home > njuz > NOVA IZDANJA: Van Klokan Band, Zvonimir Varga, Pogonbgd, Bebe Na Vole, The Marshmallow Notebooks, Up N' Downs, Yal Aux Yeux, Harp Explosion, Sarah & The Romans.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Van Klokan Band, Zvonimir Varga, Pogonbgd, Bebe Na Vole, The Marshmallow Notebooks, Up N' Downs, Yal Aux Yeux, Harp Explosion, Sarah & The Romans.

01. VAN KLOKAN BAND - NOVI ALBUM!

"SCAT vol.1" je novi experimentalni album Van Klokan Banda koji donosi 6 zvukovnih kolaža čije su strukture određene bacanjem kocke.

Kolaži se baziraju na istih 8 kanala ispunjenih zvučnim fragmentima (npr. zvuk kišnog prometa u Zvonimirovoj ulici ili gitare preparirane šarafima), ali se međusobno razlikuju u načinima umiksavanja kanala u cjelinu.

Baš zbog toga, album funkcionira kao cjelina jer se neki fragmenti pojavljuju kroz različite kolaže.

Oni manje hrabri mogu poslušati samo jedan kolaž, ali koji: morat će odrediti bacanjem kocke.
Album je dostupan na bandcampu, a uz download (za džabe ili "name your price) dolazi i pdf s objašnjenjem metode nastanka albuma.



02. ZVONIMIR VARGA - NOVI SINGL I SPOT!

Zagrebački kantautor Zvonimir Varga predstavio je pjesmu 'Gradu ispod Sljemena' koja je ujedno njegov drugi singl koji je objavio ove godine. Varga potpisuje glazbu i tekst pjesme, dok je za aranžman i produkciju zadužen vrlo kreativni Jere Šešelja.

Talentirani kantautor koji je na sceni već deset godina s nostalgijom se prisjeća svojih mladenačkih dana i druženja s dragim prijateljima, koje je i ugostio u spotu, a uz koje je proživio najljepše dane adolescencije. Varga je energičnim vokalom i poetskom jednostavnošću izrazio svoju vječnu ljubav prema Zagrebu i opjevao himnu bezbrižnijim danima lutanja i 'nedodirljivosti'. Kantautor je u zrelim godinama svjestan da će ti trenuci u njegovom svijetu trajati zauvijek i baš zato ih je odlučio zauvijek zabilježiti kroz glazbu. Topli zvuk violine koju je majstorski odsvirao Dean Melki izvrsno se uklopio uz stihove o gradu čije sunčane obojene ulice čuvaju bezbroj priča i uspomena.

Ritam grada Zagreba dinamičnim kadrovima prikazao je mladi snimatelj Pavle Kocanjer te je uspješno istaknuo neke od njegovih najljepših lokacija posebno se fokusirajući na Gornji grad. Marina Uzelac također je sudjelovala u snimanju spota, dok je za back vokale, gitare, bas gitaru i bubnjeve bio zadužen Jere Šešelja s kojim Varga trenutno radi na novim pjesmama.



03. POGONBGD - NOVI SINGL I SPOT!

Beogradski punk/rock'n'roll bend Pogonbgd objavio je spot za najnoviji singl Armija.

Pesma je snimana i producirana u studiju Mašina 23, u Beogradu, tokom četvrtog i petog meseca ove godine. Veliku podršku i pomoć prilikom snimanja spota pružio je snimatelj Strahinja Pavlović.

Prožeta himničnom solažom i horskim pevanjem, surovo iskreno i energično, Armija govori o odupiranju nametnutim pravilima i iznalaženju načina da se, uprkos uobičajeno nepovoljnim okolnostima, ostane dosledan sebi.



Pogonbgd postoji od 2004. godine, ime benda je izgra reči, može se čitati kao Pogon bgd (bgd - Beograd) ili Pogo (punk ples/šutka) nbgd (Novi Beograd - deo grada iz kog potiču članovi benda). Na početku bend je svirao obrade domaćih i stranih punk klasika, da bi već tokom 2006. nastale prve autorske stvari. Prvi album U samoodbrani Pogon je objavio 2011. godine, odmah potom, 2012. objavljen je i drugi album Moji heroji. Bend je skrenuo pažnju na sebe iskrenim i jakim tekstovima i prepoznatljivom energijom na live nastupima. Početkom 2017. godine objavljen je treći album Pogonophobia, na kom je poseban gost bio legendarni bluz muzičar Dragoljub Crnčević Crnke. Svoju biografiju Pogonbgd je 2019. godine dodatno obogatio prvim singlom Armija.

04. BEBE NA VOLE - NOVI SPOT!

s uzbuđenjem Vas obavještavamo da je Adam Semijalac a.k.a. Bebè Na Volè ususret ovotjednom koncertu u KSETu izbacio spot za pjesmu "Free me" s hvaljenog albuma "Hate is a wonderful thing". Nakon spota za pjesmu "Community", snimljenog u Rijeci prošle godine, "Free me" koristi arhivske, filmske materijale iz kolekcije Westinghouse Works, 1904. Kolekciju čine kratki nijemi filmovi snimljeni 1904. u proizvodnim postrojenjima Westinghouse u Pittsburghu u Pennsylvaniji. Između ostalog, film prikazuje radnice i radnike u postrojenjima s početka prošlog stoljeća. U Westinghouse Electric Company 1888. je kao savjetnik kraće vrijeme bio zaposlen i Nikola Tesla.



05. THE MARSHMALLOW NOTEBOOKS - NOVI SINGL I SPOT!

Krapinski prakantautor Matija Habijanec aka The Marshmallow Notebooks objavio je prvu pjesmu s nadolazećeg Destruction LP-a. Matija je odsvirao gitare i otpjevao stihove, bubnjao je Vlado Mlady, bas je odsvirao Karlo Cmrk, violinu Katarina Stamenkovska, a klarinet Josip Visković. Pjesmu je snimio Hrvoje Nikšić u svom Kramasonik studiju, miksali su je Hrvoje Nikšić i Neven Marinac, a mastering je odradio popularni Andy Jackson. Na ostalim pjesmama s nadolazeće ploče sviraju još i Ana Franjić, Oliver Kovač, Vatroslav Miloš, Hrvoje Nikšić i drugi. As If video napravili su Teuta Vučajnk i Vedran Erceg, a empetrica se može preuzeti besplatno na themarshmallownotebooks.com. The Marshmallow Notebooks će u bendovskoj varijanti nastupiti na ovogodišnjem Tabor Film Festivalu.



06. UP N' DOWNS - NOVI SPOT!

Voleli bismo da znamo kako izgleda boja crvena kroz tvoje oči? Da li je ono prvo na šta pomisliš ljubav ili krv? Nažalost, svi smo mi od rodjenja obeleženi bipolarnim nagonom Erosa I Tanatosa (ljubavi I smrti). Znamo da volimo I mrzimo, ali udruženim snagama se kao razumna bića moramo izboriti za to da ljubav pobedi. Zato budi čovek pored mene bez obzira na to ko si I odakle si. Dovoljno je da si čovek. Singl pod nazivom ,,Pored mene'' izdala je slovenačka grupa UP N' DOWNS, I to na jeziku nekadašnje zemlje bratstva I jedinstva. Da granice ne smeju I ne mogu da odvoje stare Slovene, pokazuje upravo ova pesma. U projekat snimanja videospota uključili su svoje fanove, a ovde možete videti kako:



07. YAL AUX YEUX - NOVI SPOT!

Pjesma Ici ou là se nalazi na našem prvom albumu (Salutations du fond du monde) i plod je suradnje s Almom Abdagić iz Sarajeva. Pred vama je live verzija iste pjesme popraćena video materijalom koji je nastao tijekom nastupa za frankofonske dane u Splitu, Osijeku, Rijeci i Zagrebu, organiziranih od strane francuske alijanse u Hrvatskoj i naše izdavačke kuće Juda records iz Sinja. Ovo je ujedno i prilika da predstavimo našeg novog pjevača, bihaćkog Francuza, Mirzaha Piralića iz Toulona koji nam se pridružio u januaru ove godine. Materijal za drugi album je spreman, nestrpljivo čekamo jesen, novce od tetke iz Muća i ulazak u studio. Montažu spota je uradio Elvir Hadžić. En outre, je pense que l'abus de droit fiscal est à réduire.



08. HARP EXPLOSION - NOVI SINGL!

Nakon prošlogodišnjeg singla "Brand New Organ", Iggy se sa svojim one man bendom javlja i u ovoj godini singlom "We are among you". Novi Harp Explosion singl inspiriran je cultnim SF filmom They Live iz 1988. Glazbu, produkciju, dizajn, video i sve ostalo potpisuje kao i uvijek Igor Djeke dok zasluge za fotku sa omota singla idu Milanu Milutinoviću. Prva live izvedba novog singla dogodit će se na festivalu usne harmonike nazvanom TravellingHarps koji će se održati 11.6. u klubu Hard Place.



09. SARAH & THE ROMANS - NOVI SPOT!

Nakon dosadašnih objava video-glazbenih uradaka sa uspješnog albuma "First Date", Sarah & The Romans kao svojevrsnu ljetnu uvertiru predstavljaju njihov novi spot i to za pjesmu "New Chance".

Spot je sniman na lokacijama rimskih cesta Istre i istarskih vinograda, točnije vinograda vinarije Matijašić, što je rezultiralo savršenim spojem dobre glazbe, dobroga vina i prirode.

'Očaravajući detalji video spota podsjećaju nas kako svi mi i sve u prirodi ima i slijedi svoj ritam, dok nas tekst pjesme potiče na razmišljanje o izazovima koje nam donose životne odluke' - otkivaju nam članovi benda.

Sarah & The Romans autorski je bend koji se na pozornici sastoje od čak devet instrumenata. Zvuk ovog benda bazira se na srednjoeuropskom folku sa elementima bluegrass izričaja što je garancija za ples i zabavu na njihovim live nastupima. U isto se možete uvjeriti već 07. lipnja u Rijeci na nijovom koncertu u River pubu.

Pjesma "New Chance" snimljena je u suradnji sa riječkim sastavom RiverBlue a kako sve ovo zvuči i izgleda možete pogledati ovdje:

terapija // 03/06/2019

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*