home > njuz > Nova izdanja - TOMISLAV GOLUBAN & NEBOJŠA BUHIN, PSIHOMODO POP, POČINITELJI, MANGROOVE, ELEVEN

kontakt | search |

Nova izdanja - TOMISLAV GOLUBAN & NEBOJŠA BUHIN, PSIHOMODO POP, POČINITELJI, MANGROOVE, ELEVEN

Tomislav Goluban & Nebojša Buhin

Naši poznati blues glazbenici Tomislav Goluban i Nebojša Buhin objavili su videospot aktualnog singla "St. Martin". Veseli animirani spot, prvi kojeg je režirao mladi animator Sandro Toth, prikazuje brojne zanimljivosti koje se blueserima mogu dogoditi u Bjelovaru i njegovoj okolici, a neke od njih su bijeg iz zatvora i bliski susreti četvrte vrste s pozitivnim završetkom. Singl "St. Martin" je kompozicija Tomislava Golubana i Nebojše Buhina, koji potpisuju i glazbenu produkciju, a za miks je zaslužan Mladen Malek.



"Zahvaljujem dvojici renomiranih i nagrađivanih glazbenika, što su mi pružili šansu da debitiram svojim radom i prikažem se javnosti ovim animiranim spotom." - Sandro Toth
"Ideja za pjesmu St.Martin je nastala prije dvije godine na dan Svetog Martina, popularno "Martinje", kad smo se Nebojša i ja automobilom vozili na glazbenu edukaciju u okolicu Samobora te na tonskoj probi čačkali po melodiji koju nikada prije nismo izvodili niti vježbali. Glavna tema te improvizacije pretočena je u pjesmu St. Martin, koja je ime dobila po datumu njenog nastanka. Pošto je ovo najbrža pjesma na albumu "For a Friend & Brother", koja odražava nadu i vjeru, odlučili smo ju popratiti videospotom koji je animirao mladi bjelovarski autor Sandro Toth, čijim smo radom iznimno zadovoljni." - Tomislav Goluban

Psihomodo Pop

Psihomodo Pop objavio je LP format albuma ''Čiribu čiriba''. Vinil izdanje albuma koji je nagrađen Porinom za najbolji rock album donosi bonus pjesmu ''Grički izotop'' koja se ne nalazi na regularnom izdanju objavljenom prije 18 mjeseci. Šarenu naslovnicu oslikao je Davor Gobac!
[  ]

Tim su povodom članovi Psihomodo Popa najavili nadolazeći Unpljugd koncert u Gavelli 4.12.2015.! To će biti svojevrsni povratak u prošlost jer su na istom mjestu 1995. započeli legendarnu turneju po kazališnim daskama na kojoj je svaki koncert bio rasprodan.

Počinitelji



Počinitelji su krajem prošle godine objavili album provokativne naslovnice "Prsti u medu".

S njega su predstavili već sedam singlova, a osma pjesma se nalazi upravo pred vama!

Nova pjesma Počinitelja nosi naziv ''Želim da me boli'' i glazbeno se oslanja na blues-rock dok tekst mazohistički progovara o ljubomori.

Redatelj spota je Saša Jungić.

Ako ih još niste upoznali, Počinitelji su Robert Međurečan (vokal), Damir Malnar (gitara, prateći vokal), Renato Međurečan (gitara, prateći vokal), Robert Kamenečki (bas) i Duško Žutić (bubnjevi).

Autor glazbe i tekstova na albumu "Prsti u medu" je Damir Malnar koji je uz Žana Jakopača bio zadužen i za aranžmane.
Jakopač je ujedno i producent albuma.

Mangroove

Grupa Mangroove najavljuje treći studijski album čiji je izlazak planiran krajem listopada u izdanju Dancing Beara. Nakon uspješnih singlova 'Sami', 'Ljubavna' i 'Nije da me ne voliš' predstavljaju spot za aktualni singl 'Pokušaj' koji su snimili u suradnji s legendarnim glazbenikom Dadom Topićem, a pridružuje im se i svjetski priznati saksofonist Igor Geržina.
Novim singlom zagrebački Mangroove razotkrio se na sasvim nov način i predstavio pomalo neuobičajenu pop blues pjesmu koja osvaja top liste i radijske urednike, a odmah po objavi ušla je i na HR TOP 40 najemitiranijih domaćih singlova.



Na aktualnom singlu 'Pokušaj' se uz Dadu Topića i Igora Geržinu pojavljuje još nekoliko sjajnih glazbenika pa tako treba svakako spomenuti Janka Novoselića na bubnjevima i Zvonimira Šestaka za kontrabasom te čaroliju hammonda koju nam je podario Viktor Lipić.
Spot za pjesmu 'Pokušaj' je sniman u plesnom centru Andrea's Room pod redateljskom palicom Gorana Kovačića. Željka je plijenila pažnju u neobičnoj haljini dizajnerice Alene Orović, a za šminku je odgovorna vizažistica Irena Erceg. U spotu se pojavljuje i žongler Davor Peršić.
Na snimanju spota je bilo vrlo zabavno i opušteno, a Dado Topić i Igor Geržina, osim što su legendarni glazbenici, vrlo su normalni i dragi ljudi. Dado je bio opušten iako je i sam priznao da nije u životu snimao puno spotova, a otkrio mi je i da bi, osim sa mnom, rado snimio i duet s Lady Gagom - uz osmijeh je rekla Željka Veverec nakon snimanja.

Eleven

Šabački alt.rock sastav ELEVEN ekranizovao je numeru "Veruj" koja dolazi sa aktuelnog EP-a "Randevu" objavljenog posredstvom Lampshade Media.



Produkciju EP-a potpisuje Igor Pauk dok su se za spot pobrinuli Vladimir Simić, Đorđe Marković, Igor Vuković, Nikola Mrdalj i Aleksandar Karaulić. EP "Randevu" u celosti možete preslušati preko Deezer stream servisa.

promo guy // 26/10/2015

Share    

> njuz [last wanz]

cover: MATEJ KRAJNC ima novi singl o Horviju

MATEJ KRAJNC ima novi singl o Horviju "Horvi izzove Krajnca na trganje listkov s koledarja za leto 2024" u stilu - SUICIDE!

| 18/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: kolekcija Black Paintings Francisca Goye u audio formatu IO!

kolekcija Black Paintings Francisca Goye u audio formatu IO!

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover:

"Angel for the masses" novi spot dreDDup

| 17/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Rane" - nov singl i video benda Lelee

| 15/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: nova pjesma benda Kensington Lima zove se

nova pjesma benda Kensington Lima zove se "The Beat That Saved Our Lives".

| 15/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*