home > mjuzik > SOUNDS FROM THE VERVE Hi-Fi compiled by Thievery Corporation

kontakt | search |

VARIOUS: SOUNDS FROM THE VERVE Hi-Fi compiled by Thievery Corporation (2002)

U najezdi raznoraznih remixerskih kompilacija gdje zvučna imena današnje glazbene scene imaju priliku smućkati svoje najdraže stvari drugih izvođača i podijeliti to sa širim auditorijem (posebice "DJ Kicks" serija izdavačke kuće K7!), Eric Hilton i Rob Garza, poznatiji pod imenom Thievery Corporation, nam donose jednu "običnu" kompilaciju, bez ikakvih remixerskih zahvata. Naime, diskografska kuća Verve ima izuzetno bogatu fonoteku jazz glazbe i njenih hibrida (bossa nova, funky jazz, latin jazz,...), a Thievery Corporation su oduvijek isticali opčinjenost tom glazbom i tim izvođačima, pa je odluka da se upravo njima prepusti sastavljanje kompilacije koja će predstaviti dio tog bogatog kataloga, 'em logična odluka u neku ruku, 'em odlična ideja!

CD nam donosi 15 stvari u širem glazbenom rasponu, od "standardnog" jazza ("Do it the hard way", The Jazz Renegades) , preko dosta latinskog jazza ("Chove chuva", Sergio Mendes & Brazil'86, "Hard Latin" Kenyon Hopkins, "Lisa", Willie Bobo), bliskoistočnog ("The Fakir", Cal Tjader with Lalo Schifrin) i indijskog prizvuka ("Something else again", Richie Havens), prekrasne orguljaške veselice koja poziva na gibanje ("Batucada", Walter Wanderley) do genijalne obrade "Light my fire" u izvođenju Astrud Gilberto. Kao kompilacija, ovaj CD funkcionira odlično na najmanje dvije razine: prilika je to ljudima da se upoznaju s ovom glazbom koja posjeduje bezvremensku kvalitetu, kao i obožavateljima da nabave neke pjesme koje su sada prvi puta izdane u digitalnom obliku (navodno je više od polovice takvih, barem što se tiče US tržišta).

Priznajem da me takva glazba još uvijek ne privlači u toj mjeri da bi nabavljao albume pojedinih autora, pa su ova i slične kompilacije baš ono što zadovoljava moju potrebu za tim zvukom. A činjenica da su je napravili veliki fanovi koji "znaju znanje" u toj glazbi, samo je još jedan poticaj za nabavljanje iste. Kako nam se sunčanija godišnja doba sve više bliže, potrebno je polako raditi kompilacije za chilliranje, leisure & dobru atmosferu - prva moja prava Kompilacija od prije par godina koja je imala i glavu i rep i nit vodilju i sve (znate onu spiku iz "Hi-Fi" o rađenju kompilacija? e, pa je se u potpunosti slažem, nije to uopće tako jednostavno!) je bila upravo zamišljena za lagano jutarnje razbuđivanje i kuliranje punog trbuha nakon bogatog ručka u ljetno poslijepodne. Za ovo ljeto me ponovno očekuje taj posao, ali jedna takva kompilacija, zahvaljujući Thievery Corporation i kući Verve, je već gotova!

sale // 15/03/2002

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Mesto na vodi, songi po motivih istoimenskega romana Petra Rezmana

MATEJ KRAJNC: Mesto na vodi, songi po motivih istoimenskega romana Petra Rezmana (2020)

| 29/10/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Covid-19 blues, EP

MATEJ KRAJNC: Covid-19 blues, EP (2020)

| 27/10/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Animal Bouffe Animal

MOURIR: Animal Bouffe Animal (2020)

| 26/10/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Klematis, pesmi iz zgodbe o vzpenjavki, EP

MATEJ KRAJNC: Klematis, pesmi iz zgodbe o vzpenjavki, EP (2020)

| 25/10/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Death Meditation

FUNERAL LEECH: Death Meditation (2020)

| 25/10/2020 | marko šiljeg |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: SOUNDS FROM THE VERVE Hi-Fi compiled by Thievery Corporation
  • 1997 Sounds from the Thievery Hi-Fi
  • 1999 DJ Kicks
  • 2000 Departures
  • 2000 The Mirror Conspiracy
  • 2001 Sounds from the Verve Hi-Fi

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*