home > najawa > DUNJA KNEBL & KOLOLIRA (Zagreb), VUGE (Zagreb), KAZAN (Zagreb), AMARCHORD (Zagreb) @ Močvara, 06/11/2013

kontakt | search |

DUNJA KNEBL & KOLOLIRA (Zagreb), VUGE (Zagreb), KAZAN (Zagreb), AMARCHORD (Zagreb) @ Močvara, 06/11/2013

upad: 30 KN

DUNJA KNEBL & KOLOLIRA (Zagreb)
Promocija novog albuma i proslava 20 godina na etno-sceni!

+ gosti:
VUGE (Zagreb)
KAZAN (Zagreb)
AMARCHORD (Zagreb)
DUNJA KNEBL (Zagreb)
www.dunjaknebl.com

Jedna od najljepših glazbenih priča u Hrvatskoj bez sumnje je priča o Dunji Knebl i tajanstvenim izgubljenim narodnim pjesmama koje je ona pronašla, skinula s njih veo zaborava i hrabro im udahnula novi život svojim posebnim, začaranim glasom i minimalističkim, sugestivnim aranžmanima. Na početku ih je izvodila samo za sebe i svoje uže društvo, no ubrzo na nagovor prijatelja održava prvi javni nastup međimurskih pjesama. Već tada, 1993. godine, te pjesme u Dunjinoj izvedbi bile su toliko snažne i lijepe da se glas o samozatajnoj prevoditeljici s engleskog i ruskog jezika, koja se na glazbenoj sceni pojavila niotkud, počeo sve brže širiti, te je ubrzo u javnosti zajedno s grupom Legen i Lidijom Bajuk prepoznata kao jedna od predvodnica nove hrvatske etno scene.
Dunja će u Močvari obilježiti 20 godina od svog prvog nastupa, 20 godina u kojima je snimila 11 albuma, odsvirala nebrojeno koncerata, bila uvrštena u cijenjenu britansku world music enciklopediju Rought Guide to World Music, dobila Porina za najbolji album etno glazbe te u sklopu radionica u okviru Močvarnog laboratorija pomogla u ohrabrivanju novih neotkrivenih dragulja (Nina Romić, Afion, S.O.M., Ivana Picek - da spomenemo samo neke)... Pritom je Dunja ostala Dunja, jednostavna, beskompromisna, čvrsto na svom glazbenom putu mimo glazbenih komercijalnih tokova, uvijek spremna ispričati priču o tisućama divnih nepoznatih pjesama koje još uvijek otkriva....

No to nije sve... Dunja je dugo sanjala da ima bend u kojem će netko svirati hurdy gurdy, egzotični srednjovjekovni žičani instrument opčinjavajućeg ugođaja. San se nedavno ostvario i Dunjin novi bend pod imenom Kololira snimio je prvi album, naravno u studiju Kramasonic legendarnog Hrvoja Nikšića. Kololira u svojoj postavi ima i hurdy hurdy kojem su Dunja i članovi benda u nedostatku hrvatskog naziva nadjenuli ime - Kololira. Dunjin novi, 12. po redu album zove se "Tamo doli" i ovom prilikom bit će predstavljen u snovitom, začaranom prostoru najmočvarnije od svih močvara - klubu Močvara.

Sanjajte s Dunjom i Kololirom na ovom jedinstvenom glazbenom doživljaju, uz drage etno-goste Vuge, Kazan i Amarchord. Naravno, bit će i Dunjinih etno-zalogajčića, etno-torbica te novi album s potpuno novim zvukom po promotivnoj cijeni.

VUGE (Zagreb)
http://soundcloud.com/etno-udruga-vuge
http://www.myspace.com/vuge
http://www.youtube.com/user/VugeCro
Vuge su već godinama prisutne na hrvatskoj etno-sceni s repertoarom koji obuhvaća tradicijske pjesme iz raznih krajeva Hrvatske. Pretežito ženski bend s Aleksandrom Namjesnik u višestrukoj ulozi aranžerke te multiinstrumentalistice (glas, cimbal, perkusije), Vuge svojim obradama putuju u mnoge druge zemlje južnijeg Balkana s karakterističnim višeglasnim pjevanjem.

KAZAN (Zagreb)
Kazan (prije etnOrkestar) višečlani je bend čiji se aranžmani pjesama iz Hrvatske i mnogih drugih podneblja često temelje na žestokim ritmovima inspiriranima glazbom koja se izvodi u zemljama puno istočnije od naše. Za razliku od Vuga manje je višeglasnog pjeva, a više instrumentala uz sudjelovanje puhačkih instrumenata te violine.

AMARCHORD (Zagreb)
Amarchord je tročlani bend s talentiranom pjevačicom Vanesom Petrac (Svestrani fusion trio - Kruno Carić, Vanesa Petrac, Matia Palijan). Nalaze inspiraciju u hrvatskoj tradicijskoj glazbi, kao i glazbi mnogih drugih zemalja.

promo guy // 01/11/2013

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Wilhelmina Agnes @ Boogaloo, Zagreb, 16/05/2024

Wilhelmina Agnes @ Boogaloo, Zagreb, 16/05/2024

| 22/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Boris Štok @ Vintage Industrial Bar, 25/04/2024

Boris Štok @ Vintage Industrial Bar, 25/04/2024

| 21/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: OCEAN OF ANOTHER + SURVIVED BY NOTHING @ Vintage Industrial Bar, 24/04/2024

OCEAN OF ANOTHER + SURVIVED BY NOTHING @ Vintage Industrial Bar, 24/04/2024

| 21/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

| 17/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*