home > njuz > Nova izdanja - Gretta, Stonebride, Ludovik Material, Mayales

kontakt | search |

Nova izdanja - Gretta, Stonebride, Ludovik Material, Mayales

Zagrebački rock kvartet "Gretta" predstavlja videospot svojeg najnovijeg singla "Daleko je". Dinamičan i pomalo otkačen spot, koji su režirali Luka Hrgović i Dino Julius iz Skalpel kolektiva i Julius filma, prikazuje razulareni tulum iz neobične perspektive - akvarija. Zanimljiva priča otkriva s čim se sve ribe suočavaju u sitne noćne sate i što sve može pasti na pamet sudionicima tuluma, a u jednom kadru se pojavljuje i novi superheroj - "Grettman".

"Daleko je" je melodična i moderna power - rock pjesmi čvrstog ritma, o kojoj Tomislav Čubek - Chubi, frontmen Grette, kaže:
"Pjesma govori o uživanju u trenutku, kao da sutra ne postoji. O trenutku kad ne postoje brige ni problemi nego samo i isključivo sreća i ljubav. Na neki način opisuje i moment u kojem se bend trenutno nalazi jer zaista proživljavamo lijepe trenutke. Jedva čekamo da nam novi album izađe i da krenemo na promotivnu turneju."

"Grettu" poslušajte uživo u nedjelju, 27. rujna na Jarunu, gdje će svirati u sklopu projekta "Rock and Run" te u petak, 2. listopada u zagrebačkom klubu "Katran", kada će nastupiti u finalu "Karlovačko Rockoff" festivala.



---------------------------------------------------------------------------------

Za poklonike vinila, dobra vijest. Stonebride su izbacili svoj kritički vrlo hvaljen zadnji album Heavy Envelope na vinilnom formatu! Od sada svoj gramofon možete počastiti LP verzijama albuma (black & halloween orange edition). Krajem 2014. band je podario svijetu svoj 4. službeni uradak kao CD/digitalno izdanje pod okriljem nezavisne PDV etikete, te u suradnji s njemačkim Setalight Records.

Također, valja napomenuti da band u prosincu slavi okrugli jubilej od 10 godina postojanja, gaženja ceste, stvaranja glazbe, te ostavljanja vlastitog traga u velikom oceanu najljepše umjetnosti. Sasvim dovoljan razlog da ih uhvatite na skorašnjem izdanju Gričevanja u ponedjeljak 28. rujna na krovu garaže Tuškanac. Ovaj koncert je svojevrsna ekskluziva jer će im ovo biti jedini nastup u Zagrebu ove godine. Do tada, klik na www.pdv.com.hr/artist/stonebride i naručite svoj LP primjerak albuma Heavy Envelope.

----------------------------------------------------------------------------

Nakon što je kritika vrlo dobro prihvatila proljetno izdanje albuma Model Generation, koji je izašao za izdavačku kuću KAPA Records, band je prošao nemali dio europskih festivala (Liverpool Sound City, Inmusic, Exit, …), ali upravo slovenski MENT je bio onaj, gdje su oduševili muzičara, a prije svega muzičkog novinara Johna Robba, koji je između ostalog 1989. napravio prvi veći intervju sa Nirvanom i izmislio frazu "britpop". Robb je nakon Menta na muzičkom portalu Louder Than War o Ludovik Material zapisao: "They sound quite fantastic and their youthful take on the post punk interzone is one of the best I've heard for years." A sada je također izdao njihov single na istoimenoj izdavačkoj kući Louder Than War, u digitalnom obliku.



---------------------------------------------------------------------

Pjesma Danas smo happy objavljena je krajem lipnja ove godine kao prvi najavni singl nadolazećeg albuma Mayalesa. Psihodelično putovanje u hippy pop 60-ih sad je dobilo svoju vizualnu kulisu zahvaljujući još jednoj upečatljivoj režiji Tvrtka aka Vidokk-a.
Zajedno sa 100 lica lijepe Petre Kurtele te neobičnom tehnikom snimanja postignut je ugođaj dubokog poniranja u podsvijest žene, odnosno dojmljive umjetničke atmosfere usporedive sa najboljim svjetskim glazbenicima sličnoga žanra, poput Tame Impala, MGMT, Mercury Rev...
Čitav tim odaje dojam fanatične odanosti umjetničkim izazovima i žanrovskom eksperimentiranju - što je oduvijek krasilo djela sa potpisom Mayalesa.

terapija // 23/09/2015

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*