuzeti ovde - https://neznidalibor.bandcamp.com/track/godinu-dana

Nežni Dalibor je do sad sa novog izdanja objavio četiri singla: "U slojevima", "Vikendi", "Prvomajska" i aktuelni "Godinu dana". Svi singlovi dostupni su za preuzimanje sa BandCamp stranice benda: http://neznidalibor.bandcamp.com/

Album "U slojevima" je snimljen u Studiju P3 u Beogradu, a produkciju potpisuje Caspar Wijnberg (ex-The Saints). Mastering albuma je urađen u Da Goose Music studiju u Roterdamu.

Nežni Dalibor iza sebe ima tri studijska albuma: "Sredstva i veštine" (2008), "Normalan život" (2011) i "Nežni Dalibor" (2013). Bend je diskografski debitovao sa singlom "Značajan događaj" na kompilaciji "Jutro će promeniti sve?" (2007) u sastavu Ivica Marković (gitara i vokal), Branimir Bogdanović (bubanj) i Ljubomir Vučković (bas i vokal). Održali su veliki broj koncerata širom regiona uključujući sve značajnije festivale kao što su EXIT, Terraneo, Taxirat... ali i dalje u Evropi, od čega se izdvajaju nastupi na festivalu Glimps u Belgiji 2012. godine i Waves festivalu u Beču 2013. Krajem 2011. godine bendu se na sintisajzeru i specijalnim efektima pridružio Davor Sopić, a krajem 2012. godine bend je dobio novog bubnjara, Dragana Jovanovića Gagija.

Nežni Dalibor online:
Sajt: http://neznidalibor.bandcamp.com
FB: www.facebook.com/nezni.dalibor

Dosh Lee & Mašinko

U pravoj najezdi novih, vrhunskih, melodičnih i radiofoničnih singlova kojoj upravo svjedočimo, Dosh Lee & Mašinko Vam donose nešto potpuno drugačije - pjesmu iz prošlog tisućljeća! Riječ je o zaboravljenom hitu "Zašto pijemo?" zagrebačke punk grupe Crna kronika, u kojoj su krajem devedesetih svirali pojedini članovi Dosh Lee-a i Mašinka. Nakon što je godinama čamila na prženom CD-u u mračnom kutku vlažnog podruma, pjesma je pronađena, preslušana i ponovno snimljena, prvenstveno iz znanstvenih razloga. Naime, u minutu i tri sekunde koliko ova glazbena poslastica traje, Dosh Lee & Mašinko donose smisleni odgovor na vječno pitanje koje već milenijima muči liječnike, psihologe i brojne stručne osobe - zašto pijemo?

Singl "Zašto pijemo?" je snimao i miksao Antonino Šimić u "Greenwood studiju", za mastering su zaslužni Tomislav Hleb i Oleg Colnago, a dizajn naslovnice je djelo Gordane Periškić.



Kako zlo nikad ne dolazi samo, u režiji Doringa je snimljen i videospot "Zašto pijemo?" koji, za razliku od pjesme, nema radnju, priču ili pouku. U spotu nepoznati muškarac odjeven u ružičastu košuljicu, šljokičasti sako i šminkerske cipelice, potpuno bezrazložno trčkara lijevo - desno, a povremeno mu društvo pravi pas. Ukratko, nešto što ne biste poželjeli ni najgorem neprijatelju.

Achromatic Attic

Predstavljamo novi singl i prateći spot zagrebačkog benda Achromatic Attic! Riječ je o pjesmi "Dig It" s nadolazećeg trećeg EP-a imena "Can You Dit It".



Pjesma govori o lažnim i prijetvornim ljudima koji nas, kako god bilo, u životu okružuju. Spot je djelo talentiranog mladog umjetnika Roka Crnića. EP "Can You Dig It" će izaći tijekom listopada, a sadrži četiri pjesme. EP "Can You Dig It" će izaći tijekom listopada, a sadrži četiri pjesme. EP je sniman u našem kućnom studiju, a miks i master djelo su, kao i svih godina, našeg producenta Marka Mrakovčića.

Achromatic Attic je alternative/garage rock bend iz Zagreba osnovan 2009., a u trenutnom sastavu svira od travnja 2010. godine. Bend čine Dino (vokal i ritam gitara), Matt (prateći vokal i bas), Mislav (solo gitara) te Domo (prateći vokal i bubnjevi). Tijekom posljednjih 6 godina bend je ostvario mnoge uspjehe i zapažene nastupe u električnom i akustičnom izdanju kako u zemlji tako i u inozemstvu. Izdvojit ćemo nastupe na Inmusic i SuperUho festivalima te otvaranje za Manu Chao. Do sada je bend objavio dva EP-a (Glassy Sweeper - 2013., Wondering Why - 2014.), a nadolazećim EP završit će se planirana trilogija.

https://www.facebook.com/pages/Achromatic-Attic/194844990620568

https://twitter.com/AchromaticAttic

http://achromaticattic.bandcamp.com/

terapija // 03/11/2016

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: novosadski MRT ponovno aktivni!

novosadski MRT ponovno aktivni!

| 15/04/2024 | mr x. |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*