home > njuz > Nova izdanja - Grof Kanizsai & Robija Hrvata, Clone Age, Motus Vita Est, Gustafi, Zaklonišče Prepeva, F5

kontakt | search |

Nova izdanja - Grof Kanizsai & Robija Hrvata, Clone Age, Motus Vita Est, Gustafi, Zaklonišče Prepeva, F5

Grof Kanizsai & Robija Hrvata

Za sve one bar donekle upoznate s radom i tekstovima zagrebačkog kantautora Roberta Grofa Kanizsaia, ujedino lidera skupine Robija Hrvata koja odnedavno mijenja naziv u Grof Kanizsai i Robija Hrvata, sigurno neće biti iznenađenje i podatak da je snimljen i novi spot, konkretno, za pjesmu "Oh, Bože", jednu od šest pjesama s njihova albuma prvijenca "Tražim ljubav".
"Oh, Bože"mogli ste čuti i na samostalom neformalnom albumu grofa Kanizsaia "Polomljeni okovi" objavljenom na Bandcampu prošle godine, čije mjesto sada zauzima tehnički i produkcijski daleko napredniji studijski "Tražim ljubav". Uz bas Igora Šaška, bubnjeve Daria Dodiga, Karlovu trubu te back vokale dečkiju iz "Spiridona", stvar je, na žalost, za današnju situciju krajnje aktualna…



Što se samog spota tiče, riječ je o solidnom i simpatičnom iako pomalo konfuznom i uratku sastavljenom od snimaka dečkiju iz studija prilikom snimanja ovog singla koji svakako pogledajte u nastavku te koji i sam po sebi zaslužuje pažnju a koji je zaživio zahvaljujući spretnosti i montaži Doris Dodig.

Clone Age

Clone Age, rock bend iz Čakovca, s radom započinje prije deset godina.
Od osnutka nastupili su na brojnim koncertima te sudjelovali na mnogobrojnim festivalima i natjecanjima bendova u regiji, gdje su često osvajali i nagrade žirija i publike (InMusic festival, Rock Otočec, Heineken Music Fest...).

Nagrade su između ostaloga bile i besplatna audio snimanja pjesama, pa su na taj način uspjeli snimili velik broj demo snimaka.
Snimili su i dva video spota koji su dobili dobre internacionalne kritike.

Nakon mnogih uspona i padova, kreativnih pauza, promjene članova benda, početkom 2014. godine četiri glazbenika uspjela su pronaći odgovarajuću kemiju i kreativnu energiju za autorski rad i pala je odluka o stvaranju i snimanju 10 novih pjesama za prvi album "Fuse".

Albuma Fuse najavljuje singl "Give yourself to me".



"Give yourself to me" govori o požudi, privlačnosti, seksepilu, ljepoti ženskog tijela. Kombinacijom riffova , eksplozivnim ritmom te ekspresijom vokala koji u datim momentima "udara u glavu" dobiva se kompletna poruka pjesme, a svojom energijom, dinamikom i melodijom najbolje dočarava zvuk Clone Age-a" dodaju iz benda.

Clone Age čine Robert Kriković glavni vokal i bass, Nenad Rešetar gitara, Marko Lajtman bubnjevi i Adrijano Valpatić gitara, lap steel, klavijatura i back vokal.

Motus Vita Est

Stari iskusni mačci stoje iza novog izdanja PDV etikete. Pod izbrušenim grlom frontmena Hogara i gitarističkog, krvnog mu brata Zokija, 6 albuma kroz karijeru, nebrojeno veliki broj nastupa, upornost i predanost motori su koji su ih održali u pogonu kroz skoro tri desetljeća postojanja. Puno se toga mijenjalo kroz sve te godine. Trendovi, sistemi, vlasti, scene ali Motus Vita Est je beskompromisno ostao vjeran sebi.
[  ]

Najnoviji studijski album nazvan ''Mašina'' isporučuju u pravom trenutku nakon duže diskografske pauze (zadnji uradak ''Psi'' izašao je 2004.). Od prve pjesme osjetno je vidljiv pomak benda ka više 'metaliziranijem' zvuku kakvom su oduvijek težili, usporediv sa kasnijim fazama imena poput Suicidal Tendencies ili RKL. I dalje je pristuna njihova prepoznatljiva crta kroz direktne, iskrene tekstove. Britka ekspresija, te seciranje raznih društveno-političkih i svakodnevnih tema protežu se kroz 10 pjesama na albumu. Što je zrno starije, sok je slađi! U ovom slučaju ta uzrečica definitvno stoji jer ''Mašina'' odiše odličnom produkcijom.Uigrana postava u ovoj inkarnaciji benda fantastično se nadopunjuje izmjenjivanjem gitarskih rafala, čvrstoćom bas dionica, ritmovima uz povremeno, nemilosrdno gaženje duple pedale, te uvjerljivom vokalnom izvedbom. Ovo je zasigurno najzrelije, najkoherentnije izdanje koje je Motus do sada ostvario.

Album ''Mašina'' već je dostupan u digitalnom formatu. CD je moguće nabaviti ovdje : http://www.pdv.com.hr/store/motus-vita-est-masina-cd , a u fizičkom obliku prilikom promotivnog koncerta predstavljanja albuma u Vintage Industrial Bar-u (Zagreb), 16.10.2015., te nadalje u pratećoj distribuciji. Kao gosti potporu će im pružiti zagrebački punk/rock bend No More Idols, te slovenska braća No Limits. Vinilni format albuma se očekuje u ranim mjesecima 2016.

