home > njuz > NOVA IZDANJA: Krankšvester, Valentino Bošković, Billy Andol, One Piece Puzzle i E:S:T:E:R.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Krankšvester, Valentino Bošković, Billy Andol, One Piece Puzzle i E:S:T:E:R.

1. KRANKŠVESTER "GABER"

Zagreb, 21. travnja 2017. - Osječki hip hop dvojac Krankšvester objavio je singl i spot "Gaber" koji je u svega desetak dana zapalio regionalnu underground scenu.

Poznati po vulgarnim i sarkastičnim tekstovima, ovaj put su uporište i inspiraciju pronašli u hardcore technu koji je popularnost stekao u devedesetima, stoga u pjesmi ne čudi i ironično-nostalgična evokacija nekadašnje prepoznatljive ikone techno kulture Marushe, legendarne hard-dance grupe Scooter, kao i europop zvijezde DJ Bobe.

Za glazbu, mix i master zaslužan je Sett, tekst potpisuju Sett i 3ki Stil, dok je spot režirao Yossip G 4 Getto Mast Videos. Sniman u osječkom klubu Exit, spot je riječima Krankšvestera svojevrsna posveta gabber kulturi. Iako zbog eksplicitnih tekstova ne dosežu do televizije i radijskih postaja, na YouTube kanalu spot je već prikupio više od 100 tisuća pregleda.

Krankšvester - "Gaber"
https://www.youtube.com/watch?v=Vt_WLYubVlk

Gaber je ujedno i prvi singl s nadolazećeg albuma na kojem trenutno rade i koji bi svjetlo dana trebao ugledati do kraja ove godine. Album zasad nosi radni naziv "Bravo Hits 4", sadržavat će gostovanja još neotkrivenih imena i na njemu dvojac priprema najveći party dosad. Krankšvester iza sebe imaju tri albuma i jednu kompilaciju, a za novi album obećavaju da će ga kao i sva izdanja fanovima pokloniti na besplatan download.

Underground borce ovog ljeta gledamo na Sea Star festivalu u Umagu gdje će dobiti svoje mjesto na velikoj pozornici Nautilus Arene. Tamo će 26. svibnja ubojitim stihovima začiniti atmosferu uz regionalne hip hop snage kao što su Bad Copy, Kiša metaka, High5 & Kuku$ i Matter.

2. VALENTINO BOŠKOVIĆ "MILDE SORTE"

nakon dva objavljena albuma, "VSSR" iz 2014. i prošlogodišnje "Marsovske Listine", Valentino Bošković nastavlja s kronikama svojih svemirskih lutanja, a njegova najnovija poruka Zemljanima glasi: Milde Sorte!

YouTube link:
https://youtu.be/Jj4EAO9hY0c

Podsjetimo, Valentino Bošković prvi je brački astronaut koji se daleke 1646. lansirao sa svemirske postaje na Vidovoj Gori svojim roketomobilom projektiranim po tajnom receptu iz knjige "Ispovid Šanpjera Kozmonauta". Njegove višestoljetne pokušaje povratka na rodni otok Brač pratimo u pjesmama Josipa Radića i Branka Dragičevića od kojih posljednja, Milde Sorte, opisuje jedno nesvakidašnje poslijepodne na Marsu.

Nova pjesma ujedno najavljuje i početak rada na trećem albumu, kao i veliki koncert Valentinota Boškovića na Vidovoj Gori na Valentinovo 2046. kojim će se obilježiti 400. obljetnica njegovog lansiranja u Svemir.

3. BILLY ANDOL "INDIJA"

Sarajevski rock bend Billy Andol snimili su pravi ljetni videospot za singl ''Indija''.

''Indija'' je četvrti singl s albuma ''Linije'' kojeg su objavili za Dallas Records 2015. godine. Arnej Misirlić je redatelj koji je ujedno i snimao spot. Billyandolovac Haris Saračević radio je montažu i mix dok je mastering radio zajedno s Draganom Jakubovićem.

