home > njuz > NOVA IZDANJA: M.O.R.T., Mašinko, The Extraordinary Farm Art Ensemble, The Marshmallow Notebooks, Miki Radojević, Gjokica Zafirovski, Ned O'Millick Cooperative, King Ubu, Zvonimir Varga.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: M.O.R.T., Mašinko, The Extraordinary Farm Art Ensemble, The Marshmallow Notebooks, Miki Radojević, Gjokica Zafirovski, Ned O'Millick Cooperative, King Ubu, Zvonimir Varga.

01. M.O.R.T.

Grupa M.O.R.T. predstavila je videospot za novi singl "Good song about good stuff happening just around the corner".



"Otvorimo oči, budimo svjesni i opažajmo, nije baš sve što nam se servira i nudi baš uvijek i najbolje za naše najveće dobro i integritet naših duša. Jer da jest ljudska povijest bi bila prepuna ljubavi i cvijeća, a ne groblja i ratova. Volite se ljudožderi rek'o bi pokojni Toma Bebić. Pjesma je mali poklon benda M.O.R.T. planeti Zemlji za njen rođendan:) Draga Majko izdrži :*" - objavio je bend povodom premijere singla.

"Good song about good stuff happening just around the corner" je jedna od najkraćih pjesama benda, al s najdužim nazivom. Brza i žestoka našla je jednako brz i žestok spot. "Par dana prije unaprijed dogovorenog tajnog nastupa u Skateboard klubu Kolo u Domu mladih u Splitu 11. siječnja, javio nam se Rino Barbir koji nam je već snimao spot za "Olovne vojnike". Sve se izorganiziralo u jedan dan, dovukli smo opremu, skejteri su već tu bili, scenarij se radio na licu mjesta, pjesmu smo odabrali dan prije. Bila je nabrijana atmosfera, scenografija se mijenjala brzinom munje, publika je pristizala nasumično, nabrijavajući se za koncert te večeri. I onda je odjednom bilo gotovo, to je to, dovoljno kadrova. A mi se tek zagrijali" - prepričali su članovi benda.

Singl "Good song about good stuff happening just around the corner" nalazi se na prvom engleskom albumu M.O.R.T.-a naziva "Standing Runningman", objavljenog u rujnu prošle godine.

02. MAŠINKO

"Danas ću, sutra ću" novi je studijski album zagrebačke grupe Mašinko, jedne od najvoljenijih u novijoj povijesti domaćeg melodičnog punk rocka. Izdan za Dostavu Zvuka & Dirty Old Label, album je odraz mindseta i problema generacije uvučene u odrasli život u kojem još tinja neslomljiv mladenački duh.

"Danas ću, sutra ću" sadrži 12 pjesama nastalih u prekretničkom periodu u kući Mašinka. "Događale su nam se svadbe, rađala djeca, mijenjali poslovi, osnivale firme, selilo se u druge države i vraćalo iz njih. Šulc je proveo skoro godinu dana u Kini u ovom periodu, mi smo radili pjesme bez njega i slali mu snimke s probe, cijeli album je sniman u tri naleta u studiju..., dosad nismo nešto na taj način snimali", prepričava Andrija Ražnatović, gitarist benda. S novog izdanja odjekuju motivi sazrijevanja, životnih promjena, muško-ženskih odnosa, propuštenih prilika i nostalgije. Uz primjetne reference na pop kulturu, grčku mitologiju i povijesne likove, Mašinko ne bježe ni od tema politike, nepotizma, nezaposlenosti i emigracije.

"Album je drukčiji. Iako smo i dalje bučni i veseli, mnoge su pjesme prošarane dozom sjete prisutnijom nego do sad. To smo i dalje mi i to se čuje, možda malo umorniji, stariji, ne nužno pametniji, ali i dalje mi. Pjesme nemaju neku izraženu zajedničku temu, i dalje nas inspiriraju stvari koje su direktno oko nas, ali ovaj naš album je, unatoč kaosu u kojem smo ga snimali, jedna lijepa i konkretna cjelina."

ALBUM (YOUTUBE PLAYLIST):
https://www.youtube.com/playlist?list=PLZCNJMTlPf2XiGVpYi0JkDw6SeAf3K-B0

03. THE EXTRAORDINARY FARM ART ENSEMBLE

"Country Boy" i "Canvas For The Curious Mind" novi su singlovi kojima ovaj transkontinentalni sastav priprema javnost za album prvijenac "Texas". Oba singla od 24. travnja objavljena su na svim streaming platformama, a "Country Boy" dolazi s videospotom. Od dvije potencijalne lokacije na dvije strane svijeta, odluka je pala na Hrvatsku i spot je snimljen pod direktorskom palicom Pavla Kocanjera (Park Sessions), a u glavnoj ulozi je mladi student glume Petar Magdić, uz kojeg cameo pojavljivanje ima Ichabod, hrvatska polovica benda.

Glazba The Extraordinary Farm Art Ensemblea je eklektična mješavina country rocka, električnog bluesa i psihodeličnog rocka koju oni nazivaju cowboy psihodelijom. Ruralna i pastoralna estetika i tematika njihovih pjesama vuče uzore od početaka lizerginskog countrya i bendova poput The Byrds, The Association i Buffalo Springfield, sve do suvremenih predstavnika iste scene kao što su Beachwood Sparks i Mojave 3.
link na video:



https://www.youtube.com/watch?v=dlVuicpLexU

Ichabod (Bruno Šlat) mladi je karlovački kantautor koji je u listopadu objavio hvaljeni premijerni album "Volume 1: Psychedelic Chansons", a iza njega su brojni nastupi, od KSET-a do INmusic festivala. Christian Nicolescu 22-godišnji je australski glazbenik i producent iz Adelaida. Osnivač je i član bendova Paisley Windowpane i The Mors.

