home > njuz > Let3 - Two Dogs Fuckin' i El Desperado - Reizdanja u prodaji početkom prosinca

kontakt | search |

Let3 - Two Dogs Fuckin' i El Desperado - Reizdanja u prodaji početkom prosinca

Osvrćući se na nedavnu seriju koncerata u rupi brojni mediji nazvali su "Two Dogs Fuckin'" i "El Desperado" ključnim albumima riječke i hrvatske diskografije koji i danas, dva desetljeća nakon stvaranja, zvuče jednako moćno, snažno i uvjerljivo. Tih godina Let3 je marljivo gradio svoju karijeru koncertne underground atrakcije uz prve snimke zabilježene na kompilaciji "Rijeka - Pariz - Texas". No, tek su objavom debija pokazali svu svoju zastrašujuću autorsku snagu, što su prepoznali i tadašnji novinari proglasivši ga albumom godine u konkurenciji s Partibrejkersima, Lačnim Franzom, Disciplinom Kičme, Gori Uši Winetou, Borghesiom...

Albumima "Two Dogs Fuckin'" i "El Desperado" Let3 su pomaknuli granice i definirali urbanu rock glazbu na području ex-Yu. "Izgubljeni", "Sam u vodi", "Ne trebam te", "U rupi od smole", "Ciklama" baš kao i "Vjeran pas", "El Desperado", "Pokvarena žena", "Fuck Famiglia" i "Ha ha ha" sa "El Desperada" postale su tijekom vremena opća kultura, opipljiv dokaz vrhunske kreativnosti Leta3.

U sezonama koje su slijedile grupa je dohvatila titulu najspekakularnijeg urbanog live benda. Samo s tim statusom važili bi jedan od najvažnijih bendova ovog podneblja, ali Let mu je dodao i besprijekoran rock repertoar, legendarne albume i javne akcije koje su do temelja protresaju javnost.

BOGATA REIZDANJA

Osim live verzija na koncertnim albumima "Živi kurac" i "Živa pička" bilo je nemoguće doći do studijskih verzija je su izdanja iz 1989., odnosno 1992. odavno nedostupna u standardnom komercijalnom obliku.

Originalno objavljeni na vinilu i kazeti ("Two Dogs Fuckin'"), odnosno na kazeti i prvom hrvatskom CD-u ("El Desperado") ovi epohalni albumi bit će početkom prosinca reizdani na CD-u i vinilu.

Omot vinila bit će identičan originalu, dok će knjižica CD-a, uz istu naslovnicu, imati bogat sadržaj ispunjen fotografijama i tekstovima. Uz remasteriran zvuk, neobjavljene snimke i rijetke liveovi ova reizdanja predstavljaju vrhunske proizvode koji će oduševiti sve generacije fanova.

Na bonusu "Two Dogs Fuckin'" nalaze se "We Are Lost" (engleska verzija "Izgubljenih"), sjajna 12-minutna neobjavljena i nepoznata "Pere pere" iz perioda snimanja prvog albuma i "Ne trebam te" u živoj verziji snimljenoj na koncertu u ljubljanskom klubu "Turist" 1992. godine. Bonus "El Desperada" sadrži "Elevry Budy Nous'a", "Pogibe" (također live iz Turista i to je jedina koncertna snimka ove pjesme) te žive snimke "Fahrenheite" i "Pokvarena žena".

U pripremi su čak četiri videospota snimljenih na koncertima u rupi prošli listopad - "Niotkuda", "U rupi od smole", "Armada" i "Pokvarena žena" koja će biti i prvi singl. Režiser je Radislav Jovanov Gonzo, autor kultnih spotova za "Dijete u vremenu", "Naftu" i "Profesora Jakova".

Nakon dugo godina "Two Dogs Fuckin'" i "El Desperado" bit će ponovo predstavljeni publici od kojih se dio nije niti rodio kad su stvarani i u najboljem svijetlu podsjetiti zbog čega ih smatraju ključnim albumima rock diskografije ove regije.
[  ]


TWO DOGS FUCKIN'

1. Sam u vodi
2. Ne trebam te
3. U rupi od smole
4. Armada
5. Ciklama
6. Izgubljeni
7. Zora
8. Niotkuda
9. Veliki dan

Bonus:

10. We are lost (Engleska verzija "Izgubljenih)
11. Pere pere (Nepoznata i neobjavljena snimka!)
12. Ne trebam te (Neobjavljena snimka! Live iz Ljubljane 1992.)
[  ]


EL DESPERADO

1. El Desperado
2. Voules vous
3. Fuck famiglia
4. Vjeran pas
5. Pokvarena žena
6. Pogibe
7. Fahrenheite
8. Ha ha ha
9. Love killer
10. Ciklama
11. Mona

Bonus:

12. Elevry Budy Nous'a
13. Pokvarena žena (live)
14. Pogibe (Neobjavljena snimka! Live iz Ljubljane 1992.)
15. Fahreinheite (live)

promo guy // 21/11/2009

Share    

> njuz [last wanz]

cover: čestitkama za 20. rođendan Terapije pridružuje se i ANDRIJA

čestitkama za 20. rođendan Terapije pridružuje se i ANDRIJA

| 07/12/2021 | terapija |

>> opširnije


cover: čestitka Terapiji za 20. rođendan od benda PLANETA UŽASA

čestitka Terapiji za 20. rođendan od benda PLANETA UŽASA

| 07/12/2021 | terapija |

>> opširnije


cover: TONY & GUY nazdravljaju 20. rođendanu Terapije

TONY & GUY nazdravljaju 20. rođendanu Terapije

| 07/12/2021 | terapija |

>> opširnije


cover: RootsInSession predstavljaju

RootsInSession predstavljaju "Domajkla" miks

| 07/12/2021 | promo girl |

>> opširnije


cover: She Loves Pablo predstavlja novi singl

She Loves Pablo predstavlja novi singl

| 07/12/2021 | promo girl |

>> opširnijewell hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*