home > najawa > Urban Underground: jake riječke snage; Stereo Dvorana, petak, 25. 9.

kontakt | search |

Urban Underground: jake riječke snage; Stereo Dvorana, petak, 25. 9.

Urban Underground naziv je novog koncertnog serijala u Stereo Dvorani kojeg organizira dnk* udruga. Cilj je da jednom mjesečno Stereo postane sjedište urbane glazbene kulture, te da se publici ponudi uistinu kvalitetno glazbeno događanje, ali na onaj alternativni, riječki način.

U organizaciju serijala u samim njegovim začetcima uključio se SVID Radio kao suorganizator. 98.4 Mhz je od svojih samih početaka 1995. godine, bila frekvencija kojom se u riječki eter odašiljao urbani i alternativni zvuk. Prvom polovicom ovog serijala SVID Radio slavi 14. godina svog postojanja. U mainstreamu koji većina uvijek slijedi, često nije bilo mjesta za alter priče, ali one su lako dolazile na Svidove top ljestvice i lako se probijale do publike koja je znala da ono što ne može drugdje, može čuti na 98.4 MHz. Visoki postoci slušanosti potvrdili su tezu da Riječanke i Riječani uistinu žive za alternativnu i urbanu mjuzu.

Serijal smo odlučili započeti sa "jakim riječkim snagama": u petak, 25. 9. zasvirati će Diskurz, Morso, One Piece Puzzle i Mandrili. Trenutno najjača riječka rock imena nove generacije zamjenit će zvučnike radija i ekrane TVa, gdje ih u posljednje vrijeme možete dosta čuti i vidjeti, sa pojačalima, bubnjevima i ostalom opremom pozornice Sterea, gdje će pružiti ono što najbolje znaju: odličnu live svirku. Krenimo redom.

Diskurz je najveće punk otkriće ovih prostora i dokaz da punk jednostavno ne može umrijeti ni da hoće, kaže jedna kritika, dok druga govori da je Diskurz novo ime domaćeg undergrounda. U oba slučaja nisu pogriješili. Bend je nastao 2006. godine, a u samo dvije godine prošli su put od demo benda do ugovora s velikom izdavačkom kućom. Glazbu koju sviraju karakteriziraju kao punk-rock, a imaju zahtjevnu zadaću otvaranja večeri, koju će vjerujemo uspješno obaviti.

"Ovi su k'o Killersi", čuo sam kojih pola sata prije mog prvog doticaja sa Morsom. Ipak sam bio malo skeptičan, tada još nisam poslušao album, ali ipak sam se išao uvjeriti u istinitost glasina o riječkom bendu koji zvuči kao da je ispao sa pozornica najvećih europskih festivala. I nisam se razočarao. Ugrizli su me svojim pop melodijama i odličnom ritam sekcijom. Rock za 21. stoljeće - to je ukratko Morso. Zarazili su me svojim zvukom na prvo slušanje, a ukoliko već niste, vrijeme je da se zarazite i vi.

One Piece Puzzle je po mnogima trenutno riječki najprovokativniji bend. Četvorka sa Srdoča, ili točnije tri tipa i jedna djevojka deru, rokaju i guze glazbenom scenom, a sa spotom čije je ime vrlo slično upravo spomenutim glagolima osvojili su vrhove hrvatskih top ljestvica. Uz njihov na svakom koncertu neponovljivi audio-vizualni doživljaj, ne sumnjamo da će ova industro-pop atrakcija u vama probuditi seljaka-veseljaka.

Ljubljenje i valjanje na planinama Tibeta, tako bi mogao izgledati nastup Mandrila na prvom Urban Undergroundu. Bez puno priče možemo samo nabrojati pridjeve koji krase ovaj bend: zreli, urbani, kvalitetni, alternativni... mogli bi tako još dvije stranice. Mandrili su bend koji mnogi nazivaju osvježenjem na hrvatskoj rock sceni, imaju iza sebe jedanaest godina rada i tri albuma. U Stereu promovirat će svoj novi single "Padam", posvećen aktualnoj situaciji u društvu, a šuška se i da će odsvirati pokoju novu stvar.

Cijena ulaznice 49.99 kn, pretprodaja Dallas Music Shop u Rijeci

Vrata Stereo Dvorane se otvaraju u 22 sata, koncert počinje u 22:45 h
[  ]

promo guy // 21/09/2009

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*