home > njuz > NOVA IZDANJA: Achachak, Živa, Radio Aktiv, Who See & TriXstar, Kvadratura kruga, Harry the Kid, Jabadera, She Brought Me Gasoline, Špurijus.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Achachak, Živa, Radio Aktiv, Who See & TriXstar, Kvadratura kruga, Harry the Kid, Jabadera, She Brought Me Gasoline, Špurijus.

01. ACHACHAK

Stoner rock bend Achachak četvrtim singlom "Lonewolf" završava poglavlje vezano uz aktualni album "High Mountain" koji je ljetos objavljen za Dostavu Zvuka i najavljuje izlazak novog studijskog izdanja početkom sljedeće godine.



02. ŽIVA

Lucija Ivšić, koja je na široj glazbenoj sceni poznatija kao članica rock benda Punčke, predstavlja se s novim projektom ŽIVA i singlom "Power".

S trenutnom adresom u Australiji, na novom projektu Lucija je radila više od godine dana, tijekom najdužeg lockdowna na svijetu. Novi singl nastao je u njenom domu u Melbourneu, a nakon nekoliko iteracija ŽIVA je konačno spremna za publiku.

Gradeći priču na svojim slavonskim korijenima, ŽIVA spaja moderne zvukove s onima koji predstavljaju njen grad Vinkovce i kulturu u kojoj je odrasla.



03. RADIO AKTIV

Nakon singlova "Zašto ne pokažemo djeci" i "Neki bolji svijet" Radio Aktiv nastavlja koračati prema trećem studijskom albumu. Kao i spomenuti najavni singlovi, pjesma "Daleko od svega" donosi novitete u zvuku benda, dok tekst na prepoznatljiv način uokviruje slojeviti kolaž slika svakodnevice, povezujući motive na univerzalan način. Producentsku palicu premijerno je preuzeo Damir Trkulja Šiljo (Gatuzo, Benston, ex-Majke), koji potpisuje i mix i mastering, dok je za snimanje uz Šilju bio zadužen i dugogodišnji suradnik i producent benda Mark Mrakovčić. Autor pjesme i videospota je frontmen benda Branimir Čubrilo, a za obradu slike je zaslužan mladi talentirani Karlo Špoljar.



04. WHO SEE & TRIXSTAR

Who See klapa iz Crne Gore, objavili novi singl "Viđi nane", u saradnji sa sve popularnijom pevačicom njemačko-persijskog porijekla TriXstar



05. KVADRATURA KRUGA

"Dragi ljudi, javljamo da smo iskočili u eter sa novim singlom 'Padobran'! Skoro pa doslovno! Za ovaj sedmi po redu singl snimili smo i spot u kojem smo vizualno predočili izbacivanje kroz prizmu padobranstva i avijatičarstva i koji se odnedavno može pogledati na našem youtube kanalu. Mjere predostrožnosti su unaprijed poduzete pa se tako prije same objave singla bend pobrinuo da to stvarno dobro zvuči kroz sam aranžman i produkciju pjesme. Štajošreć' oko samog spota, osim da ne promovira ekstremno padobranstvo, a o čemu stvarno govori i pjeva pozivamo vas da pogledate i bacite oko. Spot je sniman u sportskoj zračnoj luci i muzeju zrakoplovstva u Vrsaru. Za realizaciju spota je zaslužan Veno Mušinović koji je sve koordinirao pod svojom redateljskom palicom, a na pjesmi nam se pridružila Ivana Sopta koja je otpjevala prateće vokale."



06. HARRY THE KID

Nakon singlova "Jedan stih" i "Osluškujem njene korake", Harry the Kid je objavio EP "Stvar pravog trenutka" s tri pjesme.



07. JABADERA

Debitantski EP "Najbolje što znam" zagrebačkog rock benda Jabadera dobio je svoj prvi spot! Singl "100 razloga" autorski potpisuje Jabadera, za mix i mastering bio je zadužen Kristijan Vasilić iz studija Mamut Krk, dok je spot radio Karlo Gagulić iz Playbox Productiona.

Jabadera, uz Slance i Wilhelminu Agnes, čini postavu nove izdavačke kuće El Records koja radi sa mladim, neafirmiranim bendovima i izvođačima.



08. SHE BROUGHT ME GASOLINE

Nakon prošlogodišnjeg debut albuma, zagrebački americana/blues bend She Brought Me Gasoline je objavio prvi singl s novog studijskog albuma koji se očekuje u prvom mjesecu 2022. godine. Singl "Above the Regular Crowd" se tematski bavi averzijom prema onome u što današnje društvo izrasta. Kako tema i nalaže, She Brought Me Gasoline s prvim singlom dolaze vjerojatno u dosad najžešćem izdanju, negdje na tragu singla "Sometimes Trouble Comes" iz 2018. godine. Spot je snimljen u ,,Srebrnoj strijeli", nekadašnjem ponosu željeznice, a obilježen je dekadencijom i apokaliptičnom atmosferom.



09. ŠPURIJUS

Album se sastoji od 13 živopisnih pjesama sabijenih u 40 minuta, a većinski ih je napisao pjevač Domagoj Božinović, uz pomoć basista Ivice Božića, koji je radio glazbu na dvije stvari. Uz njih dvojicu, u bendu su još i gitarist Boris Tudor te bubnjar Ante Sabalić. Svi zajedno napravili su aranžmane pjesama, uz pomoć suradnika na snimanju.

https://bfan.link/isijas

Glazbena podloga je uglavnom punk rock, u rasponu između melodične inačice tog glazbenog pravca do nešto tvrđeg, bržeg i agresivnijeg pristupa, a pojavljuju se i poneke ska i reggae teme, koje su i inače bratski povezane s punkom. Iznimka se zove "Ignoriran", jedina stvar potpuno lišena tipične gitara/bas/bubanj podloge, odsvirana od Gorana Cetinića Koće samo uz pomoć klasične gitare i charanga uz pratnju Antićeve harmonike.

Većina pjesama dobila je začin u brojnim gostovanjima, ima tu i klavijatura, violina, brass sekcije, akustične gitare, klapskog višeglasja, čime se lako zaključuje da Špurijusu nije namjera biti zaglavljen u ustaljenom uniformiranom punk izrazu, koji teško prihvaća bilo kakvo farbanje garažnog zvuka elementima koji mu baš i nisu svojstveni, već svoj repertoar obogatiti svim raspoloživim instrumentima koji sjedaju na određenu pjesmu.

terapija // 08/12/2021

Share    

> njuz [last wanz]

cover: MATEJ KRAJNC ima novi singl o Horviju

MATEJ KRAJNC ima novi singl o Horviju "Horvi izzove Krajnca na trganje listkov s koledarja za leto 2024" u stilu - SUICIDE!

| 18/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: kolekcija Black Paintings Francisca Goye u audio formatu IO!

kolekcija Black Paintings Francisca Goye u audio formatu IO!

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover:

"Angel for the masses" novi spot dreDDup

| 17/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Rane" - nov singl i video benda Lelee

| 15/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: nova pjesma benda Kensington Lima zove se

nova pjesma benda Kensington Lima zove se "The Beat That Saved Our Lives".

| 15/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*