home > mjuzik > White Lazy Boy, EP

kontakt | search |

MELVINS & MUDHONEY: White Lazy Boy, EP (Amphetamine Reptile, 2020)

Malo tko se sjeća da su ova dva legendarna benda iz Seattlea, još tamo davnih godina prije pojave interneta, a taman uoči najave grunge eksplozije imala zajednički bootleg singl "Hate the police/ Symptom of the universe". Obje pjesme su obrade (The Dicks i Black Sabbath), a bilo je to 1989. kada je Matt Lukin napustio Melvinse i pridružio se Mudhoneyima svirajući bas gitaru, te mada je osnivač oba benda danas ne svira u niti jednom već se posljednjih dvadesetak godina u predgrađu Seattlea bavi stolarijom. Od tada su im se putevi neprestano spajali i razdvajali; Mudhoney su ostvarli veliki početni uzlet, čak dospjevali i na top liste najprodavanijih u USA i UK, dok je to Melvinsima uspjelo po prvi puta tek 2010. s najčudnijim i najšašavijim albumom "The Bride Screamed Murder" zauzevši počasni no.200 na Billboardu.





A u ovoj zvrkastoj EP igrariji od 15 minuta svatko od njih je ponudio po dvije pjesme koje kao opipljivo izdanje nećete kupiti jer je limitirani tiraž rasprodan još u predprodaji što je već samo po sebi dovoljno perverzno i bezobrazno od njih. I k tome, etiketa Amphetamine Reptile ga je objavila samo kao CD. Nema vinila, a niti digitalnog downloada. Oni spretniji će ga pronaći na nekoj platformi i uočiti zajedničku spregu oba benda: Mark Arm i gitarist Steve Turner udružili su se s Melvinsovim legendama King Buzzom i bubnjarem Dale Croverom ostavivši po strani Dan Petersa i Guy Maddisona, dok je basist Steve McDonald (ex-Redd Kross, ex-OFF!) koji se priključio Melvinsima prije nekoliko godina ostao u postavi.



Uz dvije nove autorske pjesme "Walking crazy" i "Ten minute visitation" koje same po sebi impregniraju ovu kolaboraciju (prva u dvoipolminutnom kompleksnom sludge/blues/grunge hard-rocku a'la Sabbath/ Zeppelin s Buzzom na vokalu, a druga u karakterističnom Mudhoney garažnom grungeu s Armom na vokalu a'la Iggy Pop) nalaze se i dvije zanimljive obrade: snažno i energično napenalena "My war" njihovih velikih idola i uzora Black Flag (pjeva, naravno, pogađate Arm, a Buzzo fantastično efektno skida Gregg Ginnovo 'pletenje'), te "Drive back" Neil Younga & Crazy Horse s jednog od ponajboljih im albuma "Zuma" iz 1975. (album nosi jednu od njihovih najpoznatijih pjesama "Cortez the killer"), a na vokalima su i Arm i Buzzo uronivši u prepoznatljivi hard-rock driverskih riffova minimalističke strukture s 'nacifranim' brojnim Youngovim solažama.

Sve 4 pjesme imaju visoku kakvoću i raznolike su pokazujući da je legendarna, duboka i znamenita prošlost oba benda, premda su im mandati popularnosti bili vrlo kratkih rukava, transcedentalnih razmjera. Još uvijek umiju napraviti dovoljno divlje i uzbudljive pjesme s kojima im se, po običaju, živo fučka za popularnost.

Naslovi: 1.My war, 2.Walking crazy, 3.Ten minute visitation, 4.Drive back

ocjena albuma [1-10]: 8

horvi // 06/07/2020

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Howl

JOHN FOXX & THE MATHS: Howl (2020)

| 31/07/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Engele, bengele, banda svira...

PARTLEKI: Engele, bengele, banda svira... (2020)

| 27/07/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: The Gereg

THE HU: The Gereg (2020)

| 16/07/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Si kak jen

OGENJ: Si kak jen (2020)

| 10/07/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: White Lazy Boy, EP

MELVINS & MUDHONEY: White Lazy Boy, EP (2020)

| 06/07/2020 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: White Lazy Boy, EP
  • diskografija MELVINS:
  • Gluey Porch Treatments (1987)
  • Ozma (1989)
  • Bullhead (1991)
  • Lysol aka Melvins (1992)
  • Houdini (1993)
  • Prick (1994)
  • Stoner Witch (1994)
  • Stag (1996)
  • Honky (1997)
  • The Maggot (1999)
  • The Bootlicker (1999)
  • The Crybaby (2000)
  • Electroretard (2001)
  • Hostile Ambijent Takeover (2002)
  • A Senile Animal (2006)
  • Nude With Boots (2008)
  • The Bride Screamed Murder (2010)
  • Freak Puke (2012)
  • Everybody Loves Sausages (2013)
  • Tres Cabrones (2013)
  • Hold It In (2014)
  • Three Men and a Baby, with Mike Kunka (2016)
  • Bassed Loaded (2016)
  • A Walk with Love & Death (2017)
  • Pinkus Abortion Technician (2018)
  • White Lazy Boy, EP (2020)
  • diskografija MUDHONEY:
  • Superfuzz Bigmuff EP (1988)
  • Mudhoney (1989)
  • Every Good Boy Deserves Fudge (1991)
  • Piece Of Cake (1992)
  • Five Dollar Bob's Mock Cooter Stew EP (1995)
  • My Brother The Cow (1995)
  • Tomorrow Hit Today (1998)
  • Since We've Become Translucent (2002)
  • Under A Billion Suns (2006)
  • The Lucky Ones (2008)
  • Vanishing Point (2013)
  • Digital Garbage (2018)
  • White Lazy Boy, EP (2020)

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*