home > njuz > NOVA IZDANJA: Peglica i Komandos, Brain Production, Kukus feat. Target, Detroit Groove Gang, Cinkuši, Holographic Human Element.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Peglica i Komandos, Brain Production, Kukus feat. Target, Detroit Groove Gang, Cinkuši, Holographic Human Element.

01. PEGLICA I KOMANDOS - NOVI ALBUM!

Zagrebački, a istovremeno intergalaktički bend Peglica i Komandos samo su jedan od produkata zagrebačkog kolektiva JeboTon. Početkom ove godine izdali su album prvijenac pod nazivom "Kefter Gatha" koji odiše progresivnim zvukom prošlog stoljeća s elementima psihodelije i bluesa.

Prilikom promocije spomenutog albuma u KSET-u 19.5.2017. skupili su dovoljno sirovih materijala te krajem prošlog tjedna objavili live album koji nosi ime "Sjeti se rokenrola, govorio je". Na live albumu možemo naići na selekciju od 8 pjesama, što s prvijenca, što novih pjesama, koje su svoj finalni oblik poprimile uz pomoć Kramasonik studija.

Možda je najbolje čuti kako oni sami opisuju najnoviji uradak:

"Ima tu svega, od perverzija staroga Dr. Porna pa do starih, već svima dobro znanih priča o našoj miloj galaksiji Gatha. Ovo je jedan vrlo realističan prikaz kako posada Peglice koristi svoja oružja u borbi protiv Gadur-Gadur carstva! Ništa nije rezuckano, sve je tako kako je i bilo tada, samo je Nikša to dobro zamastio u svom laboratoriju."

Live album je dostupan za besplatan download na njihovoj Bandcamp stranici:


02. BRAIN PRODUCTION - NOVI SPOT!

Brain Production spotom "Valovi o stijenu" najavio izlazak novog albuma
"Valovi o stijenu" je najavni single žestoke krčke petorke Brain Production s istoimenog albuma koji izlazi u ponedjeljak, 13. studenog. Tonski je snimljen,miksan i masteriran ove godine u studiju Pod.Room u Zagrebu kod Dražena Gavrilovića Gare, dok je video spot snimio i montirao Mario Depicolozuane - Studio 8585. Snimljen je na Golom Otoku, otoku Krku i u Los Angelesu. U spotu glumi Maddalena Avon, a u njemu se na apstraktan način prikazuje kolaž emocija prenesenog i doslovnog doživljaja pjesme. Ujedno ovo je debitantski video za svjetski priznatog grafičkog dizajnera i majstora vizuala Marija Depicolozuanea.



"Inspiracija je proizašla od osobnog doživljaja pjesme na temelju kojeg sam postavio apstraktan koncept i vizualno jaku art direkciju. Završni rezultat kombinira statične i čiste kadrove koji daju zanimljiv kontrast glazbi te pokret i surovost scenografije koji komplementiraju određene motive iz pjesme." - rekao je autor spota, Mario Depicolozuane, grafički dizajner i art direktor.

03. KUKUS FEAT TARGET - NOVA PJESMA I SPOT!

Zagrebačka trap trojka KUKU$ udružila je snage s legendom naše hip hop scene, Targetom, u novom singlu "Šinteri" čiji videospot je danas predstavljen.



Videospot za "Šintere" sniman je u zagrebačkim kvartovima Vrbik I Trešnjevka, a snimio ga je I režirao Marko Dalić. Produkciju pjesme potpisuje Iso Miki, a tekstove Target, Goca R.I.P. i Hilj$on Mandela. Nakon singlova "Frend", "Gangsta" i "Magic Johnson" ovo je četvrta pjesma kojom KUKU$ najavljuju album "Anđeli i bomboni" čiji datum izlaska još nije poznat.

KUKU$ su jedan od sedam potvrđenih izvođača za treće izdanje najvećeg zimskog hip hop festivala Drito iz Tvornice na kojem će nastupiti drugog dana, u subotu 27. siječnja.

