home > najawa > U2 TRIBUTE - ANGELS OF HARLEM, 15/05/2009, Boogaloo

kontakt | search |

U2 TRIBUTE - ANGELS OF HARLEM, 15/05/2009, Boogaloo

Ako već dosada i niste čuli da u Hrvatskoj postoji vrhunski U2 tribute bend pravo je vrijeme da to saznate. ANGELS OF HARLEM postoji već 3 godine i imali su prilike zabavljati nas na svirkama od Boogalooa i Pugeraja u Zagrebu, Sterea u Rijeci, Defaulta u Sisku i ostalih mjesta u Hrvatskoj gdje se moze čuti vrhunska live svirka.

Zbog neriješene posebno delikatne pozicije vokala to do sada nije bilo u jos većem broju usprkos velikoj potražnji jer su dečki skinuli pjesme i zvuk U2-a do najsitnijih detalja na razini najrazvikanijih U2 tribute bandova u inozemstvu. Sada je konačno i taj problem sa vokalom kvalitetno riješen u što ćete se moći uvjeriti već 15.5. u Boogaloou

Njihove svirke su mahom rasprodane sa odličnom atmosferom, energijom i suradnjom s publikom što mogu posvjedočiti svi koji su ikada bili na njihovom koncertu a koji se uglavnom prepričavaju jos dugo nakon toga.

Bend se najviše trudi uhvatiti prepoznatljivost U2-a iz njihovog najplodnijeg razdoblja od albuma War, The Joshua Tree, preko Achtung Baby do No Line On The Horizon uz naglasak na zdrav sound i energiju koji je U2 imao tada. Set lista od oko 2 sata im obuhvaća isključivo najveće hitove iz cijele karijere ovog velikog irskog benda a sadrži čak i recentni singl Get On Your Boots.

Sa vrhunskim rješenjem na poziciji pjevača, jedino što je bendu zapravo nedostajalo, bend je postavio letvicu jako visoko i upravo kreće sa ozbiljnim nastupima na U2 630 Warm Up Tour na kojoj ce obuhvatiti sva mjesta u Hrvatskoj gdje ih bude moguće primiti.

ANGELS OF HARLEM su:

BAS GITARA: ALEN KRIŽAJ

Renomirani hrvatski basist koji već dugi niz godina radi sa poznatim vokalima kao što su Ivana Kindl, Natali Dizdar, a svirao je i u Detouru, Ihthisu te suradjivao sa Jacquesom Houdekom te studijski sa raznim izvođačima. Obožava U2 zbog jednostavnog izričaja i vrhunskih melodija te je u stanju odsvirati U2 gotovo bolje od samog Adama.

Specifičnost ovog basista su i njegove vokalne sposobnosti u što su se mnogi imali prilike uvjeriti na prijašnjim koncertima.

GITARA: SAŠA JUNGIĆ (SALE)

Kako su rekli fanovi U2-a na stranicama U2Croatia foruma, čovjek koji je u stanju najbolje na ovim prostorima skidati The Edgea.

Saletova predanost U2-ovo zvuku vidljiva je i u pomno odabranoj opremi na kojoj svira.

Već dugo surađuje sa našim najpoznatijim rock producentom Denykenom na različitim projektima te je studijski surađivao s mnogim imenima naše glazbene scene.

BUBNJEVI: TOMISLAV ŽABEK

Nakon svog benda Demode, surađivao sa Ivanom Kindl i Jacquesom Houdekom te jos nekima.

Od navedenih članova benda vjerojatno najveći U2 fan, zna gotovo sve o U2-u, čak i liči na Larrya. Da ga se probudi u gluho doba noći, sjest će za bubanj i odsvirat 60 stvari od U2-a u rikverc ako treba.

Poznavatelj svih razdoblja i događaja u U2 kao i verzija pjesama. Stil bubnjanja Larrya Mullena proučio do najsitnijih detalja.

VOKAL: DANIJEL DRUŽETA alias MCDANTE

Vokal u riječkom bendu IzaQlisa koji trenutno radi na snimanju albuma prvijenca.

Danijel je novi član benda čime je konačno poput pravog Bona u U2, podigao Angelse na još višu razinu. Do njegovog angažmana, pozicija vokala je bila manjkava odnosu na sound koji je ostatak benda prozvodio te je njegovim dolaskom sve konačno sjelo na svoje mjesto i pokazuje zašto su sound i emocija koji U2 ostvaruju veći od zbroja individualnih dijelova. Danijel se već petnaestak godina bavi pjevanjem i kao što dečki nisu mogli naći pravi vokal, tako ni on nije mogao naći ljude koji su mogli popratiti njegovu viziju U2 tribute benda. Spletom okolnosti Alen je došao do njega što je i označilo pravi početak ove suradnje jer je Danijel vrhunski skinuo sve Bonove izražajne pjevačke finese.

ANGELS OF HARLEM, U2CROATIA.NET i AVIOKARTE.HR pozivaju vas na fenomenalnu svirku 15.5. u BOOGALOO!!!

Cijena ulaznice je 40 kn, a osim na dan koncerta na blagajni kluba ulaznice će od 8.5. biti moguće kupiti i u putničkoj agenciji ULIX - Miramarska 26 (dvorište).

promo guy // 14/05/2009

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

| 25/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*