home > njuz > Muzički salon SC najavljuje program do kraja sezone

kontakt | search |

Muzički salon SC najavljuje program do kraja sezone

Pod novim umjetničkim vodstvom mlade muzikologinje Davorke Begović Muzički salon nastavlja sa zanimljivim glazbenim programom koji uključuje ne samo koncerte, nego i glazbene radionice, rezidencije i glazbeno-scenske projekte. Eksperimentalni jazz, audiovizualni projekti, glazbene instalacije, future jazz, suvremena glazba, post rock, inovacije na području glazbenih instrumenata, istraživanja u zvuku, multiinstrumentalisti, dub, punk, rock, electro, ... sve su to pojmovi koji se vezuju uz predstojeći glazbeni program Kulture promjene SC-a. Pa krenimo redom...

Ožujak u Studentskom centru donosi nastup relativno novog eksperimentalnog folk jazz kvinteta The Unleashed Bop Force u polukružnoj dvorani Teatra &TD. Na inicijativu jazz gitarista Vanje Kevrešana okupljena je petorica sjajnih glazbenika, mahom školovanih na Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu: osim Vanje Kevrešana tu su bubnjar Anđelko Stupar, saksofonisti Vojkan Jocić i Grgur Savić te kontrabasist Petar Bazdanović, a u &TD-u će nastupiti 15. ožujka s početkom u 21,30h.
[ High Places @ 11. Žedno uho, Teatar &TD, 26.04.2010. ]

High Places @ 11. Žedno uho, Teatar &TD, 26.04.2010.   © ulysea

16. ožujka u veliku se dvoranu Teatra &TD vraća izniman video umjetnik Bruce McClure, koji je nastupio na 6. Internacionalnom festivalu eksperimentalnog filma i videa 25fps u rujnu 2010. godine, a ovoga puta nastup realiziramo u suradnji s Multimedijalnim institutom MaMa.

Nakon radionice Henninga Frimanna i D. B. Indoša tijekom koje će polaznici od 19 do 24. ožujka graditi zvučnu skulpturu te zajednički raditi na improvizacijskoj nadogradnji strukturirane zvučne instalacije slijedi nastup americana benda Rebel Star u specijalnom izdanju. Tri godine nakon premijernog nastupa u Teatru &TD, Rebel Star se vraćaju u Zagreb održati samostalan koncert na istom mjestu 24. ožujka. Milan Glavaški i Atila Prikler sada nastupaju kao duo koji na inventivan način spaja prastare gitare, klavijature i bubanj s modernom produkcijom i energičnom svirkom. Americana je i dalje osnova zvuka Rebel Stara, ali ovoga je puta začinjena jedinstvenom interpretacijom bluesa i folka.
[ Rebel Star @ Polukružna Teatar &TD, 21/03/2009 ]

Rebel Star @ Polukružna Teatar &TD, 21/03/2009   © Pedja

U travnju na Live Electronic Actu Muzički će salon ugostiti dva domaća future/space/electro jazz kolektiva, a osim pojedinačnih setova bendovi Chui i
Capisconne Electro Unity odsvirat će i zajednički set, 12. travnja u polukružnoj dvorani Teatra &TD.

Krajem mjeseca počinje i prva rezidencija Muzičkog salona, a umjetnica koja dolazi na rezidenciju je mlada nizozemska skladateljica, glazbenica i likovna umjetnica Dyane Donck koja će raditi na novim glazbenim i multimedijalnim materijalima s nekoliko hrvatskih također mladih izvođača. Tako ćemo 7. svibnja imati priliku slušati i gledati prvu prezentaciju rezidencije, također u polukružnoj dvorani &TD-a.

Svibanj će po broju programa definitivno biti "glazbeni" mjesec u Studentskom centru. Prvi je koncert zakazan već za 02. svibnja, a novi glazbeni materijal zagreb jazz portraita u obradi skladatelja Dubravka Palanovića predstavit će zajednički acoustic project & zagreb jazz portrait.
[ The Ascent of Everest ]

The Ascent of Everest

Nakon spomenute prezentacije rezidencije Dyane Donck, 12. svibnja slijedi koncert iznimnog kvarteta KLANG kojeg čine mlade udaraljkašice Anita Primorac i Kaja Farszky, te pijanistice Ana Lucić i Vlatka Peko, a na programu će biti mahom djela suvremenih hrvatskih skladatelja. Kvartet KLANG definitivno je među najperspektivnijim mladim ansamblima koji se bave suvremenom glazbom u Hrvatskoj, a svoju su virtuoznost i muzikalnost ove glazbenice pokazale na vrlo uspješnim koncertima u Bjelovaru, Osoru, Opatiji, Hrvatskom glazbenom zavodu, kao i pobjedom na međunarodnom natjecanju "Ferdo Livadić" u Samoboru 2010. godine.

Nakon domaćih glazbenika Muzički salon će ugostiti američki eksperimentalni post rock bend The Ascent of Everest (14.05.) te dva dana kasnije i inovatore glazbenih instrumenata s nedavno zabilježenim međunarodnim uspjehom: umjetnički dvojac Lightune.G svojom je luminoakustičkom kompozicijom Lighterature Reading osvojio treću nagradu na međunarodnom natjecanju inovatora glazbenih instrumenata na Georgia Tech Centre for Music Technology u Atlanti. Lighterature Reading se temelji na konverziji svjetla iz svjetlosnih objekata u tonske slike korištenjem fotoelektričnog efekta u solarnim panelima, a osim večernjeg nastupa u velikoj dvorani Teatra &TD Lightune.G će nastupiti istoga dana i u podne na terasi Kluba SC, koristeći sunčevu svjetlost za generiranje zvučnog materijala.
[ Lightune.G ]

Lightune.G

Slijedi nastup francusko-švicarsko-slovenskog kvarteta i promocija CD-a kojeg su nedavno objavili za slovenski label l'innomable, specijaliziran za istraživanja u zvuku i eksperimentalne projekte, a kvartet čine Michel Doneda (saksofon), Tomaž Grom (kontrabas), Jonas Kocher (harmonika) i Tao V. Sambolec (laptop).

Za kraj svibnja u atrij Teatra &TD se nakon dvije godine vraća sjajan dub/reggae/post rock/punk trio iz Brooklyna Dub Trio (22.05. realizirano u suradnji s Dirty Old Empire) () te eksperimentalni electro pop duo High Places (01.06.).
[ Dub Trio ]

Dub Trio

And last, but not least, po prvi puta u Hrvatsku dolazi jedan od najznačajnijih svjetskih saksofonskih ansambala današnjice: Amstel Quartet! "The most colourful saxophone quartet in the world, that is the Amstel Quartet. ... Technical limitations do not exist and musical boundaries are only there to be crossed." (Paul Janssen). Nagrađivani saksofonisti Remco Jak, Olivier Sliepen, Bas Apswoude i Ties Mellema nastupit će 2. lipnja u velikoj dvorani Teatra &TD na zajedničkom koncertu s hrvatskim saksofonskim kvartetom New Sax Quartet, s kojima će, osim pojedinačnih nastupa, praizvesti i kompoziciju Gordana Tudora za saksofonski oktet.
[ Amstel Quartet ]

Amstel Quartet   © Maarten van Rossem

Glazbenu sezonu Kultura promjene neće zatvoriti već 01. lipnja, ali nekoliko će koncerata za sada ostati iznenađenje. A do tada sve informacije možete pratiti na www.sczg.unizg.hr te na facebook stranici Muzičkog salona.

promo girl // 12/03/2012

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*