04. DETROIT GROOVE GANG - NOVI SPOT!

Detroit Groove Gang je Rock 'n' Roll kolektiv. Prijatelji čvrsto povezani u ljubavi prema glazbi. Detroit Groove Gang je nastao spontano nakon zajedničkog gledanja filma "Get On Up" o životu Jamesa Browna.



Šesti singl, "Where do you go out babe", snimljen je i nastao u jednoj večeri u stanu jednog od članova kolektiva u Novom Zagrebu. Na ovoj pjesmi DGG je eksperimentirao s aplikacijama na mobitelu. U pjesmi je korištena još akustična gitara i theremin dok je vokal snimljen preko mobitela. Ništa nije unaprijed planirano, dogovarano i vježbano. Sve nastaje u trenutku i na mjestu kad se kolektiv skupi. U svom radu kolektiv se vodi slobodnim strujanjem svijesti i kako pjesme nastaju, tako se i objavljuju. Cilj je stvarati glazbu bez puno razmišljanja i bez naknadnog dotjerivanja. I same članove kolektiva iznenađuju rezultati snimanja. Ovaj put rezultat je pomaknuti acid house groove, a pjesma govori o opsesivnoj zaljubljenosti i vječitoj, prokletoj potrazi za jednom ženom koja se nikako ne pojavljuje. Sve se događa spontano i nitko nema unaprijed određenu ulogu niti zna koji će instrument svirati dok ne dođe do samog snimanja. Tako nastale pjesme materijalizirani su osjećaji i misli koji su prevladali u samom trenutku snimanja. Pjesma "Where do you go out babe" predstavlja kaos u duši beznadno zaljubljenog i opsjednutog tipa.
Prvi album pod nazivom "Motor City Funk" izlazi na jesen.

05. CINKUŠI - NOVI SPOT!

Spot je sniman u Međimurju, baš u kraju iz kojeg dolazi Teta Liza. Volio bih da posvetiti njoj i da, na neki način, služi kao mali tribute. Na spotu je radio mali broj ljudi. Režiju potpisujem ja, Vanja Nikolić, kameru je radila Anamarija Marinov, dok je glumica Nives Lukanec. Spot je poduprla Međimurska županija novčanom donacijom kroz program promicanja kulture Međimurske županije.

Video prati jedan dan u životu djevojke koja živi sama na selu. Režijska ideja bila je približiti slike ruralnog kraja uglavnom urbanoj mlađoj populaciji, pokazati neke pomalo zaboravljene rituale seoskog života, a kroz pitoreskni međimurski krajolik dočarati ljepotu melodije.

Tekst, koji je tipičan za narodnu pjesmu iz Međimurja, natopljen je tugom i govori o ljubavi. Kroz Nivesinu glumu, probali smo više dočarati taj dio pjesme. Sama je, ne pojavljuju se druga lica, iako nas konstantno progoni osjećaj da je još netko tu. Anamarija je odradila odličan posao, kamera je većinu spota u pokretu, dok statični kadrovi rade kontrast između ta dva izražajna sredstva. Boje su sanjive, pomalo odlaze u sepiju i dobro prikazuju prirodu u pozadini. Dugim montažnim sekvencama probali smo dočarati tempo pjesme i gledatelja još više uvući u uradak.



06. HOLOGRAPHIC HUMAN ELEMENT - NOVI SPOT I ALBUM!

Travnički trojac Holographic Human Element predstavlja album prvijenac "Philophobia" te videospot pjesme "Running Away, Reaching for". Holographic Human Element je instrumentalni bend koji svira eksperimentalnu glazbu i modernu klasiku protkanu elementima new age-a i progresivnog post-rocka. Vodi vas na jedinstven put uvida u vaše vlastite osjećaje. Osnovani su 2011. godine i od tada odsvirali brojne koncerte diljem Europe te osvojili nagrade na nekoliko festivala, od kojih se posebno ističe pobjeda na Zaječarskoj gitarijadi, koju su izborili u konkurenciji 218 bendova. HHE su Tihana Martinović (klavijature), Adnan Đonlić (gitare) i Ajdin Škulj (bubnjevi).



Album: http://www.spona.com.hr/albums/holographic-human-element-philophobia/

promo guy // 10/11/2017

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*