home > najawa > NEŽNI DALIBOR + IRENA ŽILIĆ @ Tvornica, Mali pogon, 06/04/2013

kontakt | search |

NEŽNI DALIBOR + IRENA ŽILIĆ @ Tvornica, Mali pogon, 06/04/2013

Ulaznice: 25kn / na dan koncerta 40kn

NEŽNI DALIBOR

U Tvornicu se vraća jedan od najboljih bendove nove srpske rock scene čiji zadnji nastup u našem klubu je ostao u sjajnom sjećanju publici. Nežni Dalibor zasvirat će ponovo u Tvornici u subotu, 6. travnja.

Trio koji čine Ivica Marković (gitarist i pjevač), Ljubomir Vučković (basist i pjevač) i Branimir Bogdanović (bubnjar), diskografski je debitirao na kompilaciji "Jutro će promeniti sve?" sa singlom "Značajan događaj". Prvog rujna 2008. godine objavljen je prvi album - "Sredstva i veštine" za izdavačku kuću Odličan hrčak. Tijekom 2010. godine, ponovo u studiju Digimedia i sa producentom Borisom Mladenovićem, Nežni Dalibor snima svoj drugi album. Na izdanju "Normalan život" našlo se 11 pesama, i ovog puta objavljeno je za Odličan hrčak u ožujku 2011. Na albumu kao gost na synthu na većini pjesama sudjeluje Marija Jovanović, violinistica benda Ika, koja kao redovni gost svira s bendom od početka 2010. godine. Album "Normalan život" kasnije je reizdan za etiketu Exit Music s čijeg sitea se može besplatno skinuti.

IRENA ŽILIĆ

Ova talentirana 25-godišnja kantautorica najnovije je ime zagrebačke ženske kantautorske scene, koja uistinu postaje sve potentnija i zanimljivija. Irena Žilić se od svojih kolegica ponajviše razlikuje po tome što svoj izričaj temelji isključivo na engleskom jeziku, s jedne strane, dok s druge, ona uistinu i posjeduje boju glasa kojem to i leži. Takoreći, kao da je učenica jedne Dolores O'Riodan iz The Cranberriesa ili kantautorice Amy Macdonald, ali ima tu i dodirnih točki i s Kate Nash i Katie Melua - onog pop prizvuka s dignitetom. Irenin glas je kristalno čist i sluhistički ugođen, no kantautorica je inteligentno izbjegla plošnost i banalizaciju svoje lirike vještim izbjegavanjem klasične akordne strukture u pjesmama, već se vješto poigrava s polu-harmama, počesto držeći upitnik u uho slušatelja koje nije sigurno je li joj gitara uopće ugođena. No svaki put kad zapjeva, njen glas odmah kristalno jasno odaje impuls kako je cijela konstrukcija složena s namjerom. Da se ne govori, kako čim stekne malo više scenskog iskustva da bez problema svoju glazbu na taj stand-up solo način može izvesti bez srama bilo gdje u svijetu, ako joj se ukaže prilika. A činjenica je da već postaje tražena u Zagrebu.

AFTER PARTY UZ KULTIVATOR DJ's

Kao što sigurno znaš, Kultivator je skup mladih, no već etabliranih stručnjaka i eminentnih kužista. Ako ne znaš, pljusni se i poprati poveznicu koja će ti spasiti život - www.kultivator.hr. Pošto je u ovom gradu ionako svatko DJ, pogađaš, i Kultivator ima preko nekoliko manje ili više "profesionalnih" DJ-a, od kojih neki zbilja znaju čemu služe sve te tipke na mikseti, dok ovi drugi pak vrhunski fejkaju da znaju, u što ćeš se moći i osobno uvjeriti. Šalabahter bi za after party izgledao ovako: Arcade Fire, Arctic Monkeys, Ariel Pink's Haunted Graffiti, Art Brut, At the Drive-In, Black Flag, Black Lips, Bloc Party, Blur, Bruce Springsteen, Cloud Nothings, Deerhunter, Descendents, Dinosaur Jr., Fugazi, Future of the Left, Hüsker Dü, Interpol, Japandroids, Jarboli, Joy Division, Les Savy Fav, Modest Mouse, Mixtapes, Neutral Milk Hotel, Pavement, Pips, Chips & Videoclips, Pixies, Pulp, QOTSA, R.E.M., Radiohead, Repetitor, Sonic Youth, Talking Heads, The Black Keys, The Clash, The Cure, The Hold Steady, The Gaslight Anthem, The Libertines, The Replacements, The Smashing Pumpkins, The Smiths, The Stone Roses, The Strokes, The Thermals, The Walkmen, The White Stripes, Titus Andronicus, TV On The Radio, Vlasta Popić, Vampire Weekend, Weezer, Yeah Yeah Yeahs, Yo La Tengo, Yuck..

ULAZNICE

Ulaznice za koncert Nežnog Dalibora u prodaju kreću u ponedjeljak, 11. ožujka po cijeni od 25 kn. Ta cijena vrijedit će do dana koncerta. Cijena na dan nastupa iznosi 40 kn. Ulaz na after party je besplatan za posjetitelje koncerta a ostali plaćaju 10kn.

promo guy // 28/03/2013

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

| 25/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*