home > njuz > Nova izdanja - Punk Rock Val 2014, Indie United Vol.3, Labinska scena Vol.1

kontakt | search |

Nova izdanja - Punk Rock Val 2014, Indie United Vol.3, Labinska scena Vol.1

In vendarle smo jo dočakali. Namreč, luč sveta je ogledala kompilacija z naslovom "Punk Rock Val 2014". Slednja je izšla pod okriljem Slovenskega Punk Rock Portala oz. njene d.i.y. založbe ZPP. Na kompilaciji je zbranih 24 pesmi, ki so jih za izdajo prispevale skupine, ki so v preteklem letu postale bendi meseca. Kot verjetno že veste, za band meseca izberemo tisto skupino, ki je v tekočem času izdala album. Torej, na kompilaciji se je tako znašlo 12 skupin, vsaka pa je prispevala po dve pesmi. Kompilacija je na voljo v obliki CD-ja, svoj kos lahko naročite pri sodelujočih skupinah, lahko pa tudi preko distra portala. Ob tem pa se seveda zahvaljujemo vsem skupinam za sodelovanje in aktivno delovanje na glasbeni sceni.
Na izdaji najdemo skupine iz različnih smeri punka, saj je bil cilj zajeti čim širši prostor, ki ga pokriva tovrstna alternativna glasba. Na kompilaciji se je tako znašel indie kvartet Čao Portorož kot band meseca januarja, ki v svoje izražanje vpeljuje številne alter žanre, razvpete med alter rockom, rock´n´rollom in punk rockom garažnega stila. Kot band mesec februarja so nas prevzeli Gužva u Bajt, ki v svojem prepričanju sledijo punk idealom, v katerih vidijo alternativo ˝pocukranim˝ skupinam. "Mozak jim je pun(k)!" S svojim neposrednim serviranim punk hardcorom so nas marca navdušili Pungert. Njihova besedila govorijo o uživanju življenja ter človeškemu razumu, ki nas mnogokrat odpelje na kriva pota. Aprila je ajdovski trio Harry izdal ploščo "Dead City System", album pa nas je pustil pečat z angažirano liriko in melodičnem hardcore punk rockom. Mesec kasneje smo se vrnili v Ajdovščino, kajti člani skupine Start at Zero so izdali prvenec ter nas prepričali s svojo vizijo melodičnega punk rocka. Band meseca junija je postala agro punk rock skupina 3=Pjančki, ki nas je prestrašila z naslovom izdaje "Prihaja Trojka".
V prvem mesecu druge polovice leta smo pozornost vrgli na goriški kvartet Neverend, ki so izdali prvenec "Nothing is Complete", na njihovo delo pa so vplivali razni kalifornijski skate punk bendi. Avgusta smo se po 3=Pjančkih še enkrat znašli v Železnikih, kjer so za novo izdajo poskrbeli Trifor60. Slednji so nas razveselili z drugo izdajo "Kdo Odloča!?", na kateri v punk-hardcore-crust maniri predstavljajo svoje videnje na družbo in kritiko le-te. Po dolgem času pa so nas nato z albumom presenetili hardkoraški Odpisani, ki nam sporočajo: ˝Bodite ljudje, ne ovce!˝. Njihov album "Šah Mat" pa je doživel tudi močne pozitivne kritike na domači glasbeni srenji. Oktobra so nas Beer for Breakfast nagradili s prvo dolgometražno izdajo "Bar Riot" in tršimi punk zvoki, besedila pa so usmerjena na problematiko sveta ter sistema v katerem smo se znašli. Mesec kasneje so člani skupine White Stain izdali prvo ploščo "Attached", njihova godba pa se napaja v modernejših vzorcih punk rocka. Skozi besedila izražajo emocije in kritiko, ki je usmerjena k večji družbeni enakosti in osveščenosti. In za konec je v podzemnem jarku na Koroškem nastal album "Free Lobotomy" skupine UnderPodnGrabn. Njihov zvok se napaja iz različnih alter žanrov, od hardcora in punka, pa do garažnega rock´n´rolla in grunge glasbe. V besedilih izražajo kritični pogled na družbo in njenih norm, glasbo pa uporabljajo kot sredstvo, da to sporočijo poslušalstvu.

PUNK ROCK VAL 2014

---------------------------------------------------------------------------

Nezavisni izdavač OSA Media sa sjedištem u Labinu, predstavlja svoje novo izdanje - Indie United Vol.3. Radi se o još jednom izdanju online kompilacije na kojoj se ovaj put nalazi osamnaest izvođača iz Hrvatske, Italije i Srbije.
OSA Media nastavlja svoj rad na popularizaciji indie izvođača u regiji, a ovaj se put povezala i s Indirekt festivalom iz Umaga, gdje će se neki od izvođača zastupljenih na kompilaciji, kao i na prošlogodišnjem izdanju pojaviti i u koncertnim ulogama.

Indie United Vol.3

------------------------------------------------------------------------------

Kada nezavisna scena jednog grada okupi petnaest aktivnih autorskih bendova i izvođača, gdje svi imaju svježu studijsku snimku i redovno sviraju uživo, to je i u kontekstu većih hrvatskih gradova značajan podatak. Ako pak znamo da se to dogodilo u malom gradu od svega desetak tisuća stanovnika, ako znamo da je ta scena sama posložila i izdala kompilaciju te organizirala promotivni koncert, kad tome dodamo podatak da su to učinili bez ičije financijske potpore, kao složna zajednica sastavljena od metalaca, hard i indie rockera, hip-hopera, bluesera, kantautora i ethno izvođača - tada znamo da se dogodilo nešto nesvakidašnje.

Kompilacija "Labinska scena Vol.1" koja je izišla krajem 2014. godine predstavlja jedinstveni spomenik vremena, razglednicu najplodnije godine u glazbenom stvaralaštvu Labina, bivšeg rudarskog gradića na istoku Istre. Među čak petnaest aktivnih autorskih bendova raznolikih žanrova njih čak pet je u 2014. izdalo album ili EP, uglavnom za (također labinskog) nezavisnog izdavača OSA Media. Kompilacija je na dan izlaska (1.11.2014.) koncertno promovirana, nastupom 11 izvođača u kultnom labinskom klubu "Lamparna", a cijeli je event zabilježen kamerama i predstavljen u 7-minutnom videu " Ovo je Labin!", koji je dostupan na Youtube servisu, na dolje priloženom linku.Sama kompilacija "Labinska scena Vol.1" dostupna je kao CD izdanje i kao free MP3 download na Bandcamp stranici izdavača OSA Media.

Labinska scena Vol.1

Ambicija ove glazbene zajednice je nastaviti s aktivnom promocijom bogate nezavisne glazbene scene Labina, a prvi je korak koncertna promocija po Hrvatskoj. Najavljeni su sljedeći datumi:

10.04. Rijeka, Palach
17.04. Pula, Rock Caffe
27.06. Novigrad, Parkfest

Uz njih, u planu je i veliko predstavljanje Labinske scene u Zagrebu, na početku jesenske koncertne sezone 2015.

terapija // 12/03/2015

Share    

> njuz [last wanz]

cover: scena nakon karantene -

scena nakon karantene - "Wounded by sound" novi video spot grupe dreDDup

| 29/09/2020 | promo guy |

>> opširnije


cover: scena nakon karantene - THOT priprema novi album

scena nakon karantene - THOT priprema novi album "Delta" i zove fanove na suradnju

| 29/09/2020 | terapija |

>> opširnije


cover: NOVA IZDANJA: Elisha, Činčila, Jall Aux Yeux, The Leaps, Two-Stroke Engine, Cold Snap.

NOVA IZDANJA: Elisha, Činčila, Jall Aux Yeux, The Leaps, Two-Stroke Engine, Cold Snap.

| 24/09/2020 | terapija |

>> opširnije


cover: scena nakon karantene -

scena nakon karantene - "Psithurism Astronauts", novi singl i video mostarskih Brainswitch

| 19/09/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Poznata satnica za Swamp up rijeka!

Poznata satnica za Swamp up rijeka!

| 09/09/2020 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*