04. THE MARSHMALLOW NOTEBOOKS

Krapinski prakantautor Matija Habijanec objavio je i treći singl i spot s nadolazećeg Destruction LP-a, pjesmu Fridays. Matija ju je napisao, "producirao", otpjevao te odsvirao gitare, a tu su još i Oliver Kovač (bas), Vatroslav Miloš (bubanj, prateći vokali), Katarina Stamenkovska (violina) i Josip Visković (synth, glockenspiel).

Pjesmu su snimali Vedran Brlečić u Kozmu (!) i Hrvoje Nikšić u Kramasoniku, miksali su je Hrvoje Nikšić i Matija Habijanec, mastering je kao i obično napravio Andy Jackson (Tube Mastering), a spot Josip Visković. Empetrica se tradicionalno može preuzeti besplatno na themarshmallownotebooks.com.

Destruction LP bit će prvi The Marshmallow Notebooks album nakon eponimne ploče iz 2013. (LP, Noisy Night Records) koja je rasprodana, nakon čega je album reizdan (LP, Ill in the Head Records, 2016.) s jednom bonus pjesmom. Fridays je već treći singl i spot s nadolazeće ploče, nakon As If i Trust Me I Don't Know What I'm Doing.

Nova live postava benda u kojoj su osim Matije, Katarine i Viskija još i Karlo Cmrk (bas) i Antonio Hanžek (bubanj) je u sedmom mjesecu planirala napraviti turneju po Sloveniji i Italiji, no u međuvremenu se svijet promijenio pa nitko više ne zna što će se desiti, a što ne.



05. MIKI RADOJEVIĆ

Tekstopisac, pevač i gitarista benda Čovek bez sluha imao je potpuno drugačije planove za ovaj vikend. Bio bi to jedan od retkih vikenda u kome njegov bend ne nastupa, ali iz vrlo opravdanog razloga. Da zabrana okupljanja nije stupila na snagu, Miki bi u prvim sedmicama aprila odsvirao nekoliko zakazanih koncerata, uz par akustičnih svirki koje prate izdanje njegove knjige, sve do ovog vikenda, za kada je bila zakazana jedna drugačija vrsta okupljanja - svadba Mikija Radojevića.

Sticajem okolnosti, umesto da radi na pripremama za jednu pravu punk rock svadbu u krugu prijatelja, frontmen benda ČBS je prethodne dane proveo spremajući poslasticu za nešto širi krug prijatelja, tačnije za sve one koji prate njegov rad. U pitanju je naravno, pesma.

Na linku možete čuti Mikijevu pesmu "Vratiće se vrapci", inspirisanu trenutkom u kome se svi nalazimo i upotpunjenu video sadržajima Mikiju dragih osoba koji sa svima nama dele istu sudbinu otkazanih planova.

https://www.facebook.com/mickeysixpack/videos/10158596499419415/

06. GJOKICA ZAFIROVSKI

19-tog aprila je odsvirao solo akustični koncert da promoviram album "Vselena".



07. NED O'MILLICK COOPERATIVE

Nenad Milić poznatiji po radu u grupi Tito's Bojs izbacio je solo album u suradnji sa 32 muzičara iz cijelog svijeta. Neka od zvučnih imena su npr. Mike Watt (Iggy and The Stooges, Minuteman, Flipper itd.) Jamie Clarke (The Pogues, The Blaggers, Jamie Clarke's Perfect) Barry Phillips (Demob, The Rainsaints, autor amazon besteler knjige In The Search of Tito'S Punks), također ima i puno naših poznatih gostiju.



08. KING UBU

Zakazali su neke premijere, pa pogledajte:





09. ZVONIMIR VARGA

Zagrebački kantautor Zvonimir Varga predstavlja skladbu "Miris ljeta" koju je sam aranžirao te snimio u improviziranom kućnom studiju. Nova pjesma kojom uljepšava naše izolacije i karantene, nedoživljeno proljeće i pogled u nikad neizvjesnije ljeto, ne donosi miris tog ljeta na način kako bi brzopotezno sugerirao naslov - ne, Zvonimirov "Miris ljeta" glas je zrelog, sa svojim talentom posve pomirenog kantautora, "wish list" ispjevan glasom kojem ćete povjerovati na prvu, na potezu od melankolije do najzdravije verzije nade. Njemu potvrda da je duh živ i zdrav; nama više nego dobrodošla glazbena škrinjica za opetovana korištenja, do ljeta i dalje.



Spot je napravila Katarina Matas, koja je autorica fotografija snimljenih posljednjih godinu dana u Zagrebu i na Pelješcu. Nostalgični ugođaj odlično je dočaran poetičnim kadrovima detalja prirode. Jedinstven krajolik Pelješca dao je šarm Varginoj pjesmi, a zagrebački gradski motivi i notu romantike.

Pod okriljem diskografske kuće Spona, "Miris ljeta" je ujedno i drugi singl zagrebačkog kantautora ove godine. Zvonimir Varga se postupno i strpljivo, nenametljivo, pjesmu po pjesmu, album po album, prometnuo u glazbenu osobnost najbližu poziciji "dobre duše" kantautorske nam scene. U 10 godina koliko je prisutan, objavio je osam albuma, jednu kompilaciju, gotovo 20 singlova te knjigu poezije. U Hrvatskoj, regiji, a i šire, Varga je održao više od 250 koncerata, a u posljednje vrijeme najviše nastupa po zagrebačkim kaznionicama, domovima umirovljenika i knjižnicama. Tijekom krize zbog koronavirusa održava on-line koncerte.

terapija // 26/04/2020

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*