home > njuz > Novi spotovi, pjesme, reklame...

kontakt | search |

Novi spotovi, pjesme, reklame...

Uskoro se očekuje izlazak novog studijskog albuma grupe Overflow - "Overflow & Miškina"! Koprivničko-varaždinski bend izlazak albuma podupire s još jednim, trećim, singlom: znakovitom i neobičnom "Pjesmom međimurskog zlatara".

"Pjesma međimurskog zlatara" je, kao i sve ostale pjesme na nadolazećem albumu, uglazbljena poezija Mihovila Pavleka Miškine. Članovi Overflowa stihove iz prošlosti oživjeli su glazbenim notama spojivši tekst sa svojim prepoznatljivim zvukom.

Goran Živković, frontman benda, uvodi u svijet "sretnih ljudi":
"Pjesma međimurskog zlatara je od svih Miškininih tekstova koje smo odabrali najprimjenjiviji današnjih dana. Fina, ironična kritika materijalizma i pohlepe iz međuratne, sumorne stvarnosti koju je nakon bankarsko-brokersko-monetarnog pustošenja kojeg smo proživjeli u posljednjim godinama tako lako razumijeti. Glazbom s kojom smo je sparili uspjeli smo dobiti savršenu dozu ironije. Miškinin brk se vragolasto smješka..."

Poslušajte zašto refren nosi stih "Mi smo sretni ljudi..."

"Pjesmu Međimurskog Zlatara" u izvedbi Overflowa premijerno poslušajte ove srijede (25.9.) u emisiji Aleksandra Dragaša, "Tvornica dobrog zvuka" na HR2 u vremenu između 18:30 i 20:30 sati

--------------------------------------------------------------------------

"Dobar zvuk, daleko se čuje". Tako bi u jednoj rečenici opisali lijepe vijesti vezane uz bend Lollobrigida. Naime, njihova pjesma "Bivša cura" prešla je internetskim kanalima značajan put preko Atlantika i došla do kreativaca u Concept Farmi koji rade seriju kratkih video spotova za modni brend Century 21 iz New Yorka.

Tako se "Bivša cura" našla u ulozi podloge za jednu od četiri reklame, a kako to izgleda možete pogledati na sljedećem linku:



"Skroz smo se iznenadili kad su nas kontaktirali iz newyorškog branda Century 21. Vjerojatno su sasvim slučajno poslušali pjesmu na YouTube-u i svidjela im se. Mi nikad nismo imali neku strategiju prema inozemstvu jer pjevamo isključivo na hrvatskom. Taj Internet je čudo, baš smo oduševljeni" - poručili su iz Lollobrigide.

Inače, Century 21 je dobro poznato ime među stilistima i modnim znalcima. Od daleke 1961. godine do danas postali su sinonim za modne trendove, a na području New Yorka, nalazi se čak osam trgovina.

Reklame kojih je ukupno četiri, naći će se na web stranicama Century 21 i unutar samih dućana. Redateljica reklama je nagrađivana Ry Russo-Young koja je, osim po svojim filmovima, poznata i po suradnji s producenticom i glavnom glumicom Lenom Dunham u seriji "Girls".

--------------------------------------------------------------

Nakon vrućih ljetnih noći ispunjenih svirkama duž cijele hrvatske obale, ali i diljem cijele regije, članovi grupe Elemental vratili su se u svoj grad i za kraj ljetne sezone predstavljaju svoj novi singl pod nazivom "Prokleta ljubav". Treći singl s njihovog novog albuma "U redu je" paralelno prati i video spot koji možete pogledati na sljedećem linku:



Njihov prethodni singl "Po mojoj mjeri" bio je nešto žešćeg zvuka i britkijih stihova, što je zapravo već i postalo specifično za ovaj zagrebački bend, no s novim singlom "Prokleta ljubav" predstavljaju se u nešto drukčijem svjetlu. Jedno je sigurno - Elemental uvijek iznenadi lakoćom kojom klize kroz glazbene žanrove stapajući ih u svoj prepoznatljiv zvuk.

U pjesmi "Prokleta ljubav" Elemental slušatelje uvlači u ljubavnu priču, ispričanu iz nešto drukčije perspektive od one na koju smo navikli. No, ništa manje ni ne očekujemo od ekipe koja se tijekom godina dokazala ne samo kao vrhunski svirači već kao i maštoviti tekstopisci. Ova pjesma savršeni je soundtrack za prebiranje po dojmovima ljeta koje je već pomalo iza nas i za prisjećanje na neke zagonetne ljetne ljubavi.

Upravo ovu zagonetnu ljetnu ljubav u novom video spotu Elementala sjajno su odglumili Erna Rudnički i Matija Kačan, a da bi priča bila što uvjerljivija potrudio se redatelj Marko Milovac. Direktor fotografije je Ivan Zadro, a za konačni ishod pobrinuo se tim C47 Film produkcije u čemu je ključnu ulogu odigrao montažer Frano Homen.

------------------------------------------------------------------

Zagrebački alter rock kvartet Gretta s ponosom predstavlja četvrti, ujedno i posljednji videospot sa svog hvaljenog albuma "Kreteni" (Aquarius Records / Spona 2012).
Grettaši su za kraj ostavili po mnogima najbolju pjesmu s albuma "Bez riječi"
Radnja videospota se odvija u imaginarnom svijetu, tiraniji kule od karata, čiji opstanak napornim radom održavaju izmučeni i potlačeni anonimni radnici koji podsjećaju na robove graditelje piramda. Dakako da u takvom sistemu ukoliko radnici/robovi posustanu ili otkažu poslušnost, kula od karata će se srušiti, a zamišljeni svijet zauvijek nestati. I to se u drugom dijelu spota upravo i događa.­­­
Spot je, uz pomoć jednog jedinog, no vrhunskog glumca, sniman punih sedam tjedana u studiju kreativnog dvojca "Skalpel", a potpisuju ga Luka Hrgović i Anton Svetić.



Riječ je o trinaestom videspotu "Grette" u njihovoj dosadašnjoj karijeri i čini se da je 13 bendu sretan broj s obzirom da je svima koji su spot do sada vidjeli to uvjerljivo najbolji spot koji su ikada snimili.

-----------------------------------------------------------------------

Za početak jeseni Dubioza Kolektiv časti sve svoje fanove ljetnim spotom za ultimativan ljetni hit "Krivo je more" i to u posebnoj morskoj unplugged verziji.

Spot i pjesma snimljeni su na plaži u Novoj Kaledoniji, otočkoj državi u Melaneziji u Tihom oceanu smještenoj otprilike 1.500 km istočno od Australije i 2.000 km sjeverno od Novog Zelanda. Dubioza je održala dva koncerta u tamošnjem klubu Bodega za koje su im kasnije rekli da su bili dva najbolja tuluma ikad održana u tom prostoru.
Plaža nedaleko od kluba poslužila je kao idealno mjesto da se barem u pjesmi na nekoliko minuta prisjete što ih čeka doma na Balkanu…



Dubioza Kolektiv nastupit će u sklopu Tuborg Open Faira u zagrebačkom Domu sportova u subotu, 26. listopada te u riječkoj Dvorani mladosti u petak, 15. studenog. U Rijeci će im društvo na pozornici činiti Brkovi i S.A.R.S. Oba koncerta dio su glazbene platforme Tuborg Open Fair koncipirane na način da atraktivnim glazbenim sadržajima te odabirom vrhunskih izvođača dodatno obogati hrvatsku koncertnu i festivalsku scenu.

promo guy // 25/09/2013

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*