home > njuz > NOVA IZDANJA: Rodeo, Nina Bulatovix, Oridano Gypsy Jazz Trio, Nokti, Paper Tigers, Eco Trip, DreDDup, Abergaz, Livio Morosin.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Rodeo, Nina Bulatovix, Oridano Gypsy Jazz Trio, Nokti, Paper Tigers, Eco Trip, DreDDup, Abergaz, Livio Morosin.

01. RODEO

RODEO je u gradu! Novo indie rock ime na domaćoj sceni predstavlja se kroz prvi singl "Imperator" objavljen za diskografa Dostava Zvuka. Peteročlani bend poigrava se elementima jazza i progresije uz vješto nadmetanje sanjivog vokala i zaigranog ritma.

RODEO je indie rock bend čiji su članovi već ostavili traga na nezavisnoj domaćoj sceni u solo i drugim projektima, a čine ga Romana Pavliša (vokal), Dejan Halusek (bas gitara, gitara), Marko Kuhar (bubanj, perkusije), Luka Osrečak (gitara) i Hrvoje Štefanić (trombon).

"Imperator" osvaja nevjerojatnom lakoćom ulaska u podsvijest slušatelja, pjesma se razvija kroz spretno isprepletanje neočekivanih glazbenih elemenata, a nagovještaj zvuka benda unosi svježinu u moru već provjerenih glazbenih formula.



02. NINA BULATOVIX

Slovenski post-punk trio Nina Bulatovix objavio je 21.01. svoj treći album Zob za zob.



03. ORIDANO GYPSY JAZZ TRIO

Oridano Gypsy Jazz Trio u sastavu: Orjen Riđanović (solo gitara), Milivoj Majdak (ritam gitara) i Vjekoslav Crljen (kontrabas), snimili su novu epizodu zanimljivog projekta pod nazivom Park Sessions te uživo odsvirali dvije originalne skladbe Orjena Riđanovića - Swing King i The First Theme, koje u najboljem duhu predstavljaju moderni gypsy jazz.





Park Sessions je projekt akustičnih svirki, započet u parkovima 2013. godine (zbog kojih je i dobio naziv) a s vremenom se snimao na raznim lokacijama s ciljem da svaka od njih bude što originalnija od prethodne. Posljednji (Oridano Gypsy Jazz Trio) snimljen je u prostoru Sigma Audio Koncepta, u vlasništvu glazbenika i poduzetnika Daniela Modrića.

Autor cijelog projekta je mladi diplomirani snimatelj Pavle Kocanjer, koji je svoj prvi Park Session snimio sa svega 18 godina u Karlovcu, uz podršku ekipe Izvan Fokusa.

S vremenom se video format mijenjao te se danas sastoji od jednog statičnog kadra, pomno složenog, kako snimanje i montaža ne bi skretale pozornost sa same izvedbe.

Do sada je na YouTube kanalu Park Sessionsa objavljeno preko 140 video uradaka, a neki od izvođača koji su zabilježili svoje nastupe su: Mnogi Drugi, She Brought Me Gasoline, Fraktura Mozga, Nina Romić, Lu Jakelić, Maja Posavec, Čudnoređe itd.

04. NOKTI

Zagrebački noise rock bend Nokti su svoj prvi studijski album 'Cockschmerzen' objavili 14. siječnja 2021. putem austrijskog HauRuck! i američkog labela Crass Lips Records. Album je prethodno najavljen singlovima 'Gestatten Sie', 'Delta kvadrant' i 'Igrice'.



05. PPRTGRS (PAPER TIGERS)

Prvi EP benda pprtgrs, imena ''Into oblivion'' sastoji se od 4 pjesme koje su nastajale u periodu od 2017. godine a snimanje se odvijalo u dva navrata tijekom 2020. godine uz budno oko i uho Igora Klanfara koji je zaslužan za inžinjerski dio snimanja dok je mix i master pjesama sjajno izveo Mario Tomašković.

Kao i utjecaji samih članova benda I EP je protkan raznim žanrovima glazbe sa osnovom u punk-rocku. Kroz 4 pjesme na EP-u izviru utjecaji pop glazbe, metala, hardcore-a te se s tim na umu, bend ne izjašnjava u jednom od navedenih glazbenih pravaca već smatra svoju glazbu alternativnom.



06. ECO TRIP

Otkad je njihova prva "beba" Destiny station ugledala svjetlo dana, varaždinski band Eco Trip neumorno je radio na produkciji novog singla - Shipwreck.

