home > njuz > NOVA IZDANJA: "LJETO 2017" (Spona), Brain Holidays, Elisha, Bore Balboa, Moskva.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: "LJETO 2017" (Spona), Brain Holidays, Elisha, Bore Balboa, Moskva.

01. SPONA - KOMPILACIJA "LJETO 2017"!

Predstavljamo Vam kompilacijski album izvođača Spone - "Ljeto 2017 singlovi". Na albumu se nalazi deset pjesama različitih glazbenih smjerova, a izuzetna nam je čast što su čak tri benda s kompilacije (Mel Camino, EoT i Dosh Lee) ušla u finale prestižnog Karlovačko RockOff festivala.

Kompilaciju otvara naša nova izvođačica Lili Gee s pravim ljetnim hitom, ljubavnom pjesmom "Sunčan dan". Lili Gee je nekima poznatija kao Miss Red Hunter, pod tim umjetničkim imenom je punih petnaest godina nastupala s grupom Soul Fingers, a singlom "Sunčan dan" započinje samostalnu glazbenu karijeru. Slijedi melodično-plesna bomba "Rose" grupe Mjesni odbor sa Šolte. Singl "Rose" je već prepoznat od struke - uvršten je na ovogodišnji Splitski festival.

Nakon hvaljenog debitantskog albuma "Legato pop" zagrebačka Vikend-revolucija predstavlja "beatlesovski" singl "Nova ljubav". Novim singlom Vikend-revolucija predstavlja i novu pjevačicu Dunju Fajdić. Da još koji put upotrijebimo riječ "nova/novo/novi" omogućio nam je novi singl "Novo vrijeme" velikogoričke grupe Mel Camino, koji je snimljen s novom postavom benda, a producirao ga je novi producent Mark Mrakovčić.

Pijano Bar je svoj singl "Javlja radio" posvetio njima omiljenom mediju - radiju, a singl je objavljen na isti datum kad je s emitiranjem započela Radio stanica Zagreb, kao prva na našim prostorima. Kako zvuče dva osječana koji pjevaju na "pravom pravcatom" dalmatinskom dijalektu možete čuti u pjesmi "DID - Dalmacija". Pošto dugo nismo upotrijebili riječ "novi", red je spomenuti da je DID novi izvođač Spone.

EoT melje sve redom - nakon što su pobijedili na čak šest demo festivala i objavili debitantski album "Defibrilacija", plasirali su se u finale Karlovačko RockOff festivala. Na kompilaciji se nalazi njihov sirov, nabrijan, bučan i razarajući singl "Nepravda".

Zagrebačka nakupina slučajno okupljenih bića, poznatija pod imenom Dosh Lee, je u suradnji s MS Bing, pjevačicom grupe Roppongi Red, snimila pjesmu "Bezbolan prekid". Riječ je o maestralnoj kompoziciji koja se idealno uklopila u razdoblje postvalentinovske depresije, a kao što i naslov kaže, govori o nečemu što u stvarnosti ne postoji - bezbolnom prekidu ljubavne veze.

Kompilaciju zatvaraju dvije blues kompozicije; singl "Polako starim" poznatog zagorskog bluesera Tomislava Golubana, dvostrukog pobjednika "Croatian Blues Challengea" i višestrukog dobitnika Porina te pjesma "Mean Woman" zagrebačkog americana kvinteta "BE HA VE".

Da ne duljimo, s ponosom Vam predstavljamo kompilaciju "Ljeto 2017 singlovi":
[  ]

(P) & (C) Spona Digital, 2017.

1. Lili Gee - Sunčan dan
2. Mjesni odbor - Rose
3. Vikend-revolucija - Nova ljubav
4. Mel Camino - Novo vrijeme
5. Pijano Bar - Javlja radio
6. DID - Dalmacija
7. EoT - Nepravda
8. Dosh Lee & Ms. Bing - Bezbolan prekid
9. Tomislav Goluban - Polako starim
10. BE HA VE - Mean Woman

02. BRAIN HOLIDAYS - NOVI SINGL!

Brain Holidays objavili video za treći singl s albuma "System Error"
[  ]

Novi singl zagrebačkog reggae sastava Brain Holidays "U oblacima" najavljuje nam dugo, toplo ljeto.

"...dijelimo osmijehe svima, glave su u oblacima" - tekst je koji savršeno opisuje osjećaj bijega od stvarnosti te bezbrižnosti koja karakterizira najtoplije godišnje doba.

Poveznica za video "U oblacima":
http://bit.ly/2t9DF9U

Tekst i glazbu pjeme "U oblacima" potpisuje osnivač sastava Marko Gaćina, a aranžman Brain Holidays, dok je za produkciju i režiju video spota bio zadužen Tvrtko Barišić - Vidokk (Vidok visuals). TV premijera video broja za singl u "U oblacima" održat će na emisiji Poprock.hr (HTV2, 19.10h) u petak 30. lipnja 2017.

