home > portret > Combichrist - Furiozni industrial razbijači ponovno u Zagrebu!!!

kontakt | search |

Combichrist - Furiozni industrial razbijači ponovno u Zagrebu!!!

Jedan od najenergičnijih sastava današnjice ponovno dolazi u Zagreb, i to u subotu 15.11.2014. u popularnu Tvornicu Kulture. Nakon što su razorili jarunski Aquarius, pokorili Arenu Zagreb s Rammsteinom i opustošili bivši Boogaloo, zagrebačka publika spremna je za još jednu dozu moćnih dubokih tonova.

Kako iza većine današnjih pop zvijezda stoje skandinavski producenti, ne treba čuditi da Combichrist svoje korijene vuče iz Norveške. Upravo su u gradu Fredrikstadtu udareni temelji za bend koji će kasnije obilježiti cijelu jednu underground epohu i naglavačke izokrenuti scenu koja spaja dark electro, industrial i srodne alternativne izričaje. Selidbom u američku Atlantu, Andy LaPlegua (pravim imenom Ole Anders Olsen) počinje transformaciju one man projekta u nezaustavljivo čudovište koje će nekoliko godina kasnije nastupati ispred desetina tisuća ljudi.
Iako je svoju glazbenu karijeru započeo projektima koji su glazbeno bili kudikamo "mekši", poput primjerice benda Icon Of Coil, glazbeni obrazac Combichrista ne čudi ako u obzir uzmemo sudjelovanje u sastavima kao što su Panzer AG, Scandy i Scandinavian Cock.



Prvotno započet kao aggrotech projekt, zvuk Combichrista je s vremenom evoluirao, iako i dan danas bazu čine razorni zvučni napadi koji sve fanove tjeraju na beskompromisno partijanje. Od utjecaja techno, industrial pa čak i metal glazbe, zvuk koji bend danas prezentira zanimljiv je crossover stil koji privlači publiku iz najrazličitijih mogućih glazbenih pravaca. Tome u prilog idu i brojne kolaboracije, od kojih svakako treba izdvojiti nekoliko autorskih soundtrackova za različite hollywoodske filmove, ali i suradnje s raznim sastavima i glazbenicima poput legendardnog Wesa Borlanda iz Limp Bizkita.

Sedam izdanih albuma od 2003. godine do danas dovoljno govori o snazi samog benda. Osim hitova poput "Get Your Body Beat", "Blut Royale", "Sent To Destroy", "Throat Full Of Glass", ili najnovije uspješnice "Maggots At The Party", glavnu snagu Combichrista čine nastupi uživo koji doslovno metu sve pred sobom.

2009. označila je prvo gostovanje ovih industiral terorista u Hrvatskoj, a ova nastup danas se smatra jednim od najbombastičnijih koncerata u povijesti kultnog jarunskog kluba Aquarius. Sonični udari proizvedeni tog proljeća predstavljali su nagovještaj nečeg posve većeg i polagano skretanje u mainstream vode.



Već sljedeće godine, Combichrist se ponovno vraća u Hrvatsku koju je tada obuhvatila jedna od najeksponiranijih i zanimljivijih turneja 2010. godine - one sa njemačkim gigatnom Rammsteinom. Osobno odabran od strane članova ove kultne berlinske skupine, Combichrist je pokorio sve značajnije arene u Europi i Sjedinjenim Američkim Državama, pritom održavši koncerte ispred više stotina tisuća ljudi. Upravo na prvom zagrebačkom gostovanju Rammsteina, Combichrist razvaljuje velebnu Arenu Zagreb i potvrđuje svoj status.
Godinu kasnije dečki razvaljuje bivši klub Boogaloo, i ispred kudikamo većeg broja fanova cementiraju neraskidivu vezu s hrvatskom publikom koja još jednom velikim entuzijazmom nagrađuje trud ovih istinskih showmana i proglašava nastup jednim od ponajboljih klupskih koncerata 2011. godine. Combichrist nije samo jednoznačnica za spektakularne nastupe uživo, već označava pravi superstar način života prepunog seksa, alkohola i razuzdanog nemoralnog ponašanja.Combichrist nije samo jednoznačnica za spektakularne nastupe uživo, već označava pravi superstar način života prepunog seksa, alkohola i razuzdanog nemoralnog ponašanja.

Upravo u periodu 2011.-2012. zloglasna američka porn revenge stranica "Is Anyone Up?" objavljuje niz provokativnih slika razgolićenih članova Combichrista prilikom različitih orgija koje su se uglavnom odvijale tijekom turneja u busevima i sličnim pratećim lokacijama. Nije zgorega napomenuti da su upravo ovakvi i još mnogi slični slučajevi dodatno potvrdili činjenicu o kontroverznom životu divljih partijanera koji doslovce žive sve ono o čemu njihove pjesme govore, čineći ih autentičnim američkim showbiz fenomenom.



Diskografija:

2003 The Joy of Gunz
2005 Everybody Hates You
2007 What the Fuck is Wrong With You People?
2009 Today We Are All Demons
2010 Making Monsters
2013 No Redemption (Official DmC: Devil May Cry Soundtrack)
2014 We Love You
[  ]

Kako god zaključili ovu priču, evidentno je da se Combichrist i Zagreb definitivno vole te, u tom pogledu, možemo zaključiti da sve potencijalne posjetitelje Tvornice Kulture očekuje još jedan nezaboravan spektakl.

Iako su Combichrist glavne zvijezde večeri, kao predgrupa nastupa američka elektronska atrakcija William Control, osnovana u Seattleu od strane producenta Williama Francisa.
Za after party zadužene su poznate snage domaćih Pure Electro (END, Redlilly) i Camera Obscura (s(k)elector TRASHINGTON, Kalle) DJ timova koje će upotpuniti nadolazeći subotnji koncert.

Cijena ulaznice za ovaj spektakl iznose 145 kuna, a moguće ih je kupiti na sljedećim pretprodajnim mjestima u Zagrebu - Octopus Studio (Gundulićeva 37), Dallas Music Shop (Tkalčićeva 7), Dancing Bear Shop (Gundulićeva 7), Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13). Grad Zagreb nije jedino pretprodajno mjesto, budući da riječki Dallas Music Shop (Splitska 2a) također prodaje ulaznice, dok sve zainteresirane stranke izvan navedenih gradova karte mogu naručiti putem adrese tickets@catalystinfection.com.

terapija // 05/11/2014

Share    

> portret [last wanz]

cover: THE CURE: Finalni zvuk

THE CURE: Finalni zvuk

| 25/10/2022 | veda |

>> opširnije


cover: BRYAN ADAMS: Nepopravljivi romantičar (2004.-2017.)

BRYAN ADAMS: Nepopravljivi romantičar (2004.-2017.)

| 08/10/2017 | veda |

>> opširnije


cover: MORRISSEY - Da li ste znali…

MORRISSEY - Da li ste znali…

| 28/09/2015 | pedja |

>> opširnije


cover: Combichrist - Furiozni industrial razbijači ponovno u Zagrebu!!!

Combichrist - Furiozni industrial razbijači ponovno u Zagrebu!!!

| 05/11/2014 | terapija |

>> opširnije


cover: Mark Lanegan - portretić

Mark Lanegan - portretić

| 15/10/2012 | edi |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*