home > njuz > NOVA IZDANJA: Kiril Djaikovski, Odvojena stvarnost, Radost! & Mario Kovač, ZAYN, Artan Lili, Autopark.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Kiril Djaikovski, Odvojena stvarnost, Radost! & Mario Kovač, ZAYN, Artan Lili, Autopark.

01. KIRIL DJAIKOVSKI - NOVI SINGL!

Makedonski kompozitor i producent Kiril Djaikovski nakon duže diskografske pauze vraća se singlom "REMINDER" koji je premijerno predstavljen danas.

"Reminder" je snimljen u suradnji sa reggae kantautorom Davidom Lionom, koji je ujedno i novi
član Kirilovog koncertnog benda te će nastupati kao gostujući vokal na sljedećoj turneji.



Mješajući elektroniku s tradicionalnim makedonskim i balkanskim zvukom, Kiril Džajkovski, je postao jedan od najprepoznatljivijih balkanskih umjetnika i začetnik Balkan Beata, glazbenog pokreta i indentiteta koji su globalno prepoznati kao autentični glazbeni izraz ovih prostora. Njegov unikatni muzički stil dolazi do izražaja i u novom singlu "Reminder" koji je uzbudljiva kombinacija Balkan Beat koncepta u fuziji s glitch Hop i reggae utjecajima koje prati i vrlo atraktivan i sinematičan video spot.

Ovo izdanje je prvo u nizu singlova s novog materijala koji će biti objavljeni tijekom iduće godine, a u izdanju Filter Labela.

02. ODVOJENA STVARNOST - NOVI ALBUM!

Novosadski dark rok/post-pank bend ODVOJENA STVARNOST izbacio je svoj novi album istoimenog naziva za nezavisnu etiketu Crime:Scene records. Bend je osnovan početkom devedesetih godina u Novom Sadu. Ovo je njihov peti po redu album. Prva tri albuma su objavljena devedesetih dok je još bila aktuelna posve druga postava benda, zatim je 1999. usledila duga pauza u radu i tek 2012. godine se bend ponovo okuplja i izbacuje svoj četvrti album. Nakon toga snimaju ovaj album 2016. godine u studiju Kameleon. Tonski snimatelj je Vlada Miladinov, frontmen novosadskog pank rok benda Auspuh. Iste godine usled nesrećnih tehničkih okolnosti višekanalni master biva izgubljen zauvek i album ostaje nedovršen. Bendu ostaje samo sirovi miks albuma. 2018. uz pomoć raznih software-a za frekventno raščlanjavanje kanala, Mihajlo Obrenov, frontmen novosadskog benda dreDDup u svom studiju DURU uspeva da razdvoji instrumente u miksu i ponovo od nule uradi produkciju i mastering kompletnog albuma. Album 'Odvojena stvarnost' sadrži 12 pesama, od toga dve pesme,"Samo za sebe" i "Luna park" datiraju iz 1993. godine i već su ih fanovi imali prilike čuti na ranijim izdanjima, dok je ostatak pesama napisan u periodu 2014-2016. U međuvremenu je bend ponovo promenio postavu i ona sada izgleda ovako: Đorđe - gitara i vokal, Vasa - bubanj, Goga - bas i Olivera - gitara. Album je dostupan preko servisa Bandcamp, za sada samo u digitalnom obliku, traži se izdavač za CD izdanje. Bend uskoro planira koncertne promocije ovog albuma i već uveliko radi na novom materijalu. Uživajte!



03. RADOST! I MARIO KOVAČ - NOVI SINGL!

U ozračju mira, ljubavi, obitelji i očajničke panike zbog kataklizme koja nam se približava, Grupa Radost! i Mario Kovac žele vam sve najbolje za blagdane uz novi singl s nadolazećeg zajedničkog albuma radnog naziva "Glup humor na loš način".



04. ZAYN - NOVI ALBUM!

Instrumentalni prog rock band ZAYN iz Bjelovara je objavio novi album 'EVOLUTION MADE US'. Uz objavu albuma predstavljaju i treći video 'OLD AS EARTH' u kojem, za razliku od prethodna dva video singla s albuma, koriste animaciju za koju je zaslužan gitarist benda Bojan Gatalica.



Pjesmama 'Barbarogenius', 'Homoerectus' i 'Metamorphos' konceptualno prikazuju formu ljudskog bića kao onoga koji je ustao, onoga koji osvaja i onoga koji se prilagođava pri čemu su te forme dio evolucijskog nasljeđa suvremenog čovjeka i modernog društva. Razvoj čovjeka prikazan na taj način uokviruju 'Tall as Mountain' i 'Old as Earth' koje predstavljaju prirodu, nešto što je oduvijek tu i postoji u vlastitom miru, a nama predstavlja zagonetku.

05. ARTAN LILI - NOVI SINGL!

Neumorni, nezaustavljivi. Beogradski sastav Artan Lili objavili su "Na mišiće" poslednji singl-spot sa drugog albuma New deal. Video je režirao Vladimir Milovanović Kicoš a snimljen je u zgradi Jugoslovenske kinoteke. Ovog puta u video spotu se ne pojavljuju članovi grupe a umesto njih je glavnu ulogu maestralno izneo čuveni solista baleta Narodnog pozorišta, Dejan Kolarov.



"Bilo nam je veliko zadovoljstvo sarađivati sa Dejanom i Vladom, u predivnom prostoru kakav je Jugoslovenska kinoteka. Mislimo da su kockice pale na pravu stranu i da smo napravili veoma bitan singl-spot koji se bavi problematikom kreativnog procesa. Video je i svojevrsni omaž Jugoslovenskoj kinoteci koja u 2019. obeležava 70 godina postojanja.

06. AUTOPARK - NOVI SINGL!

autopark vam želi srećnu novu godinu uz prigodan novogodišnji singl, malo uputstvo za preživljavanje života, koji se zove 'traže te'. bubanj lav bratuša, bas srđan popov, klavijature miroslav cakić, gitare nikola berček, vokali nikola berček, ognjenka lakićević, tekst autopark, produkcija saša janković i srđan popov.

promo guy // 03/01/2019

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*