home > njuz > NOVA IZDANJA: Crni dani CERN-a, dreDDup, Borna Šercar's Jazziana Croatica, Srki & Ivi, Dante ft General Woo & Matija Dedić, Artan Lili, Boa II, Editors.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Crni dani CERN-a, dreDDup, Borna Šercar's Jazziana Croatica, Srki & Ivi, Dante ft General Woo & Matija Dedić, Artan Lili, Boa II, Editors.

01. CRNI DANI CERN-a - NOVI SINGL I SPOT!

Bend Crni dani CERN-a osnovan je u Lukavcu (BiH) 2014. godine. Čine ga 6 članova različitih doba starosti, muzičkih orijentacija i afiniteta, ali sa zajedničkom strasti. CDC je do sada objavio EP "Prva čestica - Strast" za nezavisni label "Slušaj najglasnije", a aktuelni singl "Istinom" predstavlja dio materijala koji pripremamo za drugi album. Opisuje stanje uma u potrazi za suštinom. Istina je jedna. Ali su putevi do nje bezbrojni. Ono što je jednom ispravan, drugom je sulud način dosezanja slijepe stare mumije.



02. DREDDUP - NOVI SPOT, USKORO ALBUM!

Novosadski industrial rokeri dreDDup već uveliko najavljuju svoj novi, osmi po redu, album 'SOYUZ'. Album bi trebalo da izađe do kraja godine za engleskog izdavača. Bend će uskoro najaviti i sve ostale potrebne informacije o tome. 'Soyuz' sadrži 14 poptuno novih pesama a za sada je bio izbaćen već jedan singl sa spotom za pesmu 'The Last Dance'. Konačno nam stiže i drugi singl sa predstojećeg albuma. U pitanju je pesma 'CTRL ALT DEATH' za koju je i urađen ovaj polu animirani polu live'action spot. Autor spota je, kao i uvek, frontmen benda Mihajlo Obrenov. Bend planira da uradi još dva spota sa pesme sa albuma. Pored spota za 'Ctrl Alt Del', bend je objavio i imena pesama sa novog albuma a uskoro planiraju i objavu artwork-a.



03. BORNA ŠERCAR'S JAZZIANA CROATICA - NOVI SPOT, USKORO ALBUM!

Borna Šercar's Jazziana Croatica po prvi puta surađuje sa izdavačkom kućom NOTA BENE iz Zagreba i najavljuje izlazak albuma pod nazivom "Rise After Fall" na kojem se nalazi 9 novih skladbi inspiriranih hrvatskim folklorom.

U izvedbi glazbenika koji spadaju u sam vrh instrumentalista ovog trenutka na jazz sceni u Hrvatskoj:

Vojkan Jocic-sax
Hrvoje Galler-piano
Elvis Penava-guitar
Borna Sercar-drums&percussion

ovaj album povezuje moderan i kreativan Jazz sa hrvatskim folklorom u najširem smislu. Za vrhunsku snimku se pobrinuo naš proslavljeni Ante Gelo a izvrsnu glazbenu produkciju i mix potpisuje Zvonimir Dusper-Dus! Ima tu i rapskog kolača, jake sinjske bure, vještica s Kleka kao i Velebitskih visova itd. a sve zajedno odlično upakirano u vrlo kvalitetan, ali i iznimno slušljiv Jazz album!

Izdanje se od 25.10 može preslušavati na svim digitalnim svjetskim servisima uključivo i na Kineskom tržištu, dok krajem mjeseca stiže i CD izdanje koje čemo prezentirati početkom 11. mjeseca na koncertu u Jazz klubu Kontesa u Zagrebu.

Do tada poslušajte i pogledajte singl "Bura" s nadolazećeg izdanja za koji spot potpisuje redateljica Juliana Kucan uz interesantno gostovanje naše Josipe Lisac ovaj put isključivo u glumačkoj izvedbi.



04. SRKI & IVI - NOVI SPOT, USKORO ALBUM!

Uigrana i neumorna osječka ekipa predstavlja novi video spot sa uhodanim receptom - Chev Chelious, jedan od najaktivnijih osječkih producenata radio je glazbu, a GerilaFILM snimanje i video produkciju. Kadrovi spota su snimani na jadranskoj obali i osječkom aerodromu, a autori spota bave se klasičnom temom vlastitog glazbenog angažmana s porukom "Fura nas ljubav, a ne zvuk para!". Dečki ovom prilikom najavljuju album, koji će, kako kažu, vjerojatno izaći na proljeće. Provjerite ovaj dobar materijal!



05. DANTE - NOVI SPOT I SURADNJA, USKORO ALBUM!

Dante, General Woo i Matija Dedić, u novoj pjesmi i spotu spajaju hip-hop i jazz!

Nakon spotova za pjesmu "Za mene pleši" i "Vladar svemira" na kojoj mu se pridružio Mario Huljev te pjesme "Šta se Radi", Dante predstavlja četvrti video spot za pjesmu "Analogna Traka" na kojoj se kao gosti pojavljuju General Woo iz dvojca Tram 11 te jazz pijanist Matija Dedić.

Pjesma sa sjetom govori o vrijednostima i idealima ovog rap dvojca te tekstualno prikazuje, što je to za što se čovjek mora boriti i koje su niti vodilje koje ih vode kroz život.

Za pjesmu je snimljen i video spot za koji je bio odgovoran Mislav Petek. Spot je sniman u Jazz i cabaret klubu "Kontesa" i na ulicama grada, prateći priču ovog dvojca iz perspective čovjeka koji je preživio analogno doba o kojem pjesma i govori.



"Do suradnje je došlo u studiju, a spojio nas je zajednički producent. Ja sam u studio donio trake već prije snimljene sa Woom na mix pjesme, a Silver ju je pustio Matiji. Njemu se svidjela i odmah je odsvirao klavirske dionice. Jse nisam bunio i povratka na originalnu verziju više nije bilo.. Woo je svoje vokale snimao u studiju 136, tako da na kraju glazbu potpisuju Matija Dedić, Silvio Pasarić i Hrvoje Zakošek dok su za produkciju pjesme odgovorni Silvio Pasarić Silver i Hrvoje Zakošek Zaky". - izjavio je Dante.

Dante užurbano radi i na svom debi albumu koji bi iz vaših zvučnika trebao zasvirati uskoro.

06. ARTAN LILI - NOVI SINGL I SPOT!

Sloganom "Crnja i od repa, D.E.P.R.A." beogradski noise-poperi Artan Lili duhovito su najavili novi singl-spot u režiji mladog Danila Cekovića. D.E.P.R.A. je deveti po redu singl sa njihovog 2. albuma New deal. "Veoma nam se dopala atmosfera na Adi Bojani i zato smo odlučili da baš tamo ekranizujemo ovaj video spot" - ističe frontmen Bojan Slačala i dodaje - "Grupa će održati koncertnu promociju novog singla u Nišu 9. novembra 2018., u legendarnom klubu Feedback zajedno sa gostima, pančevačkim Buč Kesidijem, a potom ćemo nastaviti dalje širom regiona".



07. BOA II - NOVI SINGL, USKORO ALBUM!

"Srce puno kiše" novi je singl grupe Boa II kojom najavljuje svoj nadolazeći studijski album!

Pjesma je prvi put objavljena davne 1989. godine na albumu "Prvi val", a ovo je nova verzija pjesme za koju je ujedno zaslužna i nova postava benda.

"Nova postava benda udahnula je jedan novi život u ovaj materijal koji nam je odmah na prvu zvučao fantastično. Upravo zato smo odlučili pjesmu ponovo snimiti u novom, drugačijem aranžmanu" - izjavio je Mladen Puljiz.

Pjesma je snimana pod producentskom palicom Srđana Sekulovića Skansija u njegovom studiju, a za fenomenalan spot zaslužan je Dinko Šimac a.k.a. Dinkobraz Shimac.



08. EDITORS - NOVA PJESMA!

Britanska rock petorka Editors objavila je novi video spot za singl "Cold" ususret nastupu na Pozitivnom koncertu u petak 30. studenog.

promo girl // 24/10/2018

Share    

> njuz [last wanz]

cover: novosadski MRT ponovno aktivni!

novosadski MRT ponovno aktivni!

| 15/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.22 - THE SIIDS

Diskont TV no.22 - THE SIIDS

| 15/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: THOT realizirali

THOT realizirali "Hüzün", drugi singl s nadolazećeg albuma "DELTA"

| 14/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Kako zvuči Van Halenov

Kako zvuči Van Halenov "Jump" kad ga izvodi 30ak klinaca?

| 13/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Meštar" novi singl ST!LLNESS feat. Hram

| 11/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*