home > najawa > Roger Waters - The Wall Live @ Arena, Zagreb, 13/04/2010

kontakt | search |

Roger Waters - The Wall Live @ Arena, Zagreb, 13/04/2010

Obilježavanje 30 godišnjice legendarnog albuma 'The Wall' grupe Pink Floyd povijesnom europskom turnejom u više od 30 gradova koja uključuje i Zagreb!
[ Roger Waters ]

Roger Waters

Roger Waters, kreativni genije koji stoji iza muzičkih pionira Pink Floyda, spreman je predstaviti svoje najveće remek- djelo The Wall, čitavoj Europi u 2011. godini. Nakon 20 godina, ovo će biti prvi put da se The Wall ponovo izvodi.

The Wall Rogera Watersa će proputovati kroz 25 europskih gradova, dok u Zagrebu nastupa 13. travnja u Areni, obilježavajući 30 godišnjicu izlaska istoimenog albuma a uz Watersovo nagovještanje da bi ovo mogla biti njegova poslijednja velika turneja, jasno je da će ulaznice za ovaj koncert biti najtraženija 'roba' na tržištu u poslijednjih 10 godina.
Turneja počinje u travnju 2011. a posjetiti će sljedeće gradove:
Lisabon (Portugal), Madrid (Španjolska), Barcelona (Španjolska), Milano (Italija), Arnhem (Nizozemska), Budimpešta (Mađarska), Prag (Ceška republika), Lodz (Poljska), Moskva (Rusija), St Petersburg (Rusija), Helsinki (Finska), Oslo (Norveška), Stockholm (Švedska), Copenhagen (Danska), London (UK), Manchester (UK), Dublin (Irska), Antwerp (Belgija), Paris (Francuska), Mannheim (Njemačka), Zurich (Švicarska), Hamburg (Njemačka), Berlin (Njemačka) and Dusseldorf (Njemačka),a ono što nas posebno veseli je gostovanje ovog vrhunskog rock spektakla 13.4.2011. u zagrebačkoj Areni.

Show je prije bio jednostavno prevelik da bi se osmislila turneja, no nove Arene kao i nova koncertna tehnologija koja omogućuje doista svakoj ideji da se provede u djelo, riješili su tu dilemu.

Sada, nakon mjeseci pedantnog planiranja, Waters je obnovio izgled i osjećaj koji daje show kako bi bio siguran da će se show poklapati sa zadivljujućom teratralnom ekstravaganzom zbog koje je The Wall i postao legendaran - čime omogućuje još jednoj generaciji da bude inspirirana raskošom prekrasnog vizualnog i zvučnog spektakla.
[  ]

Koncert počinje s razbijanjem zida te se u prvom dijelu zid ponovo počinje graditi, dok se u drugom dijelu svira iza ponovno izgrađenog zida, a sve se to odvija ispred očiju gledatelja. Roger Waters je razvio novu grafiku i vizuale kako bi ilustrirao priču i pjesme, koristeći pritom ekran veličine 700 m2. Sadrži razne specijalne efekte poput prikaza originalnih slika Geralda Scarfa, pad aviona, pirotehnike,divovskih lutaka, raznih projekcija i još mnogo drugih.
Roger Waters na ovu turneju kreće sa slijedećim glazbenicima: Dave Kilminster (gitara), Snowy White (gitara), GE Smith (gitara), Jon Carin (klavijature), Harry Waters (klavijature), Graham Broad (bubnjevi), Robbie Wyckoff, Jon Joyce ( prateći vokal), Michael Lennon (prateći vokal), Mark Lennon (prateći vokal), Kipp Lennon (prateći vokal).

'Prije trideset godina, kada sam napisao ovaj album, bio sam preplašen mladi čovjek. Možda ne toliko mlad, imao sam 36 godina. Dugo mi je trebalo da se riješim svih strahova. Svejedno, u godinama koje su uslijedile postalo mi je jasno da je možda čitava priča o strahu i gubitku alegorija za mnogo šira pitanja. Nacionalizam, rasizam, seksizam, religiju - što god! Svi ti problemi utjecali su na strah koji je obilježio moj raniji život. Ova nova produkcija pokušaj je komparacije i osvještavanja naših trenutačnih problema.' rekao je Waters najavljujući turneju.

Naglašavajući velike hitove Pink Floyda poput Comfortably Numb, Another Brick in the Wall Pt. 2, Mother, Run Like Hell i Young Lust, The Wall je album s kojim su se poistovjetili fanovi diljem svijeta te je postao jedan od najvećih albuma ikada snimljenih. Iznimno uspješan nakon izdavanja, The Wall je u Sjedinjenim Američkim Državama bio najprodavaniji album 1980. godine gdje do danas ostaje u prvih pet najprodavanijih albuma svih vremena.
Nadolazeća turneja ponuditi će europskim obožavateljima Rogera Watersa i Pink Floyda jedinstvenu priliku da još jednom uživo vide obnavljanje zida u cijelosti, sa specijalno izrađenom i umjetnički dorađenom pozornicom kako bi što bolje prikazala Watersovo genijalno remek dijelo otuđenja i transformacije. Gerald Scarfe, umjetnik koji je radio ilustracije za album i film te za scenu, i ovoga će puta sa Watersom ujediniti snage i pružiti nove ilustracije na sceni.

