home > njuz > Održana zagrebačka promocija knjige Planinarsko pankerski putopis

kontakt | search |

Održana zagrebačka promocija knjige Planinarsko pankerski putopis

Hrvatski klub putnika je u suradnji sa zagrebačkom udrugom nove urbane kulture Come2music jučer organizirao promociju interesantne putopisne knjige.
[ Hrvatski klub putnika ]

Hrvatski klub putnika   © Facebook

Nakon prve izuzetno uspješne promocije u Koprivnici, uslijedila je i ova druga, zagrebačka. "Planinarsko pankerski putopis" je književni prvijenac mladog Mateja Perkova, inače reportera Terapije i kolumnista web portala Koprivnica.net. Klub Šibenčana bio je pun znatiželjnih posjetitelja koji su nazočili ovoj ležernoj promociji - pankera, planinara, studenata, ljubitelja glazbe, putovanja i avanturizma.
[ Ivana Kranitz, Matej Perkov i Davor Hranjec ]

Ivana Kranitz, Matej Perkov i Davor Hranjec   © Dunja Maračić

Večer je započela laganim melodijama na gitari po čijim je žicama vješto prebirao mladi Davor Hranjec, inače frontman zagrebačkog punk benda Abergaz. Nakon interesantne instrumentalne improvizacije mladog glazbenika program je otvorila Ivana Kranitz koja je ukratko predstavila Hrvatski klub putnika. Naime, ova zanimljiva udruga okuplja mlade ljude čiji je cilj popularizirati putovanja među mladima, a kroz aktivnosti udruge prožimaju se i razne humanitarne akcije, izložbe i putopisne promocije poput ove. Nakon promocija knjiga Hrvoja Ivančića, Davora Rostuhara i Stipe Božića, red je došao i na mladog Perkova koji je publici odlučio prezentirati nešto nekonvencionalno. Dok su se na platnu iza autora i voditeljice izmjenjivale fotke s planinarenja i raznih koncerata, publika je slušala što mladi pisac ima za reći. Ovaj specifični književno-glazbeni projekt drugačiji je od dosadašnjih putopisnih djela: promovira putovanja po Hrvatskoj i bližoj okolici, te time poručuje da ne moraš biti bogat niti uzimati dva mjeseca godišnjeg odmora da bi nekamo otputovao. Ova mala zemlja u kojoj živimo prepuna je atraktivnih lokacija, a putovanja kao poseban događaj obiluju anegdotama i raznim događajima. Glazbeni dio projekta u vidu albuma "Savez boraca" odradio je Milivoj Štefanec, afirmirani koprivnički kantautor.
[ Naslovnica knjige ]

Naslovnica knjige   © Come2music

"Knjiga je objavljena elektronski, na CD-u jer nismo imali novaca za tisak. Tisak knjige od 240 stranica u boji bio je prevelik zalogaj za naš tanki budžet, pa smo se odlučili na ovaj potez. Ima i elektronsko izdavanje svojih prednosti - ovako će knjiga lakše doći do publike, i to sasvim besplatno!" rekao je Matej Perkov.
Nakon prezentacije zainteresirani iz publike postavljali su autoru pitanja, a on se na kraju oprostio od prisutnih riječima "Hvala svima što ste došli u ovom broju, puno mi to znači. Gledam vaša lica i vidim ljude koji sačinjavaju presjek mog života u posljednjih 7-8 godina. Prijatelji pankeri, prijatelji planinari, prijatelji iz navijačkih dana s kojima sam išao na utakmice, prijatelji s kojima sam studirao prije i s kojima studiram sada… Novinare nisam zvao, ne zanimaju me ni oni ni njihove kritike. Ovu knjigu ne prodajem već je dijelim. Važno mi je da ste vi ovdje i da će vas rečenice iz knjige možda nasmijati i inspirirati!"
[ Matej Perkov ]

Matej Perkov   © Jelena Šprajcer

Nakon što su svi posjetitelji dobili besplatan primjerak CD-a, mogli su uživati u izložbi prekrasnih fotografija s planinskim motivima. "Ovu knjigu posvećujem prijateljima s koncerata i planinarskih izleta, ali i Vidi Borš koja je proljetos preminula od raka i koja me inspirirala svojim tekstovima i pristupom prema životu. Zato svi zainteresirani fotke mogu kupiti, a prihod ide u humanitarne svrhe za liječenje teško oboljelih", rekao je Matej Perkov.

Svi koji nisu bili na promociji i ostali su bez svog primjerka CD-a, knjigu Mateja Perkova i album Milivoja Štefanca mogu downloadati sa bloga udruge Come2music (link se nalazi desno!).

promo girl // 20/01/2012

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: novosadski MRT ponovno aktivni!

novosadski MRT ponovno aktivni!

| 15/04/2024 | mr x. |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*