Pogledaj Brain Holidays uživo:
8.7. Ozalj
13.7. Festival slobodne glazbe, Murter
15.7. Backyard festival, Donji Miholjac
20.-23.7. Seasplash festival, Pula
13.10. Azimut, Šibenik
14.10. A3, Knin
21.10. Vintage Industrial Bar, Zagreb

Medijske reakcije na album "System Error":

"Ovaj album vas, posluša li se u komadu, vodi preko problema do rješenja, preko melankolije do poleta. Neodoljivim ritmom drži vas na površini iznad sveg očaja u kojemu živimo i iz kojega je nastao."
Marko Podrug, Ravno do dna

"Brain Holidays je potvrdio svoj status najuspješnijeg hrvatskog reggae benda. Ono što je sigurno, Brain Holidays, kada je u pitanju reggae glazba - ne može pogriješiti. Bez obzira na ozbiljnije i negativne teme, svaka pjesma vas tjera na ples i ne moguće je oduprijeti se. "
Lucija Bošnjak, Mixeta net

"S obzirom na to da se u našem malom Babilonu rijetko tko hvata u koštac s ovakvim oblikom glazbenog žanra, Brain Holidays dali su nam odličan album. Možemo biti zadovoljni i sretni što ih imamo i zaželjeti još takvih."
Ivan Košar, Ziher hr

"...novi glazbeni sistem Brain Holidaysa svakako bolje funkcionira od ovog u kojemu smo primorani živjeti."
Z Marković, Reggae

Album u cijelosti možete poslušati na Deezeru:
www.deezer.com/album/15719128

03. ELISHA - NOVI EP!

Kaže ovako: "Zovem se Eliša Papić te dolazim iz Pule. Nastupam i kreiram pod imenom Elisha te vam se javljam ovim putem kako bih vam predstavio svoj novi demo EP Outer Noise. Inače sam u procesu završavanja 6. godine Medicinskog fakulteta u Rijeci.

Demo je nastao u suradnji s kolegama glazbenicima Manuelom Manzinom ( ex Elm Street Escape) i Ivanom Jovićem(Mortal Divinity, NORD, Antitodor), te se hvata široke palete žanrova, počevši od akustičnog folka i bluesa do elektronike držeći se teme današnjeg kolaža glazbe kojem smo konstantno izloženi.

Demo je sniman s jednim mikrofonom, malo je reći, u improviziranim uvjetima."

Elisha - Howl :
http://www.youtube.com/watch?v=-jHl0kiS7hQ

Elisha - Your Chords :
http://www.youtube.com/watch?v=HK5Q4POXkBY

Elisha - Machine :
http://www.youtube.com/watch?v=Sx520HIzfV4

Cijeli EP može se preuzeti sa Soundclouda :
http://soundcloud.com/elisha-official/sets/outer-noise-ep

04. BORE BALBOA - NOVA PJESMA!

Eto, pa ti vidi:



05. MOSKVA - NOVI SINGL!

Riječki rock kvartet Moskvä predstavlja novi singl Ništa nije veće od nas. To je treći singl s njihovog aktualnog i hvaljenog albuma 'Elektrik instinkt' koji je objavljen ove godine u ožujku.

Kompletan materijal snimljen je uživo u samo nekoliko dana prošlog kolovoza u industrijskoj hali bivše tvornice Torpedo, a snimao je producent Matej Zec.

"Ništa nije veće od nas prva je stvar na albumu koja (roadhouse) bluesom uvodi u snažnu pjesmu koja se na trenutke pretvara u gitarističke solaže kakve izvodi Jack White. I samim naslovom daje do znanja da ne prezaju pred ničim i beskompromisno odmah kreću "u glavu"" (Ziher.hr)

"Moskvin je treći album izvrsno instrumentalno djelo, povremeno frenetičnog ritma, vrlo moćno zbijeno, lirski razbacano na povremeno nespretne i nekomunikativne impresionističke skice među kojima se povremeno gube prilično moćni stihovi. U slučaju Moskve sve je manje sumnje u njihov glazbeni identitet, a domaća bi ih publika lako usvajala namjesto spominjanih slavonskih hair pseudometalaca te ih činila jednim od uzbudljivijih live actova, ne samo bikerijada, bez da moraju dočekati peti ili sedmi album kada će se izgurati izdržljivošću na panteon tuzemne rock and roll scene." (Novi list, RIF Magazin)

Moskvu uskoro možete poslušati u Opatijskim Barufama 14. srpnja, a ostali će ljetni nastupi biti uskoro objavljeni na njihovoj facebook stranici.

promo guy // 28/06/2017

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*