home > njuz > NOVA IZDANJA: Tyger Lamb, Hesperian Death Horse, Jeboton Ansambl, Kraj Programa, Detroit Groove Gang, Zayn, Fluid.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Tyger Lamb, Hesperian Death Horse, Jeboton Ansambl, Kraj Programa, Detroit Groove Gang, Zayn, Fluid.

01. TYGER LAMB - NOVI SPOT!

Tyger Lamb je mladi četveroglavi vremeplovac koji voli sve što vole stari. Na povratku u budućnost preskočili su nekoliko kontinenata i desetljeća i usput 2018. objavili svoj prvi album "Born into This" u izdanju Dirty Olda. Ako volite surf, blues, soul, dub, dobar stari rock'n'roll i njihove kombinacije, povucite ih za rep, rado će vam ponuditi svoj mutantski koktel glazbenih žanrova.

"Sugar" je treći singl s albuma, a ujedno i Tyger Lambov prvi spot. Video je osmislio, snimio, montirao i režirao Dinko Šimac (Beyond Pines Films).

Glavne uloge igraju Jelena Cupar i Goran Brezak.



02. HESPERIAN DEATH HORSE - NOVI ALBUM I SPOT!

Hesperian Death Horse je avant-garde/post-metal/sludge bend iz Zagreba, osnovan 2012.

HDH je pripovjedač psihodelične, nihilističke poezije koja se zasniva na osmišljenom konceptu da otpjeva sagu o tri najvažnija procesa: rođenju, životu i smrti svakog bića.

Najnoviji album "Živ" ujedno je i drugi dio najavljene trilogije, objavljen na Veliku Gospu 15. kolovoza 2018. godine. Album je snimio i miksao Hrvoje Nikšić u Zagrebu u Kramasonik studiju. Za mastering je zaslužan James Kelly (Altar of Plagues/Wife). Omot albuma je ilustrirala Snježana Mekić Delić.



Posljednji dio trilogije "Rođen" najavljen je krajem 2020. godine kojim će bend okončati svoju priču.

Objavljen je i spot za pjesmu "Horde":


Album se može kupiti u digitalnom formatu na bandcamp stranici benda:
https://hesperiandeathhorse.bandcamp.com

03. JEBOTON ANSAMBL - ALBUM!

JeboTon ansambl novim albumom poručuje: "Širi ljubav ili šuti!"

Najveseliji momci zagrebačkih ulica okupljeni pod imenom JeboTon ansambl nedavno su objavili album prikladnog naziva "Širi ljubav ili šuti"! Kako i sami kažu, puno je godina prošlo od prvog okupljanja ansambla s ciljem da pjesme vlastitih bendova koji funkcioniraju u sklopu JeboTona približe slučajnim prolaznicima na ulici. Ovaj album svojom neosporivom pozitivnom energijom savršeno prezentira njihovu ljubav prema glazbi kroz pjesme bendova Hren, Lobotomija, Spremište i Antidepresiv, a sadrži i tri originalne pjesme ansambla "Proljeće", "Grubišno polje" i "Memoari '09".

Snimanje albuma potpisuje Roko Crnić (Porto Morto), mix i master on i Hrvoje Nikšić (Kramasonik studio), a cover art Eva Herceg.

Album se može besplatno preuzeti na njihovom Bandcamp profilu:


Zagrebačku promociju albuma zakazali su za petak, 7. rujna, u KSET-u gdje će im se pridružiti prijatelji iz Balkalara. Upad za koncert bit će 30kn, a uz klasične JeboTon majice bit će moguće kupiti i album u fizičkom obliku!

Za one koji će krajem kolovoza i dalje biti na južnom dijelu Jandranske obala ansambl sprema i ulične svirke u gradovima poput Zlarina, Prvića, Šibenika, Splita, Drvenika, Dubrovnika i Nikšića. Više informacija potražite na njihovoj Facebook stranici.

