home > njuz > NOVA IZDANJA: Fluid Underground, (The) Lesser Man, Reper iz sobe, Prljavi Romeo, Lika Kolorado, She Loves Pablo, Kensington Lima, Nemanja, Quasarborn.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Fluid Underground, (The) Lesser Man, Reper iz sobe, Prljavi Romeo, Lika Kolorado, She Loves Pablo, Kensington Lima, Nemanja, Quasarborn.

01. FLUID UNDERGROUND - NOVI SINGL I SPOT!

Fluid Underground predstavlja video spot za novu pesmu koja nosi naziv Potopiće Se Obale.
Pesma je kao i prethodni singlovi ( Ja Vidim Sve, Nemam Vremena ) snimljena u studiju Košnica u Kruševcu i za audio produkciju je bio zadužen Zoran Vasić.

Video je snimljen na Jastrepcu, jednu od najšumovitijih planina na Balkanu i sa sobom nosi dvostruku poruku a vrlo je moguće da će gledaoci pronaći u njemu još po koju.
Režiju spota potpisuje Miloš Petrenj, dok su za realizaciju zaslužni Aleksandar Nešić - kamera, Dejan Jovanovic - Dron i Ivan Matejić montaža i kolor korekcija.

Uprkos samom nazivu "Potopiće se Obale" je zapravo jedna optimistična pesma koja govori o tome kako je u nama decenijama, možda čak i vekovima unazad usađivan kod strahovanja i bojazni, često kada i nije bilo realnih pretnji i opasnosti. Te kao svesna bića, kojima je u biti da naginjemo ka boljem životu i komfornijom budućnošću, moramo se odupreti tiraninu koji nam govori da je nekada bilo bolje ali da pred nama dolaze još gora vremena.



02. (THE) LESSER MAN - NOVI SINGL I SPOT!

Zagrebački (The) Lesser Men objavili su singl i spot za pjesmu "Endless" s albuma "References, Reflections: Revelations".



03. REPER IZ SOBE - NOVI SINGL I SPOT!

"Tipkan skrolan" novi je singl Repera Iz Sobe koji će se naći na njegovom nadolazećem albumu prvijencu. Album pod nazivom "VANKA" bit će objavljen 31. siječnja pod okriljem Menarta.

Pjesma "Tipkan skrolan" je šaljiv osvrt na današnje vrijeme i utjecaj tehnologije kojom se svi svakodnevno koristimo. Tekst i glazbu potpisuje Ivan Grgić (Reper Iz Sobe), a za produkciju je zaslužan Zvonimir Dusper Dus.

Za režiju spota, kameru i montažu pobrinuo se Igor Ilić iz Studia DIV.



04. PRLJAVI ROMEO - NOVI SINGL!

Apatinski bend Prljavi Romeo objavio novi singl.



05. LIKA KOLORADO - NOVI SINGL I SPOT!

Novim singlom i videospotom "Spasoje" zagrebački indie rock bend Lika Kolorado najavljuje
drugi studijski album "Kontura", koji će biti objavljen 20. veljače u izdanju Classic Recordsa.
Nova pjesma "Spasoje" stiže istovremeno s videospotom u kojemu je uloga buntovne i snažne žene koja "razbija" na basu pripala upravo basistici benda Ani Jelić.  I Ana je to izvela zarazno dobro, baš kakva je i melodija pjesme, plesnom ritmičnošću koja polako, ali sigurno osvaja dok vas ne dovede do vrha. "Vidio sam našu Anu kako bezbrižno, baš kakva je na svakom koncertu, čaga s tim maestralnim basom, kada joj nitko ništa ne može", kaže frontmen Filip Riđički o spotu koji je režirao, a minimalističkim konceptom naslanja se na dosad viđeno od Likež Kolorado.

"Spasoje" je onaj trenutak kada neočekivano naleti netko divan. Kada sva svoja očekivanja
zavežeš oko te osobe i pomisliš "da, sada znam tko sam". Pogrešno ili ne, ali osjećaš se bolje.
Utoliko refren "spasi me, meni se stvarno ne da". Postoji još mnogo drugih potencijalnih
iščitavanja jer ona (možda ipak) pripadaju onima koji slušaju. 