"Mašina" dostupna na relevantnim glazbenim servisima :
Deezer
iTunes
Amazon
Google Play
Rdio
Klicktrack

Kretanje je život, viva Motus!

Gustafi

Nakon izvrsnih singlova "Hiti se na mene" i "THC balun (Cumbia Istriana)" te EP-a s četiri pjesme "Maneštra vol. 1", Gustafi predstavljaju novi singl "Za ljubav se ne moli", kojim najavljuju album "Maneštra". Jedanaesti studijski album legendarnih Istrijana je pred samim izlaskom, a kratki (2:51), ali slatki najavni singl "Za ljubav se ne moli" nam poručuje - "Ljubav je sve, kad jedna prođe, druga rađa se".

Premijerno izvođenje novih autorskih pjesama Gustafa uživo će se održati u utorak, 20.10. u zagrebačkoj glazbenoj knjižari "Rockmark" u sklopu programa "Akustika". Koncert počinje u 19 sati, ulaz je slobodan, a broj mjesta je ograničen pa sugeriramo raniji dolazak.
Edi Maružin, frontmen Gustafa i autor pjesme o singlu i predstojećem albumu kaže: "Kako opisati maneštru u dvije - tri rečenice? Nikako! Tako ni naš album "Maneštra". Kompleksan, a jednostavan, sastavljen, kao i prava maneštra, od svega i svačega. Taj album, koji je sve samo ne konceptualan, sadrži deset pjesama nastalih na četiri različite fronte, s priprema za četiri različita albuma, kod kojih su zajednički nazivnici samo autor i svirači. Naći ćete i starog tex mexa, trans bluesa, cumbie, rocka, istarske kante... Smatram ga autorski najzrelijim albumom, obavezno ga poslušajte više od dva puta, svidjet će vam se sigurno, ako ne na prvu, na treću 100%. Ukoliko niste veći pobornik naše turboestrade."



Singl "Za ljubav se ne moli" snimljen je u bendovskom studiju u Maružinima, autor glazbe i teksta je Edi Maružin, za glazbenu produkciju je zaslužan Edi Cukerić, miks je radio Mot Tomaž Maras u studiju RSL u Novom Mestu, koji je pjesme i masterirao.

Grupa Gustafi nastala je krajem 1980. godine u malom istarskom gradiću Vodnjanu, a u 35 godina uspješne karijere su objavili deset studijskih albuma, snimili brojne hitove i odsvirali više od 2500 koncerta, na kojima su svojom energijom osvojili publiku gdje god su se pojavili - od Istre i cijele regije, preko većine europskih zemalja, sve do afričke Zelenortske Republike i dalekog Brazila.

Zaklonišče Prepeva

Vreme vizionarstva je prošlo, pa se bend Zaklonišče Prepeva novim video singlom "Još uvek pomislim na tebe" okrenuo prošlosti.

Slovenačke legende početkom ovog veka su pesmom "Mića Murići ide u Holivud" ukazali na svemogućnosti američkih idela, sa "Hasanom iz azila" upozoravali su na današnji ponižavajući odnos sa migrantima, a danas se okreću prošlosti usled naleta nostalgije.



Za još jednu u nizu ljubavnih pesama sa aktuelnog albuma ""Samo da prođe demokratija", nostalgičnu "Još uvek pomislim na tebe" frontmen Vanja Alič i kolege u režiji Hieronima Vilara snimili su veoma zanimljiv spot, te nastavili seriju odličnih ekranizacija pesama.

Fanovi koji su još ranije čuli pesmu složili su se u konstataciji da je "Još uvek pomislim na tebe" jedna od najlepših ljubavnih pesama u poslednjih nekoliko godina na prostoru bivše zajedničke države.

F5

Videospot za pjesmu Medo radila je dubrovačka ekipa - režiju potpisuju Robert Nappholz iz F5 i Nikola Kapidžić,
koji je bio i glavni snimatelj te montažer spota, a snimatelji su bili Robert Nappholz i Srđan Petrić, koji se u spotu i pojavljuje.

Videospotom su htjeli prikazati Dubrovnik iz drukčije perspektive, u kojoj "gore" i "dolje" mijenjaju mjesto, rubovi i vizure često nisu jasni i u kojoj vlada tjeskobna ljepota.
Videospot su posvetili svima koji su, unatoč problemima, ostali živjeti u Starom Gradu.

Njih, ljude koji se suočavaju sa svim ograničenjima i ljepotama življenja u renesansnom gradu, u spotu Medo predstavlja čovjek u kolicima.
Ljetna prenapučenost turistima dovodi do mijenjanja perspektive i potrebe okretanja k nebu, k slobodi ("jer čist je zrak"). I ta perspektiva, međutim, ma koliko donosila ljepotu u prekrasnoj arhitekturi i čistom plavom nebu, sadržava skučenost, tjeskobu, hermetičnost.



Mijenjanje godišnjih doba u Dubrovniku nije samo klimatsko pitanje nego i društveno: ljeta - masovni turizam, kruzeri, gužve; zime - pustoš, depresija…

Upravo pitanjem okoliša, koje uključuje i zrak i zemlju, ali i buku i gužvu, bavi se pjesma Medo grupa F5.

Produkcijski tim zahvaljuje Kazalištu Marina Držića, na posudbi kolica, Udruzi mladih Orlando, na ustupanju studija za montažu,
tvrtki VSP video i Glasu Grada te Otpisanimatoru.

Pjesma Medo treći je singl s albuma Organik grupe F5, objavljenog 2015. za Dallas Records.

promo guy // 16/10/2015

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*