home > literatura > Seks, droga i rock n' roll u životu KATE MOSS

kontakt | search |

BRANDON HURST I BEVERLY MASON: Seks, droga i rock n' roll u životu KATE MOSS (INMAG biblioteka, 2007)

Izdavačka kuća Inmag predstavlja svoju novu biblioteku, Biblioteku Celebrity, koja će obrađivati živote slavnih glumaca, supermodela i ostalih, svjetskih poznatih osoba, i predstavlja prvu knjigu u nizu: 'Seks, droga i rock n' roll u životu KATE MOSS', autora Brandona Hursta i Beverlya Mason.

Riječ je o knjizi koja se u svijetu već postala hit knjiga. Kažemo 'već' jer je izdana u veljači ove godine, te je to ujedno i najsvježija ukoričena priča o njezinom životu. Kate je poznata osoba o kojoj svakodnevno izvještavaju mediji, a poznata je po svom burnom životu, kokainskom skandalu od prije dvije godine, ali i načinu na koji je tako težak udarac pretvorila u svoju prednost, svoj pad u svoj najveći uspjeh. Kate je dokazala kako izreka da ne postoji loš publicitet može biti vrlo, vrlo istinita.
[  ]

O knjizi…

'Seks, droga i rock n' roll u životu KATE MOSS'
Brandon Hurst i Beverly Mason

Neke osobe su poput mački, kad padaju, dočekaju se na noge. I imaju devet života…

'Seks, droga i rock n' roll u životu KATE MOSS', autora Brandona Hursta i Beverlya Mason je uzbudljiva priča koja na otvoren način govori o porocima Kate Moss, jedne od najvećih modnih ikona našeg vremena, koji su je zamalo stajali karijere. No, to je ujedno i priča o mladoj ženi koja je svoj pad pretvorila u svoj najveći uspjeh, koja se u svom vratolomnom padu dočekala na noge, poput mačke.

Ta žena je fenomen. Ne morate ju voljeti. Ne mora vam biti niti lijepa, ali morate priznati: vraški dobro je iskoristila svoj loš publicitet i draži marketinga i društva u kojem živimo.

U MODNOJ INDUSTRIJI OD 14!

Kate Moss radi u modnoj industriji otkad ju je, u njenoj 14. godini života, sasvim slučajno, u njujorškoj zračnoj luci otkrila modna agencija. Zahvaljujući privlačnosti njezinog izgleda napuštenog djeteta te ulozi u kontroverznom pokretu Heroin Chic, njezin uspon do statusa supermodela bio je munjevit i senzacionalan, a ona se pojavila u nekima od najznačajnijih reklamnih kampanji svih vremena.

Katein mlaki pogled, jake jagodične kosti, tanko tijelo i visina od samo 170 centimetara za mnoge i nisu oznake neke tipične ljepotice i supermodela, a opet, ta 33 godišnjakinja proglašena je jednom od najljepših i najseksipilnijih žena svijeta i našla se na najmanje 300 naslovnica magazina i stekla status profesionalno najfotografiranije žene na svijetu.

Međutim, postoji i ona naslovnica iz 2005. godine na kojoj Kate uzima kokain… i svi su mislili kako je to Katein konačan pad, no, začudo, ta Britanka je nakon toga postala uspješnija no ikad.
[  ]

ŠUŠKANJE POD PLAHTAMA S NAOMI

Osim podrobnog opisa slučaja 'Kokain Kate', u knjizi se mogu naći i druge zanimljive činjenice iz njezinog života, knjiga se puno ne bavi vremenom prije nego je Kate postala fotomodel, više se iznosi (kako joj i sam naslov kaže) najškakljivije detalje u njezinom životu. Tako doznajemo kako je Kate svoje rođendane slavila vrlo raskalašeno, uz puno alkohola, droge i seksa… te bila sklona i seksualnim odnosima sa ženama, između ostalog, spominje se šuškanje pod plahtama sa supermodelom Naomi Campbell. Prikazano je da Kate teži zločestim dečkima poput sadašnjeg partnera pjevača Petea Dohertyja i svoje velike životne ljubavi glumca Johnnyja Deppa. Knjiga, za koju možemo reći da je sjajno prevedena, što možemo zahvaliti mladoj i talentiranoj Ivoni Barić, odiše britanskim, britkim humorom i izravnim opisima. Autori istražuju fenomen Kate Moss ne štedeći je prljavih detalja. No nastoje zači dubulje i objasniti zašto Kate radi to što radi, koliko je na njezin život utjecala rastava njezinih roditelja, njezin prestanak školovanja i činjenica da je naglo pretvorena iz obične djevojčice u, tako reći, polumitsko biće. Osim toga, važan dio knjige je oko 50 kvalitetnih fotografija Kate Moss.

