home > njuz > NOVA IZDANJA: Punkreas, Vice Versa, Acid Carrots, Rašpa, Dosh Lee & Jurgen, Detroit Groove Gang, Not, Trophy Jump.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Punkreas, Vice Versa, Acid Carrots, Rašpa, Dosh Lee & Jurgen, Detroit Groove Gang, Not, Trophy Jump.

01. PUNKREAS - NOVI SINGL!

Novi singl nikšićkog punk rock benda. Ovo će biti prvi singl benda nakon EP-ja "1000 zašto, 1000 zato" iz 2017 godine. Minut i trideset prepoznatljivog ritma, uz neobični tekst za koji se već koristi krilatica "Snoviđenje u danima velikih iskušenja". Pjesma nosi naziv "Elizabeth" i snimana je u decembru 2018 godine u studiju "Disorder" u Nikšiću. Tekst i muziku potpisuje Veljko Vučurović basista benda, dok je aranžman uradio bend. Mix i matering su uradili Bojan i Dušan Dobrilović. Cover za singl je uradio prijatelj benda tattoo umjetnik Damir Rose Tattoo. Punkreas su Goran Dabović Dabo- vokal, Mihailo Bulajić Bula- gitara, Đorđije Njunjić- bubnjevi, Veljko Vučurović- bas, Bojan Kandić Kendi- gitara, dok je pridruženi član trubač Stefan Bjeletić.



02. VICE VERSA - NOVI SINGL I SPOT!

Splitski kantautor koji se skriva pod pseudonimom lika Vice Verse, poznat po skladbama dalmatinskih pjesama u novom, žestokom ruhu, upravo je objavio svoj novi video spot za pjesmu "Trag". Pjesma neodoljivo podsjeća na kakve stare dalmatinske kompozicije, ali zavijena u plašt žestokih gitara zahtjeva istančano uho da to zaista prepozna.

Za sada je još uvijek nepoznato koji glazbenici stoje iza ovih pjesama, te smo se obratili Vici koji je kratko odgovorio: "Slušamo li pisme radi ljudi ili radi pisama?".

Nakon obrada tradicionalnih dalmatinskih pjesama u rockerskom izdanju, Vice je nastavio svoj rad na autorskom materijalu, kao sto su pjesme "Popija bi more", "Vina više nema", "Nepotopiva II", te radi na svojoj prvoj ploči koja bi trebala ugledati svjetlo dana krajem 2020. godine.

Rad Vice se zasigurno razlikuje od današnjih pjesama koje slušamo svakodnevno na radiju i ostalim medijima, ali jedno je sigurno - Vice Versa je nešto osvjezavajuće na glazbenoj sceni.
"Pisma ka i svaka druga. Napisana za svit, zapisana za zauvik." odgovara Vice za pjesmu "Trag", a na vama je da uživate u njoj. Za vise informacija posjetite: www.viceversa.hr



03. ACID CARROTS - NOVI SINGL!

Carrotsi su: bas linija, fluktuacijska nedjeljna mrkva; bubanj, kojeg kontrolira tisuću oslobađajućih mrkvinih udaraca; vokalom se hvali oštra, rubna mrkva, dok je ostatak žica pod budnim okom divokozne planinske mrkve.

Carrotsi usađuju publici potrebu za svakodnevnim kontaktom sa Zemljom na način da im se preko muzičkog nastupa isfuraju sjemenke i potakne ih na sijanje, tj. doslovan kontakt sa zemljom. Mrkva je u našem slučaju simbol svog sjemena.



04. RAŠPA - NOVI SPOT!

Najavni singl sa novog materijala, zagrebačkog punk rock benda Rašpa. Video je napravio Saša Borota, audio je snimljen u studiju Slamasonik kod Doringa, a miks i mastering je radio Mrva iz Šanka. Uskoro ide van EP u izdanju Slušaj najglasnije, a zatim slijedi promocija po regiji.



05. DOSH LEE & JURGEN - NOVI SINGL I SPOT!

Zagrebački butchrowing bend Dosh Lee i "jodler svih jodlera", kultni Jürgen, predstavljaju singl "Jodlanje na travici". Riječ je o kompoziciji koja spaja spojivo s nespojivim, ujedinjuje narode te briše granice ruralnog i urbanog. Ukratko, čarobna fuzija jodlanja, punka i kajkavske popevke. Most koji spaja Zagreb, Lübendorf i Škofju Loku. Dirljiva i poučna pripovjetka o aljkavom pastiru, koji je zbog vlastite nonšalancije izgubio kravicu.



06. DETROIT GROOVE GANG - NOVI SPOT!

Detroit Groove Gang predstavljaju novu stvar imena "Purple Johnny". Stvar je nastala, snimljena i objavljena u periodu od 24 sata. Priča je to o odrastanju dječaka kojeg je od nesretnog djetinjstva spasila ljepota ljubičaste boje.



07. NOT - NOVI SINGL!

Novosadski sastav "NOT" izbacio je svoj drugi singl "Nikad je sad". Grupu NOT čini deo članova benda Emanuil: Boris Malinović, Vladan Ostojić i Predrag Vernački. Pesmu je snimio Vladan Ostojić a Gregor Zemljič je radio mastering.



08. TROPHY JUMP - NOVI SINGL I SPOT!

Trophy Jump je punk-rock bend iz Zagreba koji djeluje kao dio JeboTon kolektiva. Bend je izbacio singl s nadolazećeg EP-a "Haphazard" koji izlazi idući ponedjeljak (4.3.2019.) kao zajednički release labelova Horn & Hoof Records (UK), Punk & Disorderly Records (CAN) i JeboTon (HR). Nakon toga bend kreće na desetodnevnu Europsku turneju gdje će promovirat novo izdanje. Video je editirao Igor Glodić (2 kitice), a za snimanje, mix i master je zaslužan Dominik Kisić.

promo guy // 28/02/2019

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*