U videospotu se vidi i mural Davida Bowieja za čiju je ilustraciju bio zadužen Enis Čišić, Marvelov crtač koji je u autorskom djelu predstavio pet karakterističnih Bowiejevih faza, dok je Zoran Herceg uz pomoć studenata Akademije likovnih umjestnosti Lamije Halilagić, Marije Marković i Harisa Karaosmanovića prenio njegovo djelo na zid. Inicijator te ideje bio je Vedad Trbonja, vokal benda Billy Andol. Zanimljivo je da je ovaj mural u kampusu Univerziteta u Sarajevu trenutno najveći na svijetu.

U spotu se pojavljuju glumice Katarina Nikšić i Merima Ramadanović. Kostimografiju je radio Milan Senić, a za frizuru je zaslužna Anes Smajlović, a šminku Naida Đekić.

Videospot ''Indija'' pogledajte ovdje:
https://www.youtube.com/watch?v=jiabMXNhSBQ

4. ONE PIECE PUZZLE "JA SE SMANJUJEM"

Friški spot i koncertna promocija novog albuma (III) grupe One Piece Puzzle.

Riječka skupina One Piece Puzzle predstavila je spot za pjesmu Ja Se Smanjujem povodom koncertne promocije novog albuma (III) koja će se održati u zagrebačkom Vintage Industrial Baru u srijedu 26. travnja.
"Iako je spot sniman isključivo mobilnim telefonom, rezultat ne zaostaje za trenutnim svjetskim trendovima moderne video produkcije i dopušta uvid u raspon mogućnosti koje pružaju tehnologije razvijene zahvaljujući blagodatima kapitalizma i slobodnog tržišta.", rekla je Ana Balkana, pjevačica OPP-a. Spot je snimljen u suradnji s talentiranim riječkim fotografom i kamermanom Kristijanom Vučkovićem.

OPP najavljuje premjerno predstavljanje svog novog albuma (III) u Vintage Industrial Baru kao audio-vizualni spektakl u dva čina s nagradnim igrama, a Riječanima će se na njihovoj gala svečanosti pridružiti zagrebački Dosh Lee i slovenski Captain Morgan's Revenge te DJ Kneža koji će afteru napraviti veliki obračun Rammstein vs. Ministry. Vrata Vintage Industrial Bara se otvaraju u 20 sati, Captain Morgan's Revenge nastupaju u 21.15, Dosh Lee u 22 sata, a One Piece Puzzle u 22.30 sati. Karte po pretprodajnoj cijeni od 35 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, a na dan koncerta će koštati 45 kuna.

Youtube link na spot: https://youtu.be/vkbjmwqk3ck

Facebook event: https://www.facebook.com/events/215361055609767

5. E:S:T:E:R "KLONIRAJ"

Prošle su godine singlovima "Samo tvrdo brate" i "Bogovi" započeli glazbeni projekt, a sada E:S:T:E:R donosi društveno-politički aktualan singl "Kloniraj".

Singl "Kloniraj" progovara o radničkoj situaciji u Hrvatskoj, izrabljivanju i ne poštivanju osnovnih prava radnika, a iz E:S:T:E.R-a poručuju "Prije nego radnička klasa zaroni svoje noseve u još jedan prvomajski grah, E:S:T:E:R donosi ilustraciju onog što isti ti radnici žive ostala 364 dana u godini, uz važnu napomenu - ovo nije pjesma o 'popularnom gazdi'."

"Kloniraj" poslušajte putem YouTube linka:
https://www.youtube.com/watch?v=rQlulJhN7Zc

terapija // 24/04/2017

Share    

> njuz [last wanz]

cover: MATEJ KRAJNC ima novi singl o Horviju

MATEJ KRAJNC ima novi singl o Horviju "Horvi izzove Krajnca na trganje listkov s koledarja za leto 2024" u stilu - SUICIDE!

| 18/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: kolekcija Black Paintings Francisca Goye u audio formatu IO!

kolekcija Black Paintings Francisca Goye u audio formatu IO!

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover:

"Angel for the masses" novi spot dreDDup

| 17/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Rane" - nov singl i video benda Lelee

| 15/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: nova pjesma benda Kensington Lima zove se

nova pjesma benda Kensington Lima zove se "The Beat That Saved Our Lives".

| 15/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*