Do današnjeg dana, The Wall je izveden samo 31 put od strane svog kreatora, uključujući i Floydovu turneju 1980 - 1981 kada su imali istoimenu turneju. Roger Waters je 'uskrsnuo' The Wall 1990. na jednom od najvećih održanih koncerata na kojemu se slavio pad Berlinskog zida. Taj inspirirajući događaj u Postdamer Platzu je privukao više od pola milijuna ljudi, a dok su milijuni ljudi gledali televizijski prijenos koncerta, kritičari su ocijenili koncert kao 'najbolji show ikada' te zaključili da je Waters postavio nove standarde u koncertnom svijetu.

Roger Waters TM promo The Wall 2010 tour


Waters otkriva da je, kako bi The Wall imao jednaku snagu 2011. kao što je to imao i 1990., svaku pjesmu ponovno obradio te je prigrlio nove tehnologije i specijalne efekte kako bi genijalnost The Walla u potpunosti došla do izražaja.

'Video tehnologija je danas potpuno drugačija nego što su to bile 90- tih, pa sada imamo mogućnost raditi video projekcije duž 700 kvadratnih metara video zida' kaže Roger.
Važnije od same teatralnosti The Walla je njegova politička i socijalna poruka te Waters planira iskoristiti konstrukciju zida kako bi odao počast vojnicima koji su svoje živote ostavili u bitkama. Na stranici www.rogerwaters.com postavljen je apel svim članovima obitelji poginulih vojnika da uploadaju fotografiju koju će Waters projicirati na 'zidu' za vrijeme koncerta kako bi svaka žrtva rata postala, metaforički rečeno, još jedna cigla.
'Prvi smo puta to učinili poslije rata s Vijetnamom, a sada smo u ratu s Irakom i Afganistanom, tako da postoji snažna anti-ratna poruka u 'The Wallu'. Bila je i tada, a i danas je.' naglasio je Waters.

The Wall je do sada održan samo u Sjedinjenim Američkim Državama, Njemačkoj i Velikoj Britaniji, pa je turneja 2011. jedinstvena prilika za sve europske fanove da ga pogledaju i poslušaju uživo. Prije Europe, Roger Waters će proputovati kroz Sjevernu Ameriku počevši u rujnu 2010. Svi detalji turneje mogu se pronaći na web stranici www.rogerwaters.com. Waters osobno ažurira stranicu i koristi je kako bi komunicirao sa svojim fanovima diljem svijeta.

Rogera Watersa i The Wall u Zagreb dovodi Lupa promotion.

ULAZNICE I PRODAJA:

Ulaznice u prodaju kreću 1.rujna na svim prodajnim mjestima sistema Eventim a podjeljene su u nekoliko kategorija:
VIP LOŽA: 800kn
TRIBINA DOLJE: 400 kn
TRIBINA GORE: 360 kn
PARTER: 360 kn

POSEBNI PAKET:

Za ovaj vrhunski show, Roger Waters je pripremio i posebni paket za najveće fanove koji sadrži:
Ulaznicu za 1. Kategoriju sjedala (tribina dolje) koja je smještena unutar prvih 15 redova u sektoru 102
Posebno dizajniranu majicu
Poster turneje- limitirano izdanje
Službeni program turneje
Akreditacija za uspomenu
Set bedževa
Ekskluzivni Roger Waters - The Wall poklon
Cijena ovog posebnog paketa iznosi 1650 kuna (400 kuna ulaznica + 1250 kn paket) a rezervirana je za samo 100 sretnika.
Fan KLUB pretprodaja, koja omogućuje fanovima da što prije dođu do najboljih mjesta, počinje 27. Kolovoza i traje sve do 30. Kolovoza, dok redovna prodaja počinje 1. Rujna u 8 sati ujutro. Dodatna pogodnost za članove FAN KLUBA Rogera Watersa je 15 minuta raniji ulazak u Arenu.

Roger Waters Interview, The Wall Tour 2010/11, part 1


The Wall je jedan od najprodavanijih i najutjecajnijih albuma u rock povijesti iz kojeg je svakako najpoznatiji singl 'Another Brick in the Wall', , a po kojemu je i Allan Parker snimio film s Bobom Geldofom u glavnoj ulozi. The Wall je najveći projekt Pink Floyda i Rogera Watersa koji hrvatska publika ima prilike vidjeti 13.travnja 2011. I vjerojatno nikada više.

promo girl // 26/08/2010

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

| 25/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*