JeboTon ansambl čine:
Antun Aleksa - trombon
Dominik Kisić - violina
Lucian Mirdita - melodika
Deni Nurkić - melodika
Karlo Lugarić - gitara
Matko Bobić - gitara
Filip Berlengi - gitara
Marko Marinović - gitara
Ivan Duspara - gitara
Matija Milutin - gitara
Viktor Slamnig - bas
Matej Perić - djembe
Vito Avakumović - cajon
Ivan Cimi Marinović - tarabuka
Marjan Uroić Norman - kastanjete, megafon
Marko Tomičić - šuške, cabasa
Luka Šantić - muzička jaja
Svi - vokali

04. KRAJ PROGRAMA - NOVI SINGL I SPOT!

Riječki bend Kraj Programa upravo je izbacio spot za pjesmu "Budi Netko", treći single s albuma "Ovdje Pripadam". Ovo je treći video uradak sa spomenutog albuma s kojim, kako kažu iz benda, zaključuju priču oko drugog albuma i najavljuju rad na novom materijalu.



05. DETROIT GROOVE GANG - NOVI SINGL I SPOT!

Detroit Groove Gang je Rock 'n' Roll kolektiv. Prijatelji povezani u ljubavi prema glazbi. Nastao spontano nakon zajedničkog gledanja filma "Get On Up" o životu Jamesa Browna.

Pjesma "Sacred Moonlight" četvrti je singl s EP-a Roll with Detroit. Inspirirana je serijom "Black Mirror", mjesečinom, utjecajem tehnologije na ljudski život i međuljudske odnose te Old Smugglerom. Glazba i tekst su nastali u jednoj večeri. Detroit Groove Gang možete poslušati uživo na predstavljanju kompilacije "It came from the Garage Vol. 2" u klubu Močvara 6. rujna ove
godine.

Spot su montirali članovi kolektiva i u njemu se, uz free-to-use snimke skinute s interneta, nalaze i snimke benda s njihovog prvog nastupa koji se održao u zagrebačkoj galeriji Greta. Te snimke snimila je prijateljica benda Zoë.



06. ZAYN - NOVI EP I SPOT!

ZAYN - instrumentalni prog rock/metal bend iz Bjelovara, nakon brojnih nastupa po regiji, europske turneje te natupa na Metaldaysima 2017. su svoje iskustvo prenesli u stvaranje novog materijala koji nosi naziv Evolution Made Us, a tema albuma je obrada znanstvene teorije evolucije koja je trebala dovesti ljude do intelektualnog razvitka, a glavno pitanje albuma je - jesmo li uopće evoluirali?

Na EP-u će biti 5 instrumentala, a prvi single je numera naziva BARBAROGENIUS za koju su snimili video. Sam naziv BARBAROGENIUS predstavlja prvi od tri stupnja ljudske prirode prema njihovom viđenju. Pjesma je snimana, producirana, miksana i masterirana od strane gitarista Bojana Gatalice koji je također režirao video za nju.



07. FLUID - NOVA PJESMA I SPOT!

Pioniri fuzz / stoner zvuka u Srbiji, su nakon poslednjeg, pomalo nepravedno zapostavljenog albuma "Antimajka" izbacili video spot za novu pesmu koja nosi naziv "Ja Vidim Sve".

Pesma i video spot su snimljeni u studiju Košnica u Kruševcu, gde je za snimanje, miks i produkciju bio zadužen Zoran Vasić.

Spot je sniman uporedo sa snimanjem i pesme, a iza kamere se ovoga puta našao Aleksandar Dandi Nešić, dok se za montažu pobrinuo, kao i za sve ostale Fluid spotove, Đorđe Stojiljković.
Pesma govori o modernom dobu u kome živimo, gde postajemo zarobljenici imaginarnih ali snažnih stega svojih pametnih telefona, računara i društvenih mreža, te se lagano pretvaramo u teledirigovane zombi robote, nesvesnih svog okruženja i realnih događaja koji nas okružuju, navodi se u saopštenju.

Fluidi spremaju i koncerte za jesenju klupsku sezonu i uskoro ce najaviti prve datume i gradove u kojima će nastupati.

promo guy // 03/09/2018

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*