home > mjuzik > Secret Double Agent Girl

kontakt | search |

RAZNI UMETNIKI: Secret Double Agent Girl (Slušaj najglasnije, 2021)

Slušati samo jednu pjesmu u 11 varijanti pretpostavljam da je svakome zamorno i dosadno, pa makar bila i neka jako omiljena, recimo domaćicama koje svakodnevno prate radio programe i uzdišu još od onih vremena Tom Jonesa, Elvisa, Dalibor Bruna, Miše cara, Šerfezija sve do najnovijih obrada i prepravaka svega i svačega.
[  ]

I ja sam se iznenadio kad mi je Zdena donio ovaj kompilacijski složen album na kome vidim samo jednu pjesmu "Secret double agent girl", pa rekoh, tra baba lan da joj prođe dan, za koji đavo, pitato te sveti Kristuš treba ovoliko verzija kao da slušam remikseve Kraftwerk s isto toliko covera raznih autora, a niti jedan nije dao nešto više od originala? Zdenkova je sreća što nema adekvatan obrazac osim poetike koja je u ovoj pjesmi eksplicitna, emotivna, ljubavna i James Bondovski sofisticirana, a osim toga, jedna je od rijetkih na engleskom jeziku. Uz to su stihovi vrlo kratki i dozvoljavaju različite zvučne podloge, elem s vremenom su uglazbljivani od strane nekolicine, naoko nespojivih glazbenika, pa je tako svaka verzija nešto posebno u ovome kontekstu, no ima i slučajeva da posve odgovara stilu dotičnog izvođača.
[  ]

To se prvenstveno odnosi na prve dvije uvodne interpretacije Kodagain koji su je napravili u svome klasičnom indie-pop izdanju legato gitare, programiranog ritma, a bome i lepršave melodične igre akustičnih staccata i dinamičnih basova davši pjesmi profinjeni pop elan. A žestoka garage-rock izvedba Thee Melomen puca energijom i nevjerojatno je kako se već samo te dvije verzije razlikuju kao nebo od zemlje. Hrcova produkcija od gotovo 8 minuta je netom objavljena na albumu "Pimpek mali" www.terapija.net/mjuzik.asp?ID=30384 projekta Šesti Smith zajedno s varijantom Wilme i Hrvoja iz dueta Trava i Užas, a na njima je Zdenkov vokal kao i na narednih 7 izvedbi. Samova verzija sampliranog r'n'r bluesa je moćna u house tempu, potpisana kao jedna od novijih postava Babilonaca, isto kao i funkirana Mikija Pjevača (Ofingeri, Koridor X) snimljena u Bačkoj Topoli, objavljena na albumu "Na ulici, u prolazu" www.terapija.net/mjuzik.asp?ID=29967. Još ranije, prije korone čuli smo Goriborsku varijantu koncem 2019. na "Nedamise" www.terapija.net/mjuzik.asp?ID=29763, albumu projekta Ekonomski Tehničari s Hans Piti Orlijem, a onda su do konca ove nesvakidašnje kompilacije nanizane žive snimke Babilonaca iz zagrebačkog Attacka s Ljubom na pratećim vokalima i iz Subotice 2019. s vrlo depresivnom gitarom, a onda i Lutajućeg DJ Zdene iz Mostara 2019. i zagrebačke KC Mesničke 20.06.2020. gdje je žamor ljudi skoro glasniji od Zdene i ne šljive ga niti pol posto kao da je neobavezna mjuza koja se emitira s razglasa.Kako god, ovih 50 minuta pokazuje barem 7-8 sjajnih interpretacija ispred kojih dakako prednjači moćna izvedba Thee Melomen iz 2018. s njihovog drugog albuma "Disappear" (Martin's Garage Records), no nažalost, bend se taman u prvom Covid-19 valu razišao nakon 6 godina rada. Sveskupa, ovo je zanimljiva kompilacija, daleko interesantnija nego li bi se u prvi mah pomislilo.

Naslovi: 1.KODAGAIN - Secret Double Agent Girl, 2.THEE MELOMEN - Secret Double Agent Girl, 3.NEČASNI DJ ZDENA - Secret Double Agent Girl, 4.ŠESTI SMITH - Secret Double Agent Girl, 5.BABILONCI - Secret Double Agent Girl - Sem, 6.BABILONCI - Secret Double Agent Girl - Miki, 7.EKONOMSKI TEHNIČARI - Secret Double Agent Girl, 8.LUTAJUĆI DJ ZDENA - Secret Double Agent Girl, Mostar 31.07.2019., 9.BABILONCI - Secret Double Agent Girl, Attack, Zagreb, 10.BABILONCI - Secret Double Agent Girl, Subotica 2019., 11.LUTAJUĆI DJ ZDENA - Secret Double Agent Girl, KC Mesnička 20.06.2020.

ocjena albuma [1-10]: 7

horvi // 03/02/2021

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: An Evening With Imperial Triumphant (Live at Slipper Room)

IMPERIAL TRIUMPHANT: An Evening With Imperial Triumphant (Live at Slipper Room) (2021)

| 30/11/2021 | horvi |

>> opširnije


cover: Konstantina, bem ti jadne majke

MATEJ KRAJNC: Konstantina, bem ti jadne majke (2021)

| 29/11/2021 | horvi |

>> opširnije


cover: Kpивжа

PHAGE: Kpивжа (2021)

| 28/11/2021 | horvi |

>> opširnije


cover: Tiny Evolution Of 'Noise' Assembly (..And The View Throughout The Angels..), EP

DINO OGUIĆ: Tiny Evolution Of 'Noise' Assembly (..And The View Throughout The Angels..), EP (2021)

| 27/11/2021 | horvi |

>> opširnije


cover: Turning To Crime

DEEP PURPLE: Turning To Crime (2021)

| 26/11/2021 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: Secret Double Agent Girl
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*