home > mjuzik > EP-1

kontakt | search |

PIXIES: EP-1 (download, 2013)

Nekakvih predugačkih uvoda o Pixiesima smatram da ne bi trebalo pisati no svakako treba reći da su jedan od bendova koji su utjecali na mnoge te da su zadnji studijski album objavili prije 20 godina.

Zbog nesuglasica u bendu razišli su se, no opet se našli vrlo vjerojatno da zgrnu love koje im je očito ponestalo. Njihov povratnički koncert na Križankama bio je za mene i mnoge moje vršnjake poput čitanja Biblije jer kada su '89 svirali u zg, meni su u glavi bile neke druge, malo mračnije stvari.

Nekako mi se činilo da oni nikad više neće raditi novu muziku već će tu i tamo odraditi poneku turneju dok im ponestane novaca. Ja im to ne bi zamjerio isto ko što se nadam da ni oni meni ne bi zamjerili što ne bih kvario doživljaj s našeg prvog susreta još ponekim.

Ipak oni su se odlučili otići snimiti nove pjesme. No prije toga je originalna basistica Kim Deal napustila bend. Došla je druga Kim. Kim Shattuck.

U srpnju ove godine objavili su Bagboy, prvu pjesmu nakon 9 godina (tko se još sjeća rugla od pjesme Bam Thwok?!) koju sam uspješno izbjegao umislivši da je samo izdvojeni slučaj. No kad se pojavio Ep s četiri nove pjesme više ga nisam mogao ignorirati.

I kakvi su novi Pixiesi? Pitamo se ovih dana medjusobno. Mnogi su razočarani. Neki ugodno iznenadjeni. No činjenica je da je prošlo 20 godina od zadnjih pravih Pixiesa. I oni i mi smo toliko godina stariji pa je i logično da smo se svi promijenili. Teško bi bilo očekivati Blackovo vrištanje i nabrijane gitare.

Umjesto toga dobili smo četiri umjereno Pixies pjesme koje više liče FBovom solo opusu nego Pixies, no ugodne su za slušanje i daleko od toga da nisu bile vrijedne objavljivanja.

Nekako ipak mi se Indie Cindy čini najpixies pjesmom a pogotovo sa stihom "Indie Cindy, be in love with me I beg for you to carry me" s kojim kažu da se ispričavaju za sve ove godine posta i žele da ih primimo natrag.

Pa što se mene tiče - Dobrodošli!

ocjena albuma [1-10]: 9

pedja // 19/09/2013

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Tourmaline

ANAHITA: Tourmaline (2017)

| 17/07/2017 | horvi |

>> opširnije


cover: Kerst per Savizi

MATEJ KRAJNC: Kerst per Savizi (2017)

| 16/07/2017 | horvi |

>> opširnije


cover: Playground

PAPERTANK: Playground (2017)

| 15/07/2017 | horvi |

>> opširnije


cover: Split blues festival 2016 - In memoriam Jadran Zlodre Gobbo

RAZNI IZVOĐAČI: Split blues festival 2016 - In memoriam Jadran Zlodre Gobbo (2017)

| 14/07/2017 | horvi |

>> opširnije


cover: Hey Satan

HEY SATAN: Hey Satan (2017)

| 13/07/2017 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> wi giv medi[k]a[al] suport to:
df 08_2017-humstok220x60.gif
> diskografija
cover: EP-1
  • Come On Pilgrim EP (1986)
  • Surfer Roas (1987)
  • Doolittle (1989)
  • Bossanova (1990)
  • Trompe Le Monde (1991)
  • Death to the Pixies (1997)
  • Wave of Mutilation: Best of (2004)
  • EP-1 (2013)

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*