"Postoje ljudi oko nas, oko mene, koji su izgubljeniji od mene - nježni neki, topli ljudi, naizgled puni grešaka, ali samo u prizmi društvenih, površnih, brzopletih opažanja. I ponekad pomislim, što si marginaliziraniji, neprimjetniji, potlačeniji, to više nekako želim pratiti te stope. Još k tome u našoj narodnoj atmosferi koja često zaglibi u površnost i negativu, ponekad baš u sitnim koracima nađeš najveće tektonske pomake", ističe Filip Riđički o inspiraciji za tekst novog singla, dok je za glazbu zaslužan Vanja Senčar.



06. SHE LOVES PABLO - NOVI ALBUM!

Uragan domaće rock scene She Loves Pablo predstavlja novi studijski album imena "Death Threats From Future Self" izdan za Dostavu Zvuka/Dirty Old Label. Koncertna promocija dogodit će se 20. ožujka u klubu Boogaloo, što će biti i njihov dosad najveći samostalni nastup.



07. KENSINGTON LIMA - NOVI SINGL I SPOT!

Gotovo četrdeset poklonika rock'n'rolla, među kojima i nekoliko dobro poznatih lica, okupilo se u spotu benda Kensington Lima za novu pjesmu "Holy Mess"! Uz punokrvni bendovski zvuk, utegnutu ritam sekciju i raskošne vokalne harmonije, pjesmi su dodatni začin dali klavijaturist Vedran Križan iz Fiumensa te gospel zbor "Yo Soy Tu Madre!".



"Pjesma je inspirirana jednim istinitim događajem kojem sam ipak malo nadodao brkove i plašt kako bi poruka pjesme elegantnije došla do slušatelja. Tumačite je kako hoćete, kao kritiku ili opservaciju, ali najmanje ćete pogriješiti ako samo zviždukate uz refren i lupkate nogom u ritmu", objašnjava Josip Radić, autor i frontman benda.

Spot za pjesmu okupio je Radićeve prijatelje koji su imali zadatak predstaviti svoj omiljeni album: "Oduševio me, prije svega, njihov odaziv i reakcija na ideju, pa i ovom prilikom svima zahvaljujem na sudjelovanju! Neki od protagonista su vam dobro poznati, neki malo manje, ali vjerujem da će vam svi izmamiti osmijeh na lice", zaključuje Radić.

08. NEMANJA - ALBUM!

Sastav nemanja, čiji je idejni tvorac pulski muzički umetnik Luka Šipetić, objavio je album "Tarot Funk ".

"Tarot Funk" je Šipetić snimao sam, producirao i miksovao u kućici nedaleko od Pule u januaru 2019. Album predstavlja svojevrsni hommage zvuku Thai funka, Afro-funka, anatolijskog (turskog) rocka sedamdesetih i kambodžanskog psych rocka šezdesetih. Specifičnost albuma je ta da su pesme pisane za posebno odabrane Tarot karte, čija simbolika, zajedno s muzikom stvara narativnu celinu koju je potrebdno da slušalac sam otkrije.

Osim Šipetića nemanju čine Matej Perić (bubanj), Karlo Lugarić (perkusije) Laura Matijašević (bass), Leo Beslać (organ,synth) i Luka Šipetić (gitara). Vizualni deo nemanje upotpunjuje Branimir Štivić (Ḍĭe Zoone) čije projekcije nastaju live; tokom samog nastupa benda.

Album je do sada predstavljen javnosti na radijskim emisijama posvečenim world i psihodeličnoj muzici u SAD-u, Kanadi, Turskoj, Kipru, Japanu, Brazilu, Meksiku, Francuskoj, Nemačkoj, Rusiji ,Italiji, Australiji i Španiji, a našao se i uključen u epizodi Bandcamp Weekly koja na homepageu Bandcampa promoviše nove muzičke nade.

Koncertno aktivan od aprila 2019. nemanja je za kratko vreme prohujao po festivalima na obali poput Indirekta, Tam-Tam i Velvet festivala, a već su nastupali i uz bendove poput Algires i Kikagaku Moyo. Prošle jeseni su rasprodali nekoliko koncerata, a najavljuju niz svirki po regionu.

Tarot Funk je proglašen među desetak najboljih albuma godine od strane uglednih muzičkih publikacija i kritičara sa Balkana. Album je upravo objavljen na svim digitalnim platformama pod etiketom Ammonite Records, koja pored digitalnog izdanja u februaru 2020. godine objavljuje album i na gramofonskoj ploči.



09. QUASARBORN - NOVI ALBUM!

Beogradski metalci Quasarborn su upravo objavili svoj novi album "A Pill Hard to Swallow".

promo guy // 28/01/2020


PS:
Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*