home > mjuzik > Granular

kontakt | search |

HALMA: Granular (Kapitan platte / Creative Eclipse, 2015)

Hamburg. 1999. godina. Fiona McKenzie, Andreas Voss i Thorsten Carstens počinju svirati i nazivaju se Halma. Bubnjevi, gitara i bariton gitara proizvode jako čudne, experimentalne zvukove. Sljedeće godine pridružuje se Anna Bertermann na basu, a ona zna upotrebljavati i sintove, pa se njihova instrumentalna muzika polako kreće prema nekom repetitivnom post rocku, s ne prenaglašenim gitarama.

Do sada su objavili šest albuma, manje više istog glazbenog izričaja. Jednom riječju njihovu muziku bi mogli opisati kao atmosferičnolijenomutnomračnougodno slušajuća instrumentalna muzika, koja je kao stvorena biti podlogom nekim indie filmovima, njemačkim po mogućnosti. Čak mislim, da bi ih nekako za kraj svoje karijere Wim Wenders mogao angažirati za muzičku podlogu.

Ove pjesme je teško izdvajati, teško opisivati ugođaj u njima, jer će svaki slušatelj na svoj način protumačiti ideje koje se provlače kroz njih. Deep White kao stvorena je za prepuštanje sanjarenju, no ako zatvorite oči, može Vam se dogoditi da Vas, upravo ta putujuća atmosfera, odvede sve do kraja albuma, pa ćete malo pozornije morati slušati neki sljedeći puta. Stoga, svakom ostavljam sanjarenje i putovanje kakvo želi. Probajte, isplati se...

ocjena albuma [1-10]: 7

pedja // 23/10/2015

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Alles in Allem

EINSTÜRZENDE NEUBAUTEN: Alles in Allem (2020)

| 20/05/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Full Moon Session Part IV

ČOPOR: Full Moon Session Part IV (2020)

| 19/05/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Obsidian

PARADISE LOST: Obsidian (2020)

| 18/05/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Tamo gori feat. KOLOLIRA

DUNJA KNEBL: Tamo gori feat. KOLOLIRA (2020)

| 17/05/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Ofte jeg drømmer mig død

AFSKY: Ofte jeg drømmer mig død (2020)

| 11/05/2020 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: Granular
  • Container Verloren Und Gesunken (2000)
  • Minifield (2003)
  • Back To Pascal (2006)
  • Broad Peak (2009)
  • Dissolved Solids (2011)
  • Granular (2015)

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*