Iz benda kažu kako im ovo vrijeme pogoduje i pomaže da se zapitaju, da preispitaju stanje u kojem se nalazimo, koje nije toliko sretno i zadovoljno. "Riječi pjesme polako plaču, utapaju se u vlastitim suzama, dok više ne možeš disati. Uzimamo toliko stvari zdravo za gotovo pa kad zbilja udari, postaje preteško. Taj se osjećaj znatno povećava kad su odnosi u pitanju. Nakon što se voda povuče, ipak zasja sunce, ali ti si ostao kao olupina broda u pijesku", rekao je Jurica Jagetić, autor teksta i glazbe.



07. DREDDUP

Izašao je novi studijski album novosadskog industrial rock benda dreDDup. Album nosi naziv 'Romance of Romans' i donosi 13 potpuno novih pesama. Reč o desetom albumu benda kome je Kovid pandemija zapravo ubrzala proces izlaska jer su članovi rešili da to vreme iskoriste radeći na muzici. Romance of Romans je u celosti produciran i sniman u novosadskom DURU studiju pod palicom frontmena i producenta Mihajla Obrenova dok su dodatna usnimavanja živih instrumenata urađena u rehearsal studijima Paklena Pomorandža i Euton. Prva dva singla sa ovog albuma javnost je već upoznala kao 'Designed to Die' i 'Wounded by Sound' u vidu dva spota. dreDDup su ovom prilikom ponovo hteli da eksperimentišu sa elektronskim žanrovima te su se tako upustili u ebm i synth vode malo više nego uobičajeno, zadržavši pride svoju agresivnost. Bend dreDDup sledeće godine slavi punih 25 godina aktivnog rada.



08. ABERGAZ

Nakon prvog poglavlja, objavljenog u rujnu 2020., saga se nastavljaja i stiže Sonyaphobia part 2 EP!

Najnoviji EP zagrebačke Abergaz, objavljen je na Bandcampu i na YouTube-u u ponedjeljak 11.1.2021., a uskoro dolazi i na Spotify, Deezer, iTunes, Apple Music, Google Music, TikTok, Instagram, Twitch, itd.

Šest minuta i 16 sekundi queercore trans femme fronted hardcore punk-a, u pet pjesama, redom naziva: "Documents", "Snowflake", "But wait, there is more!", "Dunning-Kruger Effect" i sa Bowie-stilom introm pjesma "Inner Place".



09. LIVIO MOROSIN

Nakon stanke duže od uobičajenih na valovima svih radijskih postaja te u bespućima interneta ponovo možemo slušati glas Livia Morosina. Za svojevrsni povratak jednog od najboljih autora na ovim prostorima dobar dio zasluga pripada i jednom novom sastavu "starog" imena - SOUR. SOUR čine iskusni glazbenici, znani po radu u brojnim pulskim sastavima (GUW, Gustafi, Deboto, Sake, Haze…) Arsen Pliško, Vedran Unukić i Andrej Barac. Oformljeni neposredno pred napad koronavirusa nisu na vrijeme našli stalnog pjevača, a materijal se gomilao pa su se odlučili na rad po principu "korak po korak, pjesma po pjesma, pjevač po pjevač". Upravo ta raznolikost, kako pjevača tako i materijala djeluje vrlo intrigantno, a vodilo se računa i da generacijski raspon bude širok koliko god je moguće.

Prva suradnja pokazuje zašto je Livio Morosin još uvijek jedan od najvećih istarskih autora. Livio u "Bobiju" vrlo precizno identificira ključna pitanja i secira današnjicu na onaj pravi, pjesnički način, kako sami rijetki mogu. Čovjek virusu u prkos. Još uvijek.

"E, moj Bobi" je snimljena u Radnoj sobi Pionir, uz veliku pomoć producenta Edija Cukerića i Branka Crnogorčića. Cijeli SOUR album očekuje se sljedeće godine u izdanju udruge Tondak.

terapija // 26/01/2021

Share    

> njuz [last wanz]

cover: MATEJ KRAJNC ima novi singl o Horviju

MATEJ KRAJNC ima novi singl o Horviju "Horvi izzove Krajnca na trganje listkov s koledarja za leto 2024" u stilu - SUICIDE!

| 18/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: kolekcija Black Paintings Francisca Goye u audio formatu IO!

kolekcija Black Paintings Francisca Goye u audio formatu IO!

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover:

"Angel for the masses" novi spot dreDDup

| 17/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Rane" - nov singl i video benda Lelee

| 15/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: nova pjesma benda Kensington Lima zove se

nova pjesma benda Kensington Lima zove se "The Beat That Saved Our Lives".

| 15/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*