home > najawa > REBEL STAR 11/10/2023, Vintage Industrial Bar, Zagreb

kontakt | search |

REBEL STAR 11/10/2023, Vintage Industrial Bar, Zagreb

Rebel Star je ideja nastala nastala 2006. godine u Sent Andreji pored Budimpešte. Milan Glavaški, autor muzike i tekstova iza sebe ima bogato muzičko iskustvo iz Eve Braun i Popcycle. Nakon povratka iz Amerike 2005. odlučuje da napravi studio u kom će moći da postavi sebi i publici pitanja kojima se pop mejnstrim retko bavi. Pitanja o životu i smrti, početku i kraju, odrastranju i starenju, prijateljstvu i razdoru odgovore dobijaju i melodiji i poeziji već petnaest godina.
[  ]

Rebel Star bend je velika grupa saradnika, "pleme u kom su svi bitni" i zajednica kroz koju je prošlo dvadesetak muzičara iz sedam zemalja. U novoj i najraskošnijoj postavi do sada Rebel Star je šestočlani bend stacioniran u Zagrebu sastavljen od vrsnih hrvatskih i srpskih muzičara: Zvonka Obajdin (Svemir, Sjeverozapad) na klavijaturama, Daniel Rodik na gitari i lap steelu (Svemir, Undo, Skaramuži), Ernest Džananović na bubnju (Kristali, Presing, Bitipatibi), Goran Ritoša na basu i Milan Glavaški vokal i gitara (Eva Braun, Popcycle, Rebel Star). Bend ima kompleksnu produkciju i uspeva da zadrži integritet vrhnuske svirke dok prolazi kroz rok, amerikanu i indie žanrove u jednom dinamičnom setu.

Diskografija:
● So (2007)
● Kalifonija (2009)
● Rebel Star (2012)
● Reka (2015)
● Demoni (2020)
● Početak i kraj (2021)
● Sedmo nebo (2023)

Vrata 20:00 | Koncert 21:30
Ulaznice: 08,00 € / 12,00 € | Dirty Old Shop (Tratinska 34) / VIB & Grif (Savska 160)

ON LINE: www.dirtyoldempire.com/rebel-star-vintage-11-10-2023.html?fbclid=IwAR1g3unDNOjowc--U4kkp0C2Re8dnDiU6UyI6kJHSYvh5Z9TzROvLOSG13M

promo guy // 05/10/2023

Share    

> najawa [last wanz]

cover: TAMARA OBROVAC QUARTET, 08/03/2024, HKD, Rijeka

TAMARA OBROVAC QUARTET, 08/03/2024, HKD, Rijeka

| 23/02/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: ALCEST @ Boogaloo, Zagreb, 21/10/2024

ALCEST @ Boogaloo, Zagreb, 21/10/2024

| 23/02/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: IGA DOGUBA 03/03/2024, Glazbena kuća (Velesajam), Zagreb

IGA DOGUBA 03/03/2024, Glazbena kuća (Velesajam), Zagreb

| 22/02/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Hali Gali @ AKC Attack, 24/02/2024

Hali Gali @ AKC Attack, 24/02/2024

| 22/02/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Decapitated, Incantation, Nervosa, Kassoghta @ Močvara, Zagreb, 16/03/2024

Decapitated, Incantation, Nervosa, Kassoghta @ Močvara, Zagreb, 16/03/2024

| 21/02/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]
  • 27/02/2024 | zg, močvara
    manifest crnila
    ---------------
    drown (ka)
    war (d)
    vÙlom (zg)
  • 29/02/2024 | zg, močvara
    rØlØ (st)
  • 01/03/2024 | zg, močvara
    vrelo zvuka
    -------------
    monsieur doumani (cipar) & dunjaluk (zg)
  • 02/03/2024 | zg, močvara
    metal koncert
    --------------
    undercroft (chi)
    dekapited (chi)
    violentor (ita)
  • 03/03/2024 | zg, močvara
    darkjazz crnilo
    ---------------
    the lovecraft sextet (nl/h)
    merakhazaan (h)
    >> najawa @ terapija.net

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*