home > najawa > RADOST! + TI, JA I MOJA MAMA @ Močvara, 14/12/2017

kontakt | search |

RADOST! + TI, JA I MOJA MAMA @ Močvara, 14/12/2017

Najavljujemo Valentinovo dva mjeseca prije Valentinova!! Da, dobro ste čuli!

Llubav, baršunasti aranžmani, radost, valovi, autistične improvizacije, i neočekivane kombinacije samo su mali dio onoga što nam ova dva sjajna benda pripremaju za ovu kasnojesensku večer. Na zadnjoj Začaranoj večeri ove godine ugostit ćemo dva prijateljska benda, Radost! & Ti, ja i moja mama. Upoznajmo ih:

RADOST! (Zagreb)
Web: Facebook stranica

Radost! je zagrebački free rock sastav aktivan na sceni nešto više od 10 godina. Do danas su objavili 5 studijskih i jedan živi album, od čega posljednja dva u 2017. godini - od kritike zapaženi "U zoni" (s gostovanjima Branimira Norca, Ivana Ščapeca, Nine Romić, Zvonke Obajdin, Ivane Dragičević i Hrvoja NIkšića) te upravo izašli album s glazbom iz predstave Zlatna medalja Vesne Mačković. Bili su dio kompilacija "Šta treba maloj deci" (Kornet, 2007.) i "Bistro na rubu šume vol. 1" (samizdat 2013.), dok su članovi sastava djelovali i kroz druge bendove i surađivali s nizom drugih glazbenih izvođača i umjetnika iz regije (Vlasta Popić, Seine, U pol' 9 kod Sabe, Ivan Tobić, Ilegalni poslastičari, Radio Xanax, Krš, Činč, Vladimir Protić, Škart, Undergrad, Miki Solus, Bor). Radost svira u klasičnoj rock postavi (dvije gitare, bas, bubnjevi) i u svom studiju Radost! snima kolektivne improvizacije (metoda preuzeta od kraut rocka) koje kasnije oblikuju u pjesme.

Bend se bavi istraživanjem zvuka i ritma, te propitivanjem ljudskih odnosa - veze onih koji nešto izvode i onih koji to (ne) gledaju i (ne) slušaju, i koje to (ne) zanima. Stil benda naslanja se na dekonstrukciju rocka po uzoru na utjecajna imena rock avangarde (Buldožer, Miladojka Youneed, The Residents, Captain Beefheart and His Magic Band, Frank Zappa, Pere Ubu, The Fall, Faust, Can, proto industrial). Nastup u Močvari donijet će, kako to kaže sam bend, "autistične improvizacije u baršunastim aranžmanima", zajedno s naracijom s temama smrti, užasa, humora, sporta i obitelji, kao i neke, gotovo normalne, prethodno snimljene pjesme. Na koncertu je moguće gostovanje nekog od prethodnih ili budućih suradnika, ali to se ne može sa sigurnošću potvrditi. Na koncertu bi se moglo dogoditi bilo što, a najvjerojatnije i hoće.



TI, JA I MOJA MAMA (Zagreb)
Web: Facebook stranica

"Ima nešto jako meditativno u ovome, neka prirodna dinamika koja me ljulja i tješi. Postigle ste nešto neobično i dragocjeno: iako su teme naizgled depresivne, a muzika melankolična, sve skupa ima neki sjaj, jasnu crtu radosti, neiskazane i prigušene, ali jako prisutne. Stvari su odlično aranžirane, zvuk je točan, odgovara pjesmama, gitaristica je izvrsna. U tekstovima sam se našao do kraja, to je valjda generacijski, ali mislim da su dovoljno otvoreni i univerzalni za bilo koga. Izvrsno, bravo!"

Ove riječi za prvo izdanje napisao im je pokojni Ante Perković i to je možda i najtočniji i najdirektniji opis glazbe koju stvaraju. Ovaj alternativni pop bend je osnovan u Zagrebu 2015. godine, a kreativnu okosnicu čine klavijaturistica Ana Opalić i gitaristica Sandra Sobočanec. Uz njih tu su pjevačica Martina Zvonić (U pol' 9 kod Sabe), basistica Helena Ernoić i Berko Muratović (Jinx) na bubnjevima. Debitirali su EP-em "Gurni me u valove" objavljenim prošle godine, a za travanj 2018. najavljuju i album pod nazivom "Teška kao dno".

promo girl // 14/12/2017


PS: Začarana Močvara projekt je koji nastavlja tradiciju organiziranja koncerata intimnijeg ugođaja, pod umjetničkim vodstvom Nine Romić. Program je realiziran uz potporu HDS ZAMP-a.

PPS: Upad 30 kn!
Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*