home > njuz > Mastodon stiže na T-Mobile INmusic!

kontakt | search |

Mastodon stiže na T-Mobile INmusic!

Dosad objavljenom line-upu T-Mobile INmusic festivala pridružuje se i Mastodon - jedno od najinovativnijih i najzanimljivijih imena progresivnog metala današnjice. Ranije ovog mjeseca bend je izdao svoj prvi live album naziva "Live at the Aragon", a u sklopu ljetne festivalske turneje zaustavit će se i u Zagrebu.

Mastodon je sludge/progresivni metal bend koji su gitarist Bill Kelliher, bubnjar Brann Dailor, basist i pjevač Troy Sanders te gitarist i pjevač Brent Hinds osnovali 1999. u Atlanti, vođeni ogromnom fascinacijom bendovima kao što su Melvins, Black Sabbath, Neurosis i Thin Lizzy. Na metal sceni probijaju se 2001. godine s EP-em "Lifesblood", nakon kojeg slijedi i prvi album "Remission". Unatoč pozitivnim ocjenama prethodnika, njihov prvi pravi uspjeh i prekretnica u karijeri dolazi s "Leviathanom" iz 2004. godine, konceptualnim albumom koji se temelji na kultnom romanu Hermana Melvillea "Moby Dick", i koji su brojni časopisi poput Revolvera, Metal Hammera i Terrorizera proglasili albumom godine.

Zahvaljujući novostečenoj popularnosti, bend uskoro potpisuje ugovor s kućom Warner Bros. te izdaje svoj treći album "Blood Mountain", koji im donosi nominaciju za Grammyja u kategoriji za najbolju metal izvedbu za pjesmu "Colony of Birchmen". Hvaljen od brojnih kritičara i proglašavan metal remek-djelom, "Blood Mountain" je i više nego dostojan nasljednik "Leviathana", čijem su vrhunskom zvuku pridonijela i brojna poznata gostujuća imena kao što su Scott Kelly (Neurosis), Josh Homme (Queens of the Stone Age) te Cedric Bixler-Zavala i Isaiah "Ikey" Owens iz the Mars Volte.

Svoj četvrti album "Crack the Sky" izdaju 2009., a u siječnju 2011. objavljuju da rade na najnovijem materijalu. Uz to, Mastodon u ožujku izdaje koncertno CD/DVD izdanje naziva "Live at the Aragon" s izvedbom posljednjeg albuma te najavljuje nastupe na najvećim europskim festivalima, među kojima će se naći i T-Mobile INmusic.

Diskografija:

Remission (2002.)
Leviathan (2004.)
Blood Mountain (2006.)
Crack the Skye (2009.)

promo girl // 21/03/2011

Share    

> njuz [last wanz]

cover: POHODA FESTIVAL Novosti pt.02

POHODA FESTIVAL Novosti pt.02

| 24/01/2020 | pedja |

>> opširnije


cover:

"Proklet bio rock 'n' roll" - knjiga o Baraki i kutinskoj sceni.

| 21/01/2020 | promo guy |

>> opširnije


cover: Rasprodane sve early bird ulaznice za Suffocation, objavljene dvije nove predgrupe!

Rasprodane sve early bird ulaznice za Suffocation, objavljene dvije nove predgrupe!

| 21/01/2020 | promo guy |

>> opširnije


cover: Valhalla Festival 2020 objavio prve izvođače!

Valhalla Festival 2020 objavio prve izvođače!

| 21/01/2020 | promo girl |

>> opširnije


cover: Buč Kesidi rasprodali SAX!

Buč Kesidi rasprodali SAX!

| 21/01/2020 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*