home > njuz > Nova izdanja - Trees of Maine, Jonathan, E:S:T:E:R, Hladno pivo, The ant, Milost, Nikola Nežit, Dječak iz vode, Luke Black, Klinika Denisa Kataneca, ABOP

kontakt | search |

Nova izdanja - Trees of Maine, Jonathan, E:S:T:E:R, Hladno pivo, The ant, Milost, Nikola Nežit, Dječak iz vode, Luke Black, Klinika Denisa Kataneca, ABOP

TREES OF MAINE

Iako je ime Trees Of Maine prvotno zamišljeno kao naziv za duo čiji su članovi u početku bili Valdet Luboteni (The Orange Strips) i Dino Santaleza (Pridjevi), s vremenom se pretvorilo u glazbeni solo projekt iza kojeg stoji Luboteni, dok je Santaleza zaslužan za dizajn naslovnice albuma i izradu spota za najavni single "In the City" (uz Ivanu Kujundžić).
Nakon niza nastupa diljem Europe (Španjolska, Francuska, Malta, Nizozemska, Liechtenstein, Austrija, Slovačka, Nizozemska, Italija, Belgija) krajem 2015. godine kreće snimanje debitantskog albuma, u potpunosti odsviranog i snimljenog od strane Lubotenija. Ukupno je snimljeno 20 pjesama, od kojih se 10 našlo na ovom albumu.
Produkciju (mix, mastering i "beatove") devet pjesama potpisuje Alen Zarifović (iz grupe Loell Duinn), dok produkciju pjesme "Venice on the Inside" potpisuje Sanel Isanović.
Album "False Dawns" dostupan je od danas na svim digitalnim servisima (Bandcamp, Google Music, Itunes, Amazon, Spotify, Deezer…), a ubrzo kreće i koncertna promocija albuma.

Preslušajte album

Jonathan

Riječka grupa Jonathan predstavlja pjesmu "Who Lies To Whom", drugi singl s nadolazećeg mini albuma "To Love…" za koji je snimljen i videospot.
Nakon zapaženog prethodnika "Heaven" Jonathan izlazak svog dugoočekivanog novog materijala najavljuje plesnijom i bržom "Who Lies To Whom". Pjesma je već duže vremena dio standardnog koncertnog repertoara, pa ju je imala prilike čuti publiku u Zagrebu, Puli, Koprivnici, Motovunu…
Produkciju i mastering singla potpisuje Matej Zec, a miks Daniel Garcia. Režije se uhvatila naša najtraženija režiserka Marcella Zanki, direktor fotografije je Duje Kundić, a montažom se pozabavio Sandro Baraba. Spot je sniman proteklih tjedana u Rijeci, u studiju Kanala Ri. RIO Rijeka je Jonathanu dao odjela za potrebe snimanja spota, a na pozornici su im se pridružile djevojke iz plesnog studija Trinity & Co.
"Who Lies To Whom" druga je službeno objavljena pjesma s izdanja "To Love…", mini albuma od 7 pjesama čiji izlazak je planiran u studenom. Bit će to prvi dio albuma čiji će drugi dio, nazvan "Or To Hold" biti predstavljen u sljedećoj fazi čime će se potpuno zaokružiti novo Jonathanovo izdanje.
Prvi zagrebački koncert nakon novog singla benda će odsvirati u Saxu u subotu, 26. studenog. Ulaznice u prodaju kreću u petak 4. studenog po cijeni od 40 kn, dok će na dan svirke za ulaz trebati izdvojiti 60 kn.

E:S:T:E:R

Nakon prvog singla "Samo Tvrdo Brate" kojim su uz trap zafrkanciju započeli svoj glazbeni put, dvojac E:S:T:E:R ovog puta predstavlja se brzom "drum'n'bass" pjesmom "Bogovi". Pjesma škakljive tematike gađa "ravno u sridu" po pitanju vjerskih podjela u svijetu, a spot čiji je autor Dinko Šimac u nekoliko paralelnih elemenata kompletira vizualni dio priče.

Hladno pivo

Hladno pivo donosi spot za pjesmu "Dan oslobođenja"! Osmi je to singl s albuma "Dani zatvorenih vrata", a kako pjesma govori o državi u kojoj više nikog nema, spot se, prigodno, snimao u Irskoj.
Hladno pivo se iz Irske vratilo puno dojmova, a doživjeli su i neke zanimljive trenutke. Pa su tako na semaforu čekali zeleno svjetlo s The Edgem iz U2-a a na autoputu pri brzini od 130 na sat im je pukla guma! Na koncertima u Corku i Dublinu, koji su održani prije 2 tjedna, publika je dobila za zadatak napisati na papire iz kojih su gradova iselili kako bi došli raditi i živjeti u Irsku dok su na cesti naišli i na hrvatskog veleposlanika u Irskoj.
Većinu navedenog snimili su kamerom, a redatelj Vojan Koceić iz splitskog Pilot Studija, pretočio je sve u zanimljivu video priču.

The Ant

The Ant objavljuje videospot za pjesmu ''Hey Ho!'' koji je snimljen na poseban način u 360* uživo u njihovoj prostoriji za probe. Spot na 360 moguće je gledati putem IOS i Android sustava i preko Youtubea.
''Hey Ho'' treći je singl kojim, uz prethodne "Skinny Little Lover" i "Just Leave", najavljuje novi nadolazeći album.
Glazbu i tekst za "Hey Ho" potpisuje Anthony Kukuljan, dok aranžman potpisuje cijeli bend. Singl je sniman u studiju Megaphone u Rijeci, a glazbenu produkciju zajednički su radili Davor Tomić Pinky i Anthony Kukuljan.

Milost

Bend MILOST osnovan je 2005. godine u Đurđenovcu (Slavonija) i svira mješavinu rocka i punka. Nakon 20-ak svirki snimaju prvi cd pod imenom Prerija (2007.) Početkom 2010. godine snimaju drugi cd (studio "Depth" Požega) sa devet pjesama pod imenom Prerija 2. Početkom 2014. godine izdajju 10 pjesama po nazivom Avarah K'Davarah (Abraka-dabra) za njemačku diskografsku kuću Setalights Records. Sredinom 2015. izdaju drugi singl "Dok se vrtim" također za Croatia records, a Let je treći singl.

Nikola Nežit

U filmu Jacob's Ladder, anđeo-kiropraktor je ispričao čoveku na samrti o učenju Meštara Ekharta, koje kaže da je jedini deo nas koji pati u Paklu onaj koji se opire promeni - dok na kraju ne sagori i neizbežno joj podlegne. Promene teže da nas približe božanskom u nama i oko nas, a smrt je tu ona poslednja i vrhunska transformacija. Naša sopstvena nemogućnost da se sa ovim do kraja pomirimo rađa neizlečiv osećaj gubitka, koji možda nije daleko od definišućeg faktora ljudskog usuda. Teret gubitka je neizbežan kao i smrt, samo je jedan lek za oba - prihvatanje.
Nežitov najnoviji uradak je dosije, magijski dnevnik ako vam je tako milije, mukotrpnog puta do konačnog postignuća takvog prihvatanja. Nenadoknadiv lični gubitak i suočenost iz novog ugla sa realnošću opstanka u zemlji koja je trenutno u procesu silaska sa post-socijalističkog konja na neoliberalno-neokolonijalnog magarca odgurali su stilske odlike zacrtane njegovim radovima objavljenim za kultni ODDOT pravo u - pop, od svih mogućih pravaca. Što je i logično - kvalitetnom materijalu retko je potrebno dodatno guranje u ekstreme. Minimalna, čista ali u isto vreme i sirova, garažna produkcija, Nežitov skoro hip-hop vokalni pristup u potpunosti orijentisan na lirički sadržaj i obilato zaodenut ženskim vokalima, povremena klavirska zakucavanja, semplovani udari orkestra i na momente istinski melanholične partije žive gitare odlikuju ovaj venac lepo uobličenih pop pesama; bez soliranja, bez nonsensa, samo intenzivni stihovi i refreni koji se pamte. Trojaka otkrivenja za YouTube generaciju.

Poslušajte album

Dječak iz vode

Najavljen za kraj ljeta, deveti album Dječaka iz vode svoje je online izdanje zbog tehničkih komplikacija i procesa spašavanja snimljenog materijala doživio u jesen 2016. Kao i prethodna dva albuma, i ovaj za sada izlazi samo u online izdanju u vlastitoj 'nakladi', sve dok se izdavačka logika u nekom značajnijem omjeru ne poklopi s kreativnim procesom autora Edina Džambića - Dječaka iz Vode.

Poslušajte album

Luke Black

Nakon zamijećenog "Thorns" EP izdanja, turneje po Kini i suradnje u Venzinom singlu "Seek & Hide", Luke Black predstavlja još jedno novo izdanje - EP na kojem se nalazi 5 remikseva njegovog aktualnog singla "Demons"!
Singl "Demons" ovaj mladi i talentirani srpski glazbenik predstavio je sredinom ove godine, a ovom je pjesmom detaljnije zakoračio u svoje korijene te inspiraciju pronašao u mitologiji i tradiciji svog dijela planete. Luke Black danas otkriva kako su regionalni i inozemni producenti i DJ-evi doživjeli njegove #neoslavic 'demone'.

Klinika Denisa Kataneca

Dana gospodnjeg 20.10.2016. Klinika Denisa Kataneca je otvorila svoja vrata. Naime, ovaj novonastali projekt, koji se nedavno predstavio pjesmom Nikta Zorja, izbacio je svoj prvi album.
Od samog izlaska album privlači pozornost, te prima hvalospjeve i kritike. Na ulicama zagrebačke Dubrave jutros se moglo ćuti: "Šta je ovo?!", "Nevjerojatno!" i "Ne znam, ne znam, al je jebeno!"
Snimanje i miks potpisuje Ivan Grobenski (Studio Moskau), master Višeslav Laboš, dok je za cover art zaslužna Mirna "Pjegica" Pavičić...

Poslušajte album

ABOP

Uoči nastupa u zagrebačkom klubu Vintage Industrial Bar u petak, 11.11., audiovizualni elektronički sastav ABOP objavio je video snimku za pjesmu Acid Trash.
Radi se o snimci iz Tvornice Kulture iz travnja ove godine kada je bend promovirao prvo izdanje ABOP EP koji je izašao pod PDV etiketom.
Video je još jedan dokaz da bend prvenstveno treba doživjeti na koncertima, a snimkom dominira monumentalna video instalacija u režiji Gorana Goldina,
dok se za izvrsnu svjetlosnu predstavu pobrinuo Andrija Santro.

terapija // 04/11/2016

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Red Noise", drugi album kanadskog COPPERGEAR za z0 Records

| 28/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: SaKaC :

SaKaC : "Experiments Within Chaos", novi album na Crime:Scene Records

| 26/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*