Primal Scream - Some Velvet Morning (Feat. Kate Moss)


IZDVOJENO IZ KNJIGE:

"Ona je svakako muza jednog naraštaja. Ne mogu se sjetiti nikoga drugoga iz naše generacije poput koga biste željeli izgledati."

Inez van Lamsweerde, modna fotografkinja

"Rastava njezinih roditelja vjerojatno je prilično utjecala na njeno divlje, neodgovorno ponašanje u budućnosti, a da i ne govorimo o njezinom odabiru muškaraca. Naposljetku, nije imala niti jedan čvrst muški uzor. Poput majke, oponašala je uzorak nogiranja stabilnih, odgovornih partnera kako bi ganjala nepredvidive i destruktivne zločeste dečke. Imala je sklonosti prema onim hommes fatales, bajronovskim muškarcima koje je utjelovila njezina veza s Johnnyjem Deppom '90-tih."

"Zbog njene pozadine - divlja djevojka u bijegu od discipline i konformizma - svježa ikona imala je iskustvo s ulice, ali u isto vrijeme i bila naivna, što je činilo savršen spoj seksualnosti i nevinosti. To je bila kvaliteta koja će kasnije opisati taj naraštaj."

"Prije '90-tih supermodeli nikada nisu bili tako mršavi i teško je procijeniti svjetski utjecaj koji je Kate ostavila kada se počela pojavljivati na izvanredno uspješnim reklamama za parfem Obsession, Calvina Kleina 1993. godine. Ako tome niste nazočili, jednostavno ne postoji način da se opiše privlačnost njezinog kontroverznog izgleda. Njeno vitko, gotovo anoreksično tijelo ušlo je u legendu. Ona je bila Minnie Moss, supersiroče, sinonim za krhkost i na mjestu prepoznatljiva kulturalna napomena."

Prvi dojmovi kreatora Calvina Kleina o Kate: "Ona ima tu neku djetinju, žensku kvalitetu kakvu već dugo vremena nisam vidio. To je nova vrsta ljepote. Nije tip velike, sportske superžene, već glamur koji je osjetljiviji, krhkiji."

"Modni su časopisi nastrojeni protiv tradicionalnih nazora i vrijednosti i stoga su im potrebne vlastite ikone, netko tko utjelovljuje ono što predstavljaju, a da to ne moraju objašnjavati. 'Pokaži, nemoj objašnjavati', njihovo je geslo."

"Otkrića u žutom tisku potvrđuju da je Kate pustolov po pitanju seksualnog ukusa te da seks u troje i afere za jednu noć kotiraju visoko na njezinoj ljestvici zanimacija za razbibrigu."

"Kokainski skandal bez sumnje je udahnuo novu dozu života karijeri koja se ubrzano približavala isteku svoga roka trajanja."

ocjena djela [1-10]: 8

pedja // 02/08/2007

Share    

> literatura [last wanz]

cover: Pesmi

HANS PITI ORLI: Pesmi (2020)

| 08/08/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: Povjetarac, uskoro …

MATEJ KRAJNC: Povjetarac, uskoro … (2020)

| 07/08/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: Ja, prvo lice množine

MILAN B. POPOVIĆ: Ja, prvo lice množine (2022)

| 19/08/2022 | horvi |

>> opširnije


cover: Azrini svjedoci

BORIS LEINER: Azrini svjedoci (2022)

| 05/07/2022 | horvi |

>> opširnije


cover: Dostojevski, povest o napaki

MATEJ KRAJNC: Dostojevski, povest o napaki (2021)

| 28/02/2022 | horvi |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*