home > njuz > Bend Babilonci, legende nezavisnog izdavaštva - Zdenka Franjića gostuje na T-Mobile INmusicu!

kontakt | search |

Bend Babilonci, legende nezavisnog izdavaštva - Zdenka Franjića gostuje na T-Mobile INmusicu!

T-Mobile INmusic festival ugostit će i Babilonce, izvrstan bend/projekt legendarnog Zdenka Franjića, vrsnog poznavatelja dobre glazbe i osnivača nezavisne kuće "Slušaj najglasnije!", pod čijom etiketom je u posljednjih 20 godina izdano više od 300 albuma iz cijelog svijeta.

Zdenko Franjić, često nazivan i dobrim duhom undergrounda, poznat je kao prvi nezavisni izdavač s ovih prostora, zaslužan za objavljivanje albuma Majki, Overflowa, Bambi Molestersa, Satana Panonskog, Goribora, Damira Avdića i mnogih drugih bendova koji su u međuvremenu ostvarili status priznatih glazbenika i oživjeli domaću scenu.

Uz to, pokretač je nezavisne naklade knjiga "Bratstvo Duša" u kojoj se nalaze knjige pjesama Satana Panonskog, Aleksandra Stojkovića, kao i roman Pitija iz Goribora, Damira Avdića, Loua Profe te idejni začetnik kompilacije "Bombardiranje New Yorka", koja je od svog prvog izdanja s kraja osamdesetih, pa sve do danas doživjela čak 14 izdanja te pružila značajan proboj brojnim domaćim bendovima na svjetsku scenu. S vremenom je porastao i interes francuskih, američkih, njemačkih i britanskih radiopostaja za bendovima s njegove etikete, među kojima Franjić posebno izdvaja suradnju s radiopostajom KZSU Music iz Stanforda, koja najčešće emitira pjesme njegovih bendova i s kojom je u stalnom kontaktu.

Također, na ovoj su etiketi izdani i albumi brojnih stranih izvođača iz Chicaga, Seattlea, Tucsona, Londona, Istanbula, Buenos Airesa, Jeruzalema, Novosibirska, New Yorka među kojima i "My Machine" - prvi album kalifornijske garage punk grupe The Humpers iz 1990., koji su svoja posljednja tri albuma objavili za prestižnu etiketu Epitaph. Zbog njegovih nevjerojatnih zasluga u domaćoj diskografskoj industriji, O Zdenku Franjiću je već 2005. snimljen i dokumentarni film pod nazivom "Oči u magli", koji osim razvoja Franjićeve karijere, prikazuje i rijetke arhivske snimke s koncerata Majki i Satana Panonskog.

U njegovom bendu Babilonci povremeni postav čine i karizmatični vokal iz Goribora Aleksandar Stojković St, Hrvoje Stančina - Hrc, koji vodi glavnu produkcijsku riječ u bendu te Robert Bušić - Buš, inače frontman prve postave Kojota. Glazba koju sviraju može se opisati kao zanimljiva mješavina kraut-rocka, elektronike, duba, psihodelije, trip-hopa i reggaea, a na T-Mobile INmusic festivalu nastupit će prvi put.

Diskografija:
Blatnjavi puti 2005.
Drobilica duša 2006.
Babini lonci II 2007.
The baby lonelians 2007.
Zakaj su ubili satana? 2007
Odma snimaj! 2008.
Slučaj muzikalne krave 2009.
Generalna proba 2009.
Mala fuk muzika 2009.
Nevolja u raju 2011.

promo girl // 03/06/2011

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Špancirfest @ Varaždin, 23.08.-01.09.2019.

Špancirfest @ Varaždin, 23.08.-01.09.2019.

| 23/08/2019 | promo guy |

>> opširnije


cover: Kompilacija

Kompilacija "Spona - 15 godina s vama"

| 08/08/2019 | promo guy |

>> opširnije


cover: Od petka do nedjelje u Primoštenu se održava 6. SuperUho Festival, pa evo satnice!

Od petka do nedjelje u Primoštenu se održava 6. SuperUho Festival, pa evo satnice!

| 01/08/2019 | promo guy |

>> opširnije


cover: NOVA IZDANJA: Sindrom, Valungari ft. VS DiM, Kobold, Ending a Clutter, E. Gray, Anatron, Hegemony Quintet, Mycene.

NOVA IZDANJA: Sindrom, Valungari ft. VS DiM, Kobold, Ending a Clutter, E. Gray, Anatron, Hegemony Quintet, Mycene.

| 25/07/2019 | promo guy |

>> opširnije


cover: FERRAGOSTO JAM 12 - satnica, popust na vlak & ostalo.

FERRAGOSTO JAM 12 - satnica, popust na vlak & ostalo.

| 25/07/2019 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*