home > njuz > Nova izdanja - SOWAS, ZBOGOM BRUS LI, DEBELI PRECJEDNIK, ROGI, ONE POSSIBLE OPTION [OPO], DJEČAK IZ VODE

kontakt | search |

Nova izdanja - SOWAS, ZBOGOM BRUS LI, DEBELI PRECJEDNIK, ROGI, ONE POSSIBLE OPTION [OPO], DJEČAK IZ VODE

Sowas

Varaždinski electro/alternative bend Sowas izbacio je drugi singl sa nadolazečeg albuma "Golden Veil".



Nakon prvog singla "Hypnotized", bend Sowas je odlučio izbaciti još jedan singl u suradnji sa gostujućim vokalom Domagojem Ivankovićem pod nazivom "Before". Zanimljivost je da kompletnu produkciju svojih spotova rade sami članovi benda. Rezultat te suradnje možete pogledati na niže navedenom linku.
Kompletan album, pod nazivom "Golden Veil", možemo očekivati u listopadu ove godine, a članovi benda za tu priliku najavljuju turneju po regiji. Bend se trenutno priprema za nastup na glavnoj pozornici Špancirfesta koju će dijeliti sa Dub FX i Kirilom Džajkovskim 19.08. od 20:00

Facebook link benda: https://www.facebook.com/sowasofficial/

Sowas su:
Siniša Sović - gitara, bass
Luka Sović - sint, semplovi
Martina Friščić - vokal
Neven Stipčić - vokal
Oliver Potočnik - saksofon
Matija Burek - bubnjevi

Zbogom Brus Li

Novosadski bend "Zbogom Brus Li" objavio je spot za pesmu "Pevaju svi" koja je posvećena sportskom klubu Vojvodina.



Spot je snimljen na stadionu Karađorđe u Novom Sadu, kao i ispred grafita kod istočne tribine, gde je prikazana istorija kluba.

Snimanje pesme i spota su omogućili navijači Vojvodine "Firma 1989" i uprava FK Vojvodina. Video su snimili i upriličili produkcijske kuće "G2F design" i "Kuća Čuvarkuća".

Osim članova sastava "Zbogom Brus Li" na snimanju pesme, u novosadskom studiju "Alpha", su učestvovali frontmen "Killo Killo Bande" Vojislav Malešev, Nikola Banjac, Neven Radulović, Jovan "Špira" Obradović, Medja i "Firma 1989".

"I posle svega ostaće pesma, koju pevaju svi. I niko nikad saznati neće, da si u pesmi ti. I samo ti. Jedino ti. Vošo ljubavi!", pevaju svi u refrenu nove pesme.

Debeli Precjednik

Debeli Precjednik s novim videospotom objasnili - Subotom Kićo, nedjeljom Slabinac!



Osječki punk-rockeri Debeli Precjednik / Fat Prezident objavili su novi videospot/singl za pjesmu ''Subotom Kićo, nedjeljom Slabinac'', s kojim najavljuju i novo diskografsko izdanje. U jesen izlazi split album Debeli Precjednik / Mašinko u suradnji nezavisnih izdavača Moonlee Records i Dirty Old.

Debeli Precjednik su videospot snimili u vlastitoj režiji u prostorijama za probe te u družbi prijatelja/ica odnosno suboraca/ki u njihovim subotno-nedjeljnjim avanturama, koje su istovremeno i inspiracija za samu pjesmu. Subotom Kićo, nedjeljom Slabinac!

Rogi

Rogi je snimio spot za pjesmu "Ovaj momenat je sve"



BIOGRAFIJA
Rogi je pseudonim Igora Horozovića, muzičara iz Beograda.
Već dugi niz godina sarađuje sa različitim bendovima i umetnicima na raznorodnim projektima.
Dosadašnji rad
Tokom tog perioda izdao je 3 nezavisna izdanja na muzičkom portalu bandcamp.com:
* Causal (2013)
* Casual (2014)
* Démodé (2016)
https://therogi.bandcamp.com/

Danas
Nakon dugog eksperimentisanja i prikupljanja znanja u oblasti aranžiranja i produkcije, odlučuje se da izda pop album, sa tekstovima na maternjem jeziku. Kao i sva dosadašnja izdanja, produkciju i snimanje radi sam. Objavio je spotove za singlove "Idemo" i "Ovaj Momenat Je Sve" na albumu "U Međuvremenu" koji će biti izdat preko nezavisne izdavačke kuće Natenane Records, a biće dostupan za besplatan download i slušanje na stranici bandcamp.
Žanr

Rogi svoju muziku karakteriše kao "traljavi jazz pop" a lista uticaja je šarena, dugačka i nikad potpuna: RHCP, John Frusciante, Jason Mraz, Lisa Hannigan, The Smiths, Kanda Kodža i Nebojša, Raúl Midón, Chet Baker, Mac DeMarco, King Krule... itd.

One Possible Option

OPO (One Possible Option) je objavio novi single koji najavljuje nadolazeći (još uvijek neimenovani) album



Ovo je najveći projekt na kojem je bend do sada radio, i uloženo je jako puno truda u realizaciju

Music and lyrics written by OPO (One Possible Option)
© & ℗ 2016
http://onepossibleoption.com

OPO:
Deni Kasapović - Vocals
Zdravko ''Piggy'' Kasapović - Guitar
Edvin Nađ - Bass
Dejan ''Deva'' Adamović - Drums

Recorded by OPO
Produced and Mastered by Deni Kasapović

Dječak iz Vode

Car Trojan II. - prvi najavni singl 9. albuma radnog naslova "Iz prve ruke o drugima", Dječaka iz Vodebit će objavljen krajem ljeta.



U ovoj pjesmi autor je inspiriran pričom o caru Trojanu, koji se u različitim verzijama i varijacijama u imenu pojavljuje od slavenske mitologije do rimske povijesti, što najavljuje i jednu od nekoliko tematskih niti vodilja novoga albuma - onu koja se oslanja na inspiraciju povijesnim, literarnim ili mitološkim ličnostima i njihovim životnim putevima, a koji se u svijesti ovog glazbenika isprepliću s asocijacijama na današnje doba ili pak nedavnu prošlost ovih prostora.

Napisana u maniri razgovora s "višim Ja", koje je pak sazdano od raznovrsnih citata i paracitata, Edin Džambić ovaj put napušta monološku, autonomnu poziciju komentatora i kroničara svojeg vremena, te se upušta u komunikaciju s drugim tekstovima, od književnih, filozofskih do religioznih. Pjesme prerastaju u dijaloško propitivanje - kako drugih i svijeta oko sebe, tako i samoga sebe. Različiti svjetovi i vremena se miješaju, a ideologije i nazori stapaju u jedinstvene slike, te će novi album biti jedan veliki metatekst o ljudskom postojanju: onom današnjem, ali i svevremenskom bivanju.

U tekstualnom dijelu autor stilski zadržava svoju specifičnu pjesničku slikovitost temeljenu na asocijativnom nizanju "kadrova" te, s druge strane, sklonost fabulaciji, dok u glazbenome nastavlja glazbenu dekonstrukciju, nadograđujujući je na kompleksniji način od dosadašnjeg.

terapija // 